Kids

Babykamer Maez

  • By
  • 12 april 2018

Ik kan uren op Pinterest neuzen voor inspiratie, of dat nu voor de woonkamer is, slaapkamer of de kinderkamers, ik heb voor alles wel een mapje. Dus toen ik zwanger bleek te zijn van Maez begon ik fanatiek te scrollen, maar het mapje voor de babykamer bleef vrij leeg. Of ik vond het te roze en te poezelig waar ik dus echt allergisch van word, of het was zwart met wit waar je  letterlijk mee wordt dood gegooid.

Ik weet nog toen ik zwanger was van Dyem  dat we naar zo’n grote babywinkel gingen en daar een hele babykamer set met alles er op en er aan kochten. Je weet wel, zo eentje die je zo uit een reclame folder pikt. Nou dat wilde ik nu dus niet. Met de jaren is onze smaak veranderd en hoeft het voor mij niet meer allemaal spik splinter nieuw te zijn en precies bij elkaar te passen.  Zo heb ik dingetjes van de meiden hergebruikt, en hebben we het ledikantje bijvoorbeeld van marktplaats. Juist die verschillende spulletjes maken een kamertje speels en eigen. Ik wilde een goede mix van stoer met zachte accenten. Er is nu denk ik een hele leuke basis en ik merk dat het steeds beetje bij beetje een kamer met een eigen karaktertje wordt. Voor de ‘aagjes’ onder ons heb ik voor sommige artikelen een directe link geplaatst (dik gedrukt), hoe handig!

Het ledikantje hebben we op de kop getikt via marktplaats. Het houten wandrekje komt van de Ikea. De stoffen slinger die aan het rekje hangt is van Koeka. De zwaan van Gamcha als eye catcher maakt het kamertje toch wel weer ‘soft’, ik heb hem via de leuke en unieke webshop welke je misschien al eens eerder heb voorbij zien komen, Little Favorites Shop. Ik vond de wand achter het ledikantje nog vrij kaal, maar wilde ook weer niet van die standaard lijstjes boven haar bedje hangen en dan met van die permanente gaten in de muur zitten. Dus hoe leuk is deze houten unieke slinger met de tekst “You are aMAEZing” van Little Mish Mash. Het geeft die lege muur net dat beetje extra!

We hebben bewust bijna alle muren wit gemaakt omdat het een vrij klein kamertje is. De muur bij het raam hebben wij geschilderd in de kleur ‘Early dew’ van Flexa. Verder heb ik gekozen voor hout om het warmte te geven, en zwarte en grijze tinten om het een stoere touch te geven. De dekentjes zijn van Koeka en Joolz. Het beddengoed, slaapzak en leuke kussentje komt bij Prénatal vandaan. De hanglamp is van Kwantum. De rieten mand komt volgens mij van de Woonexpress vandaan, maar deze hebben wij al sinds Dyem, dus zeker weten doe ik het niet. Maar deze leuke manden vind je vast ook bij Loods 5 of een Xenos.

Wij hebben een ‘gewone’ ladekast (Hemnes) van Ikea gebruikt als commode. Wel de dubbele versie zodat we er lekker veel in kwijt kunnen. Misschien komt er in de toekomst nog een hangkastje in haar kamer, maar voor nu is het prima zo. De zwarte ladder komt van Kwantum. Misschien denk je wat moet je nou met zo’n ladder, maar ik vind het super gezellig en speels staan en je kunt er van alles aan hangen. De krans die er aan hangt ben ik zo blij mee. Hij is gemaakt door mijn moeder, crea bea! Het geboortekaartje van Maez welke wij hebben ontworpen samen met The birds and  thebees, heeft uiteraard ook een mooi plekje gekregen. Het lijstje, met de letter M, lijkt heel simpel, maar een leuk detail, de letter is gevuld met dieren die beginnen met de letter M, hoe leuk! Dikke vette kado tip ook wel. Hij komt van Studio Heertje, en ik hou dus echt van zulke unieke en aparte dingetjes. De grote hydrofiel doek, meest zachte ever, is van Upstream store. Het aankleedkussenhoes is een dikke, gebreide variant en komt van Prénatal.

Hoe gaaf zijn deze ‘custom made’ hangers van Le Petit Lapin? Ik ben hier dus rete blij mee. Want vind maar eens leuke baby hangers. Naast dat de volledige naam en geboortedatum van Maez er in staan gegrafeerd, zitten er aan de uiteindes van de hangers een soort stofje waardoor de kleding er niet af kan glijden, ideaal! Oh, en het rompertje waar we altijd zoveel reacties op krijgen is van Hey Popinjay en te koop bij Palila kinderkleding. De ijzeren mandjes komen van de Zeeman vandaan (ja, echt!). Het bordje met de scrabble letters van Maez haar naam heb ik van mijn moeder. Weet dus niet het winkeltje, sorry. De zilveren muziek ster van Cotton Baby is een oudje van Dyem, maar nog steeds te koop als ik het goed heb.

Vanuit dit wandrekje van Basic Label ben ik gaan werken. Het is eigenlijk een kapstok, maar vind het zo’n gaaf ding! Het grote krijtbord met tekst hebben we van mijn buurvrouwtje gekregen, zij maakt dit zelf en heeft een eigen bedrijfje On-Point Lettering, hoe leuk en uniek?

Om het wat speelser te maken, het is tenslotte een kinderkamer, heb ik deze poster van Text posters gebruikt. Het leuke popcorn bekertje kreeg iedereen bij mijn babyshower, en vond ik erg leuk om te bewaren. Toch nog een beetje roze in haar kamertje haha. Het plantje op het rekje is trouwens een pannekoekenplant, mij benieuwen hoe lang deze blijft leven. Ik ben helaas een gevalletje, geen groene vingers.

Ik hoop dat jullie de ‘room tour’ leuk vonden. Mocht je nog vragen hebben over bepaalde items, stel ze gerust!

No Comments Found

Leave a Reply