Geen categorie

Croissantkrans

 • By
 • 15 december 2017

Als de woorden ‘lekker’, ‘makkelijk’ en ‘snel’ aan een recept worden gekoppeld, maar het ziet er op de foto ook nog eens fancy uit, denk ik vaak “yeah sure!”. Bij één van mijn favoriete foodbloggers Pauline zag ik de croissantkrans voorbij komen, waardoor ik geïnspireerd raakte. 

De basis is ‘easy’, maar de vulling kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Ik ben de afgelopen week gaan spelen met ingrediënten en dit is mijn favoriet geworden.

Ingrediënten voor 1 krans
– 1 blik croissantdeeg (extra groot)
– 1 ei om in te smeren
– Verse bladspinazie
– Fetakaas
– Verse groene pesto
– Maanzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier (of eventueel aluminiumfolie).

Rol het croissantdeeg uit en halveer ieder plakje in de lengte. Leg vervolgens een kommetje op de bakplaat en verdeel de croissantdeeg plakjes rondom het kommetje. Zorg er voor dat de plakjes iets overlappen. Wanneer je ze allemaal neer hebt gelegd, verwijder je het kommetje.

Smeer de plakjes in met pesto. Snijd de spinazie fijn, verdeel dit over de plakjes en verkruimel de fetakaas er overheen.

Vouw vervolgens iedere punt naar binnen zodat er een mooie krans ontstaat. Smeer de croissantkrans in met het losgeklopte ei en garneer de krans vervolgens met wat maanzaad.

Bak de krans in ongeveer 15 minuten goudbruin. Mocht de krans al gauw donker worden, dek het dan tussentijds af met aluminiumfolie.

De krans is uiteraard heerlijk om direct uit de oven te eten, maar als hij is afgekoeld is hij evengoed erg lekker! Ideaal voor de aankomende feestdagen.

 Variatie tip: Combineer scrambled eggs met bijvoorbeeld gerookte zalm of bacon met kaas.

4 Comments

 • Lillian

  Ziet er goed uit!!

  Reply
  • Faye

   Dank je wel!

   Reply
 • NT

  Ziet er heerlijk uit! Maar wat moet er met de 6eieren gebeuren en de bieslook takjes? Of lees ik er over heen? 😬
  Ik ga het gauw uitproberen!

  Reply
  • Faye

   Oh wat stom! Die eieren horen er helemaal niet tussen en de bieslook (wel als je de Scrambled egg variant maakt. Direct aangepast!

   Reply

Leave a Reply