Daily faye

De stijl van mijn man: “Zij is mijn Victoria Beckham”

  • By
  • 26 januari 2019

Toen ik Ter leerde kennen dacht ik “goede kop, maar aan die kleding moeten we werken”. Iets met potentie zullen we maar zeggen. Hij noemt mij zijn Victoria Beckham (het mag duidelijk zijn dat hij niet doelt op het figuur), maar ik kan niet anders zeggen dat hij het inmiddels prima zelf kan. 

Het leek mij daarom leuk om mijn eigen man eens aan het woord te laten. Nu doet hij dat natuurlijk al in zijn maandelijkse Dad’s Letters maar dit is even met een andere insteek. Een onderwerp waar normaliter meer vrouwen over praten; fashion, in de vorm van een interview. Let’s go!

(For the record, ik nam mijn rol als interviewer bloedserieus, dus hij antwoord alsof zijn vrouw (moi) er niet is.)

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
“Over het algemeen casual. Maar de ene keer neig ik meer naar het sportieve, andere keer naar wat netter. Ik heb niet per definitie 1 stijl en ben ook zeker niet trend gevoelig. Ik draag wat ik leuk vind en lekker vind zitten.”

Wat zijn je favoriete items uit je kast?
“Lastig, maar voor nu zou ik gaan voor een zwarte skinny en een gebreide trui. Top met een sneaker voor casual, chelsea laarzen voor een nettere gelegenheid en onlangs heb ik van mijn vrouw een paar hoge boots gekregen van Panama Jack, en dat maakt het geheel weer wat stoerder.”

Deze boots shoppen kan trouwens! Klik hier

Om even door te gaan over schoenen, welke schoenen moet sowieso iedere man in de kast hebben staan?
“Pff, ik koop schoenen eigenlijk echt te weinig, en dat terwijl ik er toch echt wel van houdt. Moet wel eerlijk zeggen dat ik gauw neig naar de veilige keuzes. Want bijvoorbeeld die zwarte boots van Panama Jack had ik in eerste instantie zelf niet uitgekozen. Maar het mooie is, m’n vrouw vroeg of ik een favorieten lijstje wilde opgeven bij Nelson schoenen, want ik mocht ook een keer mee dingen op haar ‘collabs’ 😜, en op 1 stonden een paar veilige sneakers. Ze zei dat ze uitverkocht waren en daarom deze boots had besteld. Uiteindelijk gelul. Ze had waarschijnlijk vooraf al bepaald welke het zouden worden, máár ik ben er nu wel verdomd blij mee. Ik bedoel sneakers in de winter isleuk, maar niet als je zo’n koukleum als ik ben. Dus om terug te komen op de vraag, zeker wel een paar goede basic sneakers, een net half laarsje én een paar stoere boots! Kan je alle kanten mee op.”

Bij welke winkel shop je het meest?
“Bij Zara slaag ik over het algemeen wel het beste omdat ze daar gewoon een diverse collectie hebben. Maar ik moet toegeven dat ik geen die hard shopper ben. Ik gun mijzelf die tijd gewoonweg niet en loop al gauw ergens voorbij. Mijn vrouw doet één rondje door de winkel en pikt er precies de juiste items tussen uit. Onlangs heb ik overigens wel een ‘nieuwe’ winkel ondekt, costes, wederom op aandringen van mijn vrouw. Daar ben ik goed geslaagd voor wat basic stukken.

Ben je ijdel?
“Op zekere hoogte wel. Als ik naar beneden kom in mijn outfit en mijn vrouw zegt dat ik het beter kan combineren met dit of dat, zeg ik in eerste instantie nou en, maar 5 minuten later doe ik het toch. Iets met mijn eigen Victoria Beckham. Uiteindelijk vinden we het allemaal fijn als we er goed uit zien toch? Ik voel me trouwens ook pas af wanneer ik mijn haren heb gedaan en een luchtje op heb. Met mijn baard scheren daarentegen, ben ik heel laks.”

Hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding?
“Haha, niet veel. Dat doet mijn vrouw wel, dus voor mij blijft er niks over. Nee zonder grappen, ik kan maanden niks kopen. Het is dat mijn vrouw er op aan dringt en dan koop ik gelijk een aantal goede stukken zodat ik weer even vooruit kan.”

Wie is je stijlvoorbeeld?
“Ik heb niet echt een stijlvoorbeeld. Maar Harvey Specter uit de serie SUITS straalt wel klasse uit bijvoorbeeld. Totaal het tegenovergestelde van hoe ik er uit zie. Maar ik hou er wel echt van. Ik ben overigens wel van mening dat het in je moet zitten. Iedereen kan een mooie outfit aan trekken, maar draag je het ook, is de vraag.”

Waar ziet jouw vrouw jou het liefst in?
“Meer stoer en ‘hip’ denk ik. Alleen soms komt ze wel eens met dingen aanzetten wat in mijn ogen dan echt een beetje té hip is. Van die opvallende sneakers ofzo. Máár een skinny met een beetje oversized overhemd kan ze wel waarderen volgens mij. Het moet allemaal niet te strak zitten. En ze is panisch met haar. Vooral mijn baard. Te lang is onverzorgd maar als ik het er helemaal afhaal dan vind ze me een creep. Lastig.”

Last, but not least, in wat voor kleding zie jij je vrouw het liefst. 
“Mag dat ook lingerie zijn? Haha nee, ik vind het lastig want mijn vrouw heeft een diverse kledingstijl en vind vrijwel alles leuk wat ze aan heeft. Soms houd ze iets voor in de winkel en dan denk ik ‘he bah’. Dan zegt ze: wacht maar. En dan heeft ze nog gelijk ook. Het moet alleen niet allemaal te wijd en te groot zijn. Vind het wel mooi als er vormen te zien zijn. Dus kortom, vrouwelijk. Haren mooi gestyled, lekker luchtje, make-uppie. En als ik dan écht moet kiezen, een mooie strakke skinny, blousje en hakken.”

No Comments Found

Leave a Reply