Daily faye

Een nieuw avontuur

 • By
 • 5 maart 2018

Deze maand tik ik de 8 jaar aan bij mijn huidige werkgever. Ik heb er voor een groot gedeelte met plezier gewerkt, maar ik voelde ook tegenzin de afgelopen tijd. Niet alleen na mijn verlof maar ook voordat ik zwanger raakte. De vraag “Wat wil ik nou eigenlijk?” spookte steeds meer door mijn hoofd. Het juiste antwoord had ik niet, maar ik wist wel dat ik een andere stap moest gaan maken.

Vroeger wilde ik stewardess of kapster worden. Van die echte meisjes dromen en voornemens. Maar dat veranderde al snel. Ik wist niet wat ik nou echt leuk vond en wat ik wilde doen. Maar ik wist wel dat ik op mijn 18e op mijzelf wilde wonen en geld wilde verdienen. Maar hoe? Ik begon bij de Hennes & Maurits, super leuk en misschien wel de baan die het beste bij mij past. Lekker een babbeltje maken met de klanten, opvouwen, ordenen. Heerlijk! Maar ik merkte gauw dat het geen brood op de plank bracht, dus maakte ik de switch naar een administratieve functie bij Nuon. Een prima kans om een jaar lang mijn spaarrekening te vullen en naar een huisje te kijken voor Ter en mij. Dat huisje kwam er, alleen wel in Almere (of all places), dus moest ik op zoek naar een nieuwe baan wilde ik niet elke dag uren reizen.

Ik kreeg een baan bij een kozijnenbedrijf waar ik verantwoordelijk was voor de administratie. Goede kans om ervaring op te doen, maar ik werd er dood ongelukkig van. Ik werkte voornamelijk alleen en de uren kropen voorbij. En weer ging ik op zoek naar een andere baan. Ik kon onderhand het naampje ‘job hopper’ aannemen en was nu toch wel op zoek naar een baan voor een aantal jaren achtereen. En toen solliciteerde ik bij mijn huidige werkgever. Een wereld waar ik totaal niet bekend in was. De trust. Oh, en ik moest mijn sollicitatiegesprek deels in het Engels doen. Say what? Ik kon nog net Joey uit Friends imiteren met “How you doing?” maar verder kwam ik niet. Never, dat ik deze baan zou krijgen, veels te hoog gegrepen. Maar, diezelfde dag werd ik nog gebeld, dat ik het was geworden. Bizar! Tot op de dag van vandaag snap ik het nog steeds niet. Mijn CV was niet eens een zesje waard, veel ervaring had ik niet en een fatsoenlijke opleiding heb ik ook niet afgerond. Hoe dan?

Ik krijg vaak te horen, jij hebt echt mazzel of geluk gehad. Misschien. Maar hoe je het went of keert, ik moet mij uiteindelijk in de praktijk wel bewijzen en de ‘klus klaren’. En die klus heb ik zeker 8 jaar geklaard en ben ontzettend dankbaar voor het feit dat zij mij deze kans hebben gegeven en in mij geloofde. Maar het is tijd om een andere weg in te slaan. Mijn collega’s zeiden vaak “Wat doe jij hier nog? Niet dat we je weg willen hebben, maar we zien gewoon iets heel anders bij je”, en dat klopt. Ik ben te creatief en ik wil zoveel meer. Mijn eigen website lanceren was 1 van de stappen. En hoewel ik dit het aller leukste vind om te doen, zet het nog geen zoden aan de dijk. Ik zit niet in de luxe positie om te denken, joh ik stop met mijn baan en richt mij volledig op de website. Ook ik moet genoeg flappen in het laatje brengen om de boel draaiende te houden. Dat is ook een van de redenen waarom ik niet eerder op zoek ben gegaan naar een andere baan. Angst, bangigheid. Ik heb toch te maken met een thuisfront. Had ik deze niet, dan had ik bepaalde stappen zoveel sneller en makkelijker gezet.

Maar het is mooi geweest na 8 jaar. Ik zat aan het plafond en kon mijzelf niet meer ontplooien. Mijn motivatie was weg, en ging met tegenzin naar mijn werk. En dit had effect op mijn hele gemoedstoestand. Dus, ik heb het toch gedaan, ik heb de stap durven zetten en een nieuwe uitdaging aangegrepen. Vanaf April zal ik een nieuwe functie bekleden binnen Zara Holding B.V. Ja, Zara, de Zara! Ik sta dan wel niet in de winkel, wat ik misschien het allerleukste zou vinden, maar ik heb een financiële functie op kantoor in hartje Amsterdam. Ik ben niet normaal zenuwachtig en ben takke nerveus. Ik vraag mezelf tig dingen af, maar ik voel wel dat dit de juiste keuze is. Ik heb er zin an! Veel kriebels in de buik, maar goede.

Deze ontwikkelingen zorgde er ook voor dat ik even wat minder gefocust was op de website. De vaste rubrieken liepen redelijk door, maar mijn persoonlijke verhalen waren even wat minder. Afgelopen weken stonden vooral in het teken van gesprekken, gesprekken en nog eens gesprekken. Maar de knoop is door! En ik wil mij met alle energie storten op mijn nieuwe uitdaging binnen een bedrijf wat mij zeeeer goed ligt, en mijn portemonnee overigens ook, maar gelukkig krijg ik wel korting. Daar heb ik het eigenlijk voor gedaan, dat snap je? (grapje). En natuurlijk op mijn ‘kindje’, de website!

2 Comments

 • Samantha

  Wat leuk de Zara! Ik ben gek op de Zara en heb er zelf ook gewerkt. Wel in de winkel dan maar het was echt heel erg leuk. Succes met je nieuwe uitdaging! Liefs Sam

  Reply
 • sandra

  Ik ga je missen hoor Faye! En het gaat je bij de Zara ook lukken. En anders kom je gewoon terug, haha!

  Reply

Leave a Reply