Daily faye

Alles over onze vakantie naar Ibiza!

  • By
  • 11 augustus 2019

Ibiza wat was je fijn! En wat vond ik het leuk om jullie via mijn Instagram een beetje mee te nemen. Ik heb zoveel leuke berichtjes ontvangen, en ook heel veel vragen! En hoewel ik heb geprobeerd zoveel mogelijk te beantwoorden, leek het mij misschien leuk én handig om al jullie vragen te bundelen samen met onze favoriete plekjes zodat je dit er makkelijk bij kunt pakken als jullie naar dit fantastische eiland gaan! 

Meest gestelde vragen

“Hoeveel kost ongeveer een gezinsvakantie naar Ibiza in het hoogseizoen? “

Een vakantie in het hoogseizoen is niet heel grappig. Het kost gewoon een hoop. Of je nou naar Ibiza gaat, Menorca of Kroatië, dat maakt niet heel veel uit. Wij houden van de vrijheid op vakantie dus kiezen vaak voor een appartement, dit scheelt ook in kosten trouwens als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een all inclusive hotel. Maar daarentegen moet je dus wel nog rekening houden met kosten aan eten op vakantie zelf. Voor ons transfer + verblijf hebben wij €3.300,00 betaald. Dit is dus exclusief auto (die je echt wel moet huren op dit eiland vind ik) en uitgaven aan eten gedurende de dag. Het bedrag aan eten is natuurlijk geheel zelf te bepalen. Als je elk moment van de dag uiteten gaat is natuurlijk veel prijziger als dat je ‘s ochtends een vers broodje haalt bij de buurt super. Wij doen een combinatie. ‘S avonds uiteten en overdag vaak lekker zelf iets maken.

“Sparen jullie gedurende het jaar voor een vakantie”

Wij sparen in het algemeen en kijken tegen de tijd van de vakantie hoeveel we daar van gebruiken. Maar de vakantie kunnen we niet alleen bekostigen van het vakantiegeld van onze werkgevers.

”Spelen jullie spelletjes tijdens jullie vakantie, en zo ja, welke?”

Leuke vraag! Ja! Wij houden erg van spelletjes en doen dit eigenlijk thuis ook heel vaak. We hadden dit jaar Yatzee en een pak kaarten mee. Dan spelen we over het algemeen 31en, maar die meiden hebben dit jaar ook het spel ‘liegen’ geleerd.

“Waar zaten jullie op Ibiza en hadden de kinderen genoeg aan elkaar?”

Wij zaten nu voor de 3e keer in een appartement van Blanco Sol in Cala Vedella. Alleen te boeken via Sunweb trouwens. Cala Vedella is mega favoriet voor kindjes. Een ruim, overzichtelijk en knus strandje! Met overigens het lekkerste pizza tentje, Bon Sol. Op de vraag of de meiden genoeg aan elkaar hebben, 9 van de 10 keer wel. Maar soms merk je wel dat het leeftijdsverschil wel parten speelt. Tyra wordt 14 en die heeft gewoon al echte grote meiden interesses en Dyem is natuurlijk ‘pas’ 8. Ze denkt overigens 18 maar goed dat is een ander verhaal. Verder zitten er veel Nederlanders op het complex wat super leuk is voor de meiden.

“Is Ibiza wel wat voor kinderen?”

Veel mensen hebben natuurlijk zo’n ‘party hard’ beeld van Ibiza, maar dat is echt iets wat je moet opzoeken. Wij hebben nu alleen maar aan de westelijke kant gezeten van Ibiza, wat heel veel mooie strandjes heeft en veel meer kind gericht is. Maar het is ook maar net wat je ‘eisen’ zijn. Er zijn hier niet veel van die all inclusive resorts te  vinden met een kids club etc. Je hebt het wel, maar ik vind persoonlijk dat dat de hele charme van het eiland wegneemt. Maar again, iedereen richt zijn vakantie anders in en heeft andere verwachtingen. Vakantie is voor ons chill en relaxed. We kijken wel hoe laat we eten en waar we eten. Of dat om 18.00 uur is of pas rond 21.00 uur. En dat vinden we allemaal heerlijk!

”Heb je nog tips voor de vliegreis met kleintjes?”

Het scheelt dat Ibiza maar 2 uur en 15 minuten vliegen is. En wij hebben vluchttijden zo uitgekozen dat Maez vooraf nog een slaapje kon doen. Als zij deze overslaat is het echt stront aan de knikker. Verder heb ik een tasje gemaakt met lekkere dingetjes en knutsel spullen. Ik kocht bij Hema plak glitters zodat ze kon pulken en er wat tijd over heen ging. Waren een groot succes. Alle kindjes in het vliegtuig wilde ze ook en in plaats van dat ze ze op een papiertje plakte, plakte ze zichzelf onder. Helemaal prima. Af en toe door het gangpad laten lopen en wat boekjes lezen heeft het voor ons goed gedaan. Aan hele lange vluchten moet ik overigens nog niet aan denken!

Fijne plekjes om te eten

Aiyanna – Ligt aan het strand van Cala Nova. Gegarandeerd bijzonder mooi uitzicht! Je kunt er leuk borrelen, maar ook zeker heerlijk dineren. Het zijn van dezelfde eigenaren van Amante, dus met het interieur en uitstraling zit het wel goed. Eten is divers en uiteenlopend. 

Macao – Een Italiaans restaurant gevestigd in, voor mij, het meest gezellige dorpje in Ibiza, St. Gertrude. Het plein wat er centraal staat zit vol met mensen, heerlijke tentjes en er heerst een ontzettend relaxte sfeer. Terug naar het restaurant. Als je van Italiaans eten houd moet je hier echt eten. Het restaurant heeft een bijzonder mooie tuin én achterin zit een nanny! Heel fijn kan ik je vertellen. 

Can pa – Het zit naast een supermarktje in Cala Vedella en de buitenkant geef je bij wijze van geen stuiver. Vaak zijn dat de beste, en dat vinden wij in dit geval ook zeker. De lekkerste tapas hebben we hier gegeten. De calamaris en pattas bravas  zijn hier niet normaal, oh en vergeet de brownie niet met ijs! Voor de kids zit er een kleine speeltuin aan vast. 

Bon Sol – De lekkerste pizza’s vind je hier! Aan het strand van Cala Vedella zit het. Reserveren is wel gewenst. Maar je kunt ze ook afhalen en lekker op het strand opeten. Voor ons een op en top vakantie gevoel! 

Raco Verd – Een heel gezellige binnentuin in het hart van Sant Josep. Diverse cocktails en tapas staan er op de kaart, maar de ambiance is er het aller fijnst! 

Passion Café – Uitgebreid ontbijten/lunchen kan je hier het beste! Tevens in het hart van Sant Josep naast het kerkje. Alles op de kaart wil je. Van pancakes tot aan rijk gevulde bowls. Lekker én het ziet er ook allemaal fantastisch uit! 

Cala Gracioneta Chiringuito – Dit tentje zit aan ons favorietje baaitje; Cala Gracioneta. Ookal zit het bomvol, de sfeer is er zo ontzettend prettig. Tip, vraag vooraf even wat voor specialiteiten ze hebben die niet op de kaart staan. Wie weet krijg je dan ribs waarbij je je vingers aflikt! 

Amante – Iets te vieren, of je wilt even flink uitpakken, dan moet je hier heen. Alles aan dit restaurant is perfect. De ligging, de ambiance. Niet perse voor kleine kinderen, het zit namelijk aan de zijkant van een cliff bij Cala Longa. 

Kids proof strandjes

Cala Vedella – Ruim, maar niet te groot en gezellig strand. Het water is rustig waardoor het voor een kinderen heel fijn is. De kids kunnen er ook leuk waterfietsen! Verschillende bedjes zijn er ruim aanwezig. Parkeren na 12en is wel een dingetje. 

Cala Gracioneta – Een klein, verborgen pareltje. Niet verwarren met Cala Gracio wat een net naast zit. Tip: kom hier of heel vroeg of einde middag. 

Cala Tarida – Normaliter 1 van onze favorieten maar dit jaar waren er heel veel kwallen toen wij er waren. Maar in de ochtend heb je schaduw tegen de rotsen aan waardoor dit een super plekje is voor gezinnen met kleine kinderen. Tevens is het water er rustig en lang ondiep en heb je er mooie rotsen waar je op kunt en mag klimmen (in het midden). 

Cala Comte – Bizar mooi. En als je er heel vroeg bent spot je ook nog de locals die hier de ochtend beginnen. Wel is het een klein strandje dus het is er snel druk. Wederom vroeg aanwezig zijn. 

Cala Bassa – Een fijne baai met laag water. Je kijkt je ogen uit! Einde van het strandje ja er een soort snack bar met goedkope snacks. 

Cala Nova – Houd je van golfen of surfen? This is the place to be! Wild water en een strand met veel mooie tentjes. 

Cala Longa – Een baai die erg toeristisch aanvoelt met aan weerskanten grote complexen maar het is wel een lekker strandje. Niet rustig of bizar mooi, maar het leeft wel! 

Strandjes zonder kleine kinderen:

Es Cubells – De weg er naar toe is een dingetje. Goede handrem nodig. Maar zodra je er bent valt er een complete rust over je heen. Het is geen zandstrand, maar kiezels. In het water ligt er een platform om vanaf te springen. Tevens zit er een restaurant bij waar je heerlijk vis kunt eten. 

Sa Trinxa (is in het hoekje van Ses Salines) – Een relaxed stukje aan het einde van de drukte van Ses Salines. Wederom geen zandstrand maar je gaat via een steiger het water in. Mooi om te snorkelen! 

Cala Molli – Niet toeristisch waardoor het er ook helemaal niet druk is. Geen zandstrand, en veel grote stenen in het water. Waterschoenen zijn er handig en neem dan ook zeker een duikbril mee! Op het strand is er tevens een luxe club waar zich ook een zwembad bevind. Tegen bepaalde kosten mag je daar zwemmen. 

Al deze plekjes en tentjes hebben wij persoonlijk bezocht en vonden wij heel fijn. Jullie kunnen dit zelf natuurlijk anders ervaren! Dus geen succes gegarandeerd, het is namelijk maar net waarvan je houd. Maar van al deze plekjes hebben we 100% genoten. Wij hopen jij ook.

Veel plezier! 

Cala Vedella
Bistro Can Pa – Cala Vedella
Es Niu Blau
Passion Café – Sant Josep
Raco Verd – Sant Josep
Sa Trinxa
Cala Gracioneta Chiringuito
Cala Bassa
Cala Bassa
Cala Nova
Aiyanna – Cala Nova
Macao – St. Gertrude
Cala Vedella
Macao – St. Gertrude
Cala Vedella

 

Bon Sol pizza’s
Cala Tarida
Cala Vedella

No Comments Found

Leave a Reply