Dilemma Dinsdag

Dilemma Dinsdag : Lois Kruidenier

  • By
  • 18 juni 2019

Als ik rare vragen begin te stellen dan voel ik mij op mijn gemak en vind ik je interessant genoeg. Dus zie het als een compliment. Ik wil naast het weten van je achtergrond en je interesses nu ook je beweegredenen weten bij bizarre situaties waar je eerder nog niet eens over hebt nagedacht. Juist om nu eens die‘andere’ kant te zien. Bij de een pakt dat beter uit dan bij de ander. Het is even geleden, maar we zijn weer terug van weggeweest! Vandaag het woord aan 1 van dé puurste en met haar hart op haar tong liggende Instagrammer van dit moment..  Lois Kruidenier! 

Nou laten we ‘easy’ beginnen. Met wie hebben wij het genoegen?

Ik ben Lois, 28 jaar, geboren en getogen in Rotterdam en woon sinds anderhalf jaar in Schiedam met mijn man Hilbert en onze dochter Belle. Ik kom uit de theaterwereld, heb veel in de horeca gewerkt en schrijf op dit moment mijn allereerste boek! Ook groeit ons tweede dochtertje nu in mijn buik, dat vind ik ook best wel geweldig.

Tijdens een ongeluk je beide armen of allebei je benen kwijtraken?

Zo jezus. Lekkere binnenkomer dit. Wat een ellendige vraag haha. Nou doe dan maar m’n benen want zittend in een rolstoel kan ik in ieder geval nog mijn kinderen in mijn armen houden.

Iemands toekomst kunnen voorspellen of iemands gedachten kunnen lezen?

Iemands toekomst voorspellen! Ik moet er niet aan denken om ieders gedachten te horen. Gedachten zijn zo ongefilterd. Zo in het moment. En dat hoort ook. Zelf vind ik het vaak heel fijn dat ik mijn woorden kan kiezen voor ik mijn gedachten uitspreek. Omdat ik anders vaak mensen onbedoeld zou kwetsen. Dus laat mij maar lekker in de toekomst kijken. Leuk met zo’n glazen bol, verdien ik er misschien nog wat aan.

Wie zou jij als eerste bellen als je een lijk moet begraven?

M’n vader. Ongetwijfeld. M’n vader is vindingrijk, praktisch ingesteld en super loyaal. Vroeger dacht ik dat ik mijn botheid van hem had, maar nu ik moeder ben zie ik pas dat ik eigenlijk mijn gevoeligheid van hem heb. Wij zijn hard van buiten en zacht van binnen. En mijn vader is ook zo iemand die overal de weg kent en waarschijnlijk een goeie schep in zijn auto heeft liggen. 

Weten hoe de wereld vergaat of wanneer de wereld vergaat?

Wanneer! Dan kan ik er voor zorgen dat ik tot die tijd ultiem geniet. Hoe de wereld zal vergaan weet ik denk ik wel. Dat zal door de mensheid zijn. Hoe wij met de wereld omgaan is schadelijk, dat kunnen we niet meer ontkennen. Ik ben geen geitenwollensokkenprediker, maar ik vind het wel belangrijk om bewustere keuzes te maken, minder te consumeren. Ergens hoop ik dat het eerder de mensheid is die vergaat, en dat de natuur dan de kans heeft zich te herstellen. En dat dan alles opnieuw begint ofzo. Maar dan wel over duizenden jaren.

Nooit meer jezelf onder woorden brengen of nooit meer kunnen fotograferen?

Nooit meer fotograferen! Ik ben ook helemaal geen fotograaf, ook al staat mijn cloud vol met 50.000 foto’s. Ik ben een schrijver in hart en nieren. Mijn woorden zijn mijn alles. In mijn woorden vind ik hoop en rust, begrip en (h)erkenning. Ik gebruik mijn woorden om te verwerken, te begrijpen, te herinneren en te inspireren. Meestal schrijf ik iets wat ik graag wil delen en ga dan wanhopig op zoek naar een foto die er eventueel bij past. Een soort omgekeerde Instagrammer. 

Dag of nacht?

Haha! Als je me deze vraag 5 jaar geleden had gesteld was het antwoord zeker nacht geweest. Stappen en uitslapen, dat was wel een beetje maar routine. Maar sinds Belle er is ben ik zo’n ochtendmens geworden! Heerlijk om vroeg uit de veren te zijn en dan rond de lunch al van alles van m’n lijstje te hebben afgestreept. Ik geniet daar echt van, de geur van dauw in de vroege morgen op de fiets, voor de deur van de supermarkt staan voor die überhaupt open is.

Onaantrekkelijk zijn met veel geld, of aantrekkelijk zonder geld?

Ik hecht echt heel weinig waarde aan geld. Het is nooit mijn ambitie geweest om veel geld te verdienen, slechts om gelukkig te worden. Zo leven wij ook ons leven als gezin. Wij kiezen liever voor extra tijd met elkaar dan voor de harde knaken. Aantrekkelijk zijn vind ik overigens iets heel subjectiefs. Er is geen aantrekkelijk of onaantrekkelijk. Er is slechts een gevoel wat je over jezelf hebt. En dat is ook het enige wat telt, wat je van jezelf vind. Ik vind mezelf fucking awesome. Dus ben ik aantrekkelijk, omdat ik dat zelf vind.

Gewild zijn of nodig?

Gewild. Het is fijn als mensen je benaderen omdat ze je advies waarderen. Omdat ze je aanwezigheid fijn vinden. Omdat je elkaar kunt aanvullen. Nodig zijn betekent indirect dat de ander zich niet compleet voelt. En dat gun ik niemand. 

Last but not least.. Nooit meer in je leven seks hebben of nooit meer een telefoon?

Nooit meer een telefoon. Dat zou misschien niet eens een straf zijn.

Meer weten van deze topper? Volg haar op Instagram! Zal je geen spijt van krijgen, want hoe deze vrouw schrijft..

No Comments Found

Leave a Reply