Kids

3 weken na de operatie: Hoe gaat het nu met Maez?

  • By
  • 19 april 2019

Holy shit, even een besef moment dat we al 3 (ja 3!) weken hebben doorgeslapen. Want het is dus echt waar, sinds de dag van de operatie slaapt ze de nachten door. We weten niet wat ons overkomt. En omdat we veel berichten krijgen over hoe het gaat met haar, dacht ik laat ik jullie even op de hoogte brengen. 

Hoewel de narcose iets was waar ik een beetje tegenop zag, keken we vooral uit naar de periode er na. We hoopte zo dat de buisjes en het verwijderen van haar neusamandel hetgeen zou zijn wat haar al die tijd heeft dwars gezeten. En ik denk dat we nu wel kunnen zeggen dat dat ook écht het geval was. Arme ziel. De operatie ging heel snel, het is voor het ziekenhuis echt routine werk. We hadden rekening gehouden met dat ze hysterisch wakker zou kunnen worden, en dit was ook het geval. Drie kwartier lang heeft ze lopen krijsen. Maar het scheelde dat we hier niet geheel onbekend mee waren. Maez heeft vaker van die hysterische buien. Toen ze eenmaal was gekalmeerd en alle andere kindjes op de afdeling in slaap vielen, liep mevrouw van hot naar her in de speelkamer. Twee uur na de operatie mochten we naar huis.

Het ziekenhuis gaf aan dat ze geen warme dingen mocht nemen die dag omdat anders de bloedvaatjes open gaan staan en het dus kan gaan bloeden. Ook zou het normaal zijn als ze looporen zou krijgen. Hoefde niet, gebeurde wel. Haar looporen hielden overigens heel lang aan waardoor ze alsnog druppels kreeg na 2 weken. Inmiddels zijn we van de druppels af en zijn de looporen voorbij. Verder heeft ze nergens last van gehad. Ze was enkele dagen er na wat moe, en om de kleinste dingen werd ze hysterisch. Naast deze dingen was ze vooral heel levendig, vrolijk en een spring in het veld.

Je hoort het vaker, maar we hebben echt het meisje waar we af en toe een glimp van zagen. Zo’n boef, zo lekker vrolijk, steelt overal de show én ze slaapt sinds de dag van de operatie door. Record. We weten niet wat ons overkomt, en gek genoeg voel ik me soms meer moe dan voorheen. Iets met ‘te veel’ slaap haha. Al met al zijn we ontiegelijk blij dat we de stap hebben gezet naar de KNO arts en dat we serieus genomen werden. We kunnen nu echt genieten!

Mochten jullie nog vragen hebben over de operatie bijvoorbeeld of je bent ergens nieuwsgierig naar, laat het me dan weten. Ik beantwoord ze met liefde!

No Comments Found

Leave a Reply