What's Hot

13x goede jankfilms op een rij

 • By
 • 11 januari 2019

Dus, ik hou er van om te huilen bij films. Dan heb ik het niet over een traantje wegpinken, nee gewoon hardcore janken, snikken, wenen mét geluid en zoveel snot in mijn neus dat ik niet meer kan ademen. Maar dat gebeurd natuurlijk niet zomaar. Zou wat zijn dat ik bij Bumba de boel bij elkaar krijs, nee, maar wel bij van die lekkere drama films waar je je helemaal kunt inleven. Ik heb 13 van mijn favorieten jankfilms voor je op een rij gezet! 

Demain tout commence 

Dit is mijn nummer 1. Deze film raakte elke vezel in mijn lichaam en de mensen in de bioscoop hebben mij 100% gehoord. En deze man? Fan big time! Verder ga ik er geen woorden aan vuil maken. Zien die hap.

Me before you 

Zo’n film waarvan je in het begin denkt, Hmm, nou ik ga echt niet huilen hoor. Hij is namelijk best een eikel, zij eigenlijk erg grappig, maar.. wacht maar! Ik had deze acteur trouwens ook een zeer geschikte kandidaat gevonden voor 50 shades, dan wel zonder rolstoel, dat snap je.

The choice 

Ik geef toe, het ziet er een beetje uit als een B film. En het is niet per definitie een knap staaltje acteer werk, en je zwijmelt ook zeker niet weg bij het zien van het uiterlijk ban de mannelijke acteur, maar toch, tóch vond ik het een fijne film. Én heb ik gehuild want het verhaal krijgt een onverwachtse wending.. meer zeg ik niet!

Safe haven 

 Ik ben verliefd op zowel hem als haar. Hij mag mijn safe haven ook bést wel zijn. En ik kan deze film echt keer op keer bekijken. Het kleine dorpje waar het zich afspeelt zou ik wel willen wonen. Goed, deze film voelt aan als een warme deken.

The best of me 

Ik ga toch zo lekker op deze film. Het is een romantisch verhaal maar tegelijkertijd ook verdrietig. Ik word er he-le-maal in mee geslokt. Ik zwijmel weg in zijn ogen en ik vraag me een aantal keer af in de film waarom ik niet de rol van haar heb gekregen. Goed. Zien dus!

P.s. I love you 

Een goude ‘oude’. Met een, vind ik, niet voor de had liggende cast. Zowel hem als haar zou je niet direct in een ‘romcom’ neerzetten, maar het verhaal is heerlijk en je hoopt dat mocht zoiets tragisch je overkomen, dit dan ook voor jou word achtergelaten.

The Notebook 

Ja, vast geen onbekende, maar ik kon het niet laten om deze er aan toe te voegen. Een heerlijke zwijmel film, waarbij ik, heel eerlijk,  niet meer hoef te huilen, heb hem namelijk al zo vaak gezien! Maar heb je hem nog niet gezien? Good luck with that!

Dear John 

Deze kon natuurlijk niet uitblijven. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van haar, maar dat maakt hij helemaal goed. Én zo’n voorspelbaar verhaal weet me toch iedere keer weer te pakken. Ze houd er van!

The Vow 

Zo’n typisch ‘romcom’ verhaal waar iets tragisch gebeurd waarnaar de liefde weer hervonden moet worden. Ja, ik trap er elke keer weer met vol overgave in. Ik ben een ‘sucker’ voor dit. En ja, ga natuurlijk niet liegen dat deze mensen niet heel fijn zijn om naar te kijken.

The Lucky One 

Oké, ik had in het begin wat moeite met het duidelijke leeftijdsverschil tussen deze 2, want in mijn ogen is het echt nog een jochie, máár hij doet het goed. Ja, lekkere romantische zwijmel film.

My sister’s keeper 

Heftig. Zodra er kinderen in het verhaal zitten in combinatie met een ziekte. Kan ik niet aan. Je gaat je namelijk verplaatsen in het verhaal waardoor het nog heftiger aankomt. Maar ontzettend goed gespeeld, en mooie, bijzonder maar heftige film.

Intouchables 

Briljante film. Geen romantisch gedoe, maar zo goed in elkaar gezet en aangrijpend. En wederom met mijn favoriete acteur Omar Sy. Ga dat zien.

Miracles from heaven

Een film die we opzette na een half uur te hebben gescrolt door Netflix. Een film waar ik niet veel van had verwacht. Maar hij heeft me verrast! Wederom een kind in het spel met een ongenezelijke ziekte. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. En wat voor een. Een hele bijzondere!

Goed! Dat was mijn lijstje, en ik zal er vast een paar vergeten zijn. Wijs me gerust op een paar toppers, want ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik ben benieuwd of jij veel al kende uit dit lijstje of dat er een paar bij zitten die je nu zeker weten gaat kijken. Laat het me weten.

Liefs

9 Comments

 • Naomi

  Oh, die eerste was ik helemaal vergeten! Liefde voor die film. En vele anderen zijn inderdaad ook jankfilms. Ik heb al te lang geen films gezien van deze categorie. Film die wel indruk heeft achtergelaten is Ben-hur.

  Reply
 • Marjolijn

  De meeste die je hebt gekozen heb ik gezien en inderdaad ook tranen met tuiten gehuild!!
  Een paar weken geleden was de film ‘Hachi’ op tv met Richard Gere.
  Een waargebeurd verhaal over de bijzondere relatie tussen baas en hond.
  Nouuu…daar ging ik hoorrr😭😭

  Reply
 • Merle

  Colla

  Reply
 • Merle

  Collateral Beauty en de film Lion! Tranen met tuiten bij allebei, zooo mooi!

  Reply
 • Nikky

  Intouchables, niet persee een nummer 1 tranentrekker maar echt zo’n goede film en er komt veel humor in voor maar ik heb toch ook wel een traantje weg moeten pinken 😥

  Reply
 • Geeske van Megchelen

  Ook een film waarbij je sowieso gaat huilen is hachi. Zelden zo hard gehuild bij een film.

  Reply
 • Denice

  Marly and me, echt een tranen trekker😭 zeker als je het zelf mee gemaakt hebt maar anders ook vrij zeker de garantie voor een aandeel in tissues. En ja.. toch ook wel bij de Titanic

  Reply
 • Stephanie

  Bijna allemaal gezien, leuke blog! Echt een aanrader Light between oceans! Zo’n mooie film!

  Reply
 • Kim

  Irreplacable You met onze eigen Michiel Huisman. Janken geblazen. Oh en stiekem ook bij de terminal terwijl dat in de categorie comedy valt haha

  Reply

Leave a Reply