When moeke, talks moeke! Hoort er bij, en bovendien misschien rete handig als je even geen inspiratie hebt. Het gekke is, is dat ik voor onszelf 0 zin heb om te bedenken wat we gaan eten, maar voor Maez het heerlijk vindt om lekkere gevarieerde gerechten te maken.
Tot op de dag van vandaag heeft Maez nog geen vlees of vis gegeten. Nee ik jok, de crèche heeft per ongeluk een keer vis gegeven, maar in principe krijgt ze het verder niet van ons. Ook niet als beleg. Waarom? We vinden het niet nodig. Zelf eten we ook steeds minder vlees en vis, en bevalt ons eigenlijk prima! Ik moet je wel zeggen, dat het mij opvalt dat de keuze aan bijvoorbeeld kant en klare vegetarische maaltijden voor de kleintjes in de supermarkten erg schaars is. Soms kan het handig zijn als je bijvoorbeeld even in wat tijdnood zit. Maar omdat er weinig keuze is halen we het bijna nooit.
Goed, hoe fijn dat ik dan even 3 fijne en lekkere recepten deel waar kokosmelk centraal staat. Maez is er dol op, en het maakt het gerecht direct een stuk smeuïger. De porties die ik kook zijn vaak voor 2 dagen, misschien handig om te weten in verband met de hoeveelheden. Ook at zij dit al vanaf 8 maanden.
Zoet & groen
- 1 grote zoete aardappel (wit)
- kokosmelk (hoeveelheid op gevoel)
- Bakje verse bimi (+/- 10 steeltjes)
- 1/2 Avocado
Schil de zoete aardappel en snijdt in grote stukken. Kook hem beetgaar en prak deze vervolgens fijn. Schenk er steeds een beetje kokosmelk bij zodat het een smeuïge puree wordt. Kook de bimi ook beetgaar, niet gaar want dan worden ze te slap. Ze mogen best een beetje een ‘bite’ hebben. De avocado snijdt ik in kleine stukjes.
Tip: Geef de bimi lekker in hun handjes, vinden ze onwijs leuk (en stoer) als ze het zelf kunnen en mogen eten.
Oranje boven, oranje onder
- Pandan rijst (2 vuistjes)
- 2x geraspte wortel
- 1/2 blikje kokosmelk
- 1 grote tomaat
Kook de rijst zoals voorgeschreven. Snijdt een kruisje op de kop van de tomaat en leg deze in een bakje met gekookt water. Na een minuut (of 2) haal je de tomaat er uit en haal je het velletje er af. Snijdt de tomaat in fijne stukjes en bak deze op laag vuur in de pan. Gooi vervolgens de geraspte wortels er bij en het kokosmelk. Laat dit een minuutje of 10 pruttelen. Mix het vervolgens met het rijst.
Ratatouille
- Parelcousous (2 vuistjes)
- 1/2 Aubergine
- 1/2 Courgette
- 1 grote tomaat
- 1/2 blikje kokosmelk
Parelcousous is een groot favoriet in huis. Voor onszelf trouwens ook! Kook deze zoals het op de verpakking staat. Haal de schil van zowel de aubergine als courgette er af en snijdt het in kleine stukjes. Bak dit in de pan samen met de (gepelde en gesneden) tomaat. Wanneer het beetgaar is doe je de kokosmelk er bij. Laat dit 10 minuten op laag vuur pruttelen. Vervolgens meng je de parelcousous en de groenten bij elkaar.
Hebben jullie nou lekkere en fijne vegetarische recepten, deel deze dan vooral met mij! Ik hoop dat jullie deze praat ook eens leuk vonden, en ik ben benieuwd of jullie kleintjes er net zo van zullen smullen als Maez dat doet. Smakelijk eten!
No Comments Found