Daily faye

Als de lente begint

  • By
  • 5 april 2018

De zon doet veel met mij. Ik krijg voornamelijk de drang om naar buiten te gaan. Vind het zo zonde om binnen te zitten terwijl de zon schijnt. We krijgen daar al vaak genoeg de tijd voor door het weer hier in Nederland. Dus als die zon er is, wil ik gewoon pakken wat ik pakken kan en het onderste uit de kan halen.


In de lente begin ik al en in de zomer ben ik helemaal niet te stoppen. Gewerkt of niet, ik wil daarna nog genieten van de laatste zonnestralen. Vaak buiten de deur en dan ook nog even ergens een hapje eten, heerlijk! Dat de kindjes dan later op bed liggen vind ik op dat moment helemaal niet erg, en zo vaak komt het niet voor. Genieten met mijn gezin tijdens ‘golden hour’, niets liever dan dat. Lekker buiten eten vinden we heerlijk, vooral Dyem. Zodra de zon schijnt vraagt ze of we buiten kunnen eten. Dit kon tot voor kort niet eens. Althans, alles kan, maar onze tuin was niet bepaald gezellig.

Mijn voornemen was, toen we verhuisden naar dit huis (6 jaar geleden), dat ik een tuin wilde waar we gezellig met vrienden konden zitten en vlees op de barbecue konden gooien. Maar de tuin bleef wederom weer onze laatste prioriteit. En hoewel ik mij ergerde aan dat verschrikkelijke onkruid en die vieze tegels, ondernam ik ook geen stap om het op te knappen. Als mijn moeder dan langskwam en zei dat de tuin toch echt een verlengde is van je huis en het zo ontzettend fijn voelt als je op een leuke tuin kunt uitkijken, kon ik niks anders dan haar gelijk geven. Nog geen twee weken later stond mijn moeder met haar vriend op de stoep om onze tuin op te knappen. Alleen al het onkruid weghalen bleek een mega verschil te zijn. Ook de tegels en schuttingen schoonspuiten fleurde de boel op, en als klap op de vuurpijl kwamen ze met 2 grote potten met riet aan om in onze tuin te zetten. He, he, eindelijk een beetje groen.

Ik had (en heb) totaal geen groene vingers, maar mijn moeder heeft mij aangestoken met de planten. Ik ben nu toch wel tot het besef gekomen dat planten een enorm verschil kunnen maken. Binnen en buitenshuis. In huis ben ik begonnen met cactussen, ik bedoel, daar kan ik niet veel aan verkloten toch? Buiten doet het riet het erg goed en heb ik er bijna geen omkijken naar. Plant naar mijn hart! De aankleding liet mijn moeder aan mij over, prima, dat vind ik leuk om te doen en kan je wel aan mij overlaten. Zeker nu de lente is begonnen en het zonnetje steeds wat vaker tevoorschijn komt was de drang aanwezig om de tuin aan te kleden. Vooral omdat Dyem vorige week al weer vroeg of we in de tuin konden eten. Goed, met aankleding kan je natuurlijk alle kanten op, maar ik wilde het dicht bij ons interieur houden wat we binnenshuis ook hebben. Beetje ‘urban jungle’ als je het een naampje moet geven. Diepe tinten gecombineerd met zwart, printjes en een frisse kleur als accent.

Maar waar begin je dan? Tegenwoordig hebben bijna alle grote webshops hun eigen app en zo ook wehkamp. Ik shop daar heel graag en is eigenlijk wel mijn favo app van allemaal. Naast dat het assortiment ontzettend groot en divers is, is de levertijd ook erg snel. Niet geheel onbelangrijk voor iemand die iets liever gisteren in huis heeft dan vandaag. Je kunt kiezen welke dag, welk tijdstip, vanaf welk adres, echt ideaal. Niet goed, te groot of ruilen? Retourneren is ook geen ‘big deal’ want ook dat kan ingepland worden waar en wanneer jij maar wilt zonder extra kosten. Over elk praktisch puntje is nagedacht en alles is overzichtelijk. Nadeel? Dat er misschien zo veel is dat je gewoon niet kunt kiezen? Ik kan al niet eens iets kiezen op een menu kaart als we uiteten zijn, laat staan in een grote webshop. Standaard reken ik meer af dan dat ik nodig heb en dat was nu ook niet anders. Ik heb accessoires gekocht voor in de tuin.. en  nog wat kleding haha (story of my life). Ik vind dat je met kussentjes, plaids en schalen de boel al flink kan opleuken. En nu had ik al wat kussentjes maar ik heb er toch nog een bijgehaald en een mooie zwarte schaal om wat spulletjes op kwijt te kunnen. Ik zeg, laat het mooie weer maar komen zodat ik met een boekje, sapje en de kindjes in de tuin kan zitten keuvelen. Mijn favoriete lente moment is wel duidelijk, maar wat is jou favoriete lente moment?

Donkerblauw kussentje met gouden details – Shop je hier
Zwarte decoratie schaal – Shop je hier

Benieuwd naar al mijn lente musthaves? – Bekijk ze hier

No Comments Found

Leave a Reply