Dad's letter

#7 – Niemand had dit verwacht

  • By
  • 12 augustus 2018

Bijna 11 jaar geleden ging die vlam aan. Een vriend van mij waarmee ik voetbalde organiseerde een feest in Zaandam. Daar kwam ik Faye voor het eerst tegen. Ik weet nog precies wat ze aan had, een blauwe jurk waarvan de achterkant open was tot net boven haar billen. Het enige wat we die avond tegen elkaar hebben gezegd was; “hoi”. Maar de rest van de avond kon ik alleen nog maar aan haar denken. 

Een paar dagen later kreeg ik een berichtje via Hyves, of ik een keer wilde afspreken. Mijn eerste gedachten waren, waarom niet? We zien wel hoe het loopt en wie weet houd ik er nog een mooi avondje aan over. Ik was namelijk helemaal niet op zoek naar iets serieus. 

Onze eerste date was net voor kerst. Ik kwam Faye thuis ophalen in een gehucht waar ik nog nooit van had gehoord, Noord-Scharwoude. Maar hè, je weet wat ze zeggen, wat je van ver haalt is lekker!

We zijn een hapje gaan eten en daarna naar de film, lekker standaard wel, maar het was geslaagd. Al had ik wel meer willen doen dan alleen elkaars handje vast houden tijdens de film. Maar goed, ik bracht haar na de film netjes thuis en stuurde haar op de weg terug een berichtje dat ik graag nog een vervolg zou willen.. 

En kijk ons nu 11 jaar verder. Alweer 3 jaar getrouwd, 3 prachtige dochters, een fijn eigen huis en allebei een goede baan. Niemand, maar dan ook niemand, had dit verwacht, want wat jullie waarschijnlijk niet weten is dat 11 jaar geleden, Faye pas 16 jaar was en ik 22 met een dochtertje van 2. Het was alles behalve ‘verstandig’. Dus ja ik snap het ook wel dat niemand dit had verwacht, zelfs ik niet. 

Maar we doen het goed, meer dan goed zelfs. Natuurlijk heeft elk huisje zijn kruisje, wij ook. En dat is gezond. En we zijn wel eens tot het punt gekomen waar we dachten dat onze relatie zou omvallen, maar Faye is van het praten en dat heeft zij mij door de jaren heen steeds meer geleerd. Ik was geen prater, en nog heb ik er wel eens moeite mee, maar ik besef mij nu ook dat het toch wel het belangrijkste is in een relatie. En natuurlijk liefde en respect voor elkaar, maar dat lijkt mij logisch.

Het is af en toe pittig met 3 kids, maar dat weegt niet op tegen de gezelligheid en vooral de liefde die we voor én met elkaar hebben. En ons vlammetje kunnen we nog steeds laten branden! Een groot geheim hebben we niet, maar ik denk wel dat, doordat wij naast papa en mama ook nog gewoon man, vrouw en onze eigen ‘ik’ zijn, het nog zo goed werkt. En daar bedoel ik mee dat we nog steeds tijd vrij maken voor elkaar, geïnteresseerd zijn naar en in elkaar en we geregeld even samen uit onze vader en moeder rol stappen. We geven elkaar de ruimte om te groeien en proberen dit ook aan te moedigen. Vooral elkaar niet uit het oog verliezen en gebeurd dat wel, dan geven we elkaar een corrigerende tik.. grapje! 

Ik ben trots op mijn vrouw, mijn meisjes, ons als gezin, en als ik het allemaal zo’n beetje opsom, ook op mijzelf. Ik heb het mooi voor elkaar. 

Groetjes,

The Dad

1 Comment

  • Mill

    Heel mooi verhaal

    Reply

Leave a Reply