Een glimp van

Elise van Sonsbeek

  • By
  • 23 februari 2018
Er zijn van die mannen en vrouwen die een stijl hebben om te kwijlen. Een kledingkast hebben waar je alleen van durft te dromen. En combinaties neerzetten die je simpelweg wilt copy en paste-en. Hoe doen zij dat toch? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en waar shoppen zij in godsnaam? Deze rubriek is zoiets als gluren bij de buren. En zeg nou zelf, wie geniet daar nou niet van? Vandaag gooien we er een ‘zwangerschapsspecial’ tegen aan! Ik volg Elise al een poosje en ik vind haar iets bijzonders uitstralen. Echtheid, geen poespas maar puur. En dat zie je ook terug in haar kledingstijl.

Stel jezelf eens even voor!
Ik ben Elise, 28 jaar, en samen met mijn man Arjen en dochter Summer (3 jaar) woon ik in Amsterdam. Ik ben op dit moment zwanger en eind april verwachten wij ons tweede kindje, een jongetje!

Zo leuk, deze week even wat inspiratie voor de zwangere onder ons! Want het lijkt mij best moeilijk om in deze tijd van het jaar je zwangerschapsproof te kleden of niet?
Nou in het begin van de zwangerschap vond  ik het nog niet zo moeilijk, maar nu mijn buik groter wordt, word ik steeds vaker geconfronteerd met shirtjes die ineens crop tops zijn geworden, en broeken die van baggy fit naar skinny fit zijn getransformeerd. Toch zie ik het als een uitdaging om zo weinig mogelijk zwangerschapskleding te kopen, en zoveel mogelijk te shoppen op de normale afdelingen. Want hoewel zwangerschapskleding misschien net iets beter zou passen, na de zwangerschap trek je deze doorgaans niet meer aan omdat het toch een afwijkende pasvorm heeft. Met als enige uitzondering de zwangerschapsjeans, die is heerlijk als je net bevallen bent haha!

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven?
Als basic en klassiek. Ik houd van eenvoud en je zal mij niet snel zien in hele drukke prints of felle kleuren. De kleding die ik op dit moment het meeste draag komt bijna allemaal van de gewone dames afdeling, maar dan gewoon een maat of twee groter genomen. Met sommige kledingstukken kan dit niet, dan zie je bijvoorbeeld aan de schouders dat het veel te groot is. Maar bij de meeste items kan je hier wel mee weg komen, vooral nu de mode een beetje oversized is! Bij het kopen van truien en shirts pik ik de items eruit die net iets langer vallen, en bij broeken kies ik de modelletjes met een elastische band in plaats van een knoop. Ik ben deze zwangerschap het beste geslaagd bij de winkels waar ik normaal gesproken ook veel kom; H&M, Zara, Costes en Mango.

Vertel op, wat is nu DE zwangerschaps musthave?
Een echte musthave deze zwangerschap vind ik de stretchy flare broekjes. Je hebt ze in allerlei verschillende kleuren en printjes, en zo heb ik al heel snel een leuke outfit bij elkaar zonder teveel moeite! En een voordeel is natuurlijk dat ik ze straks na de bevalling ook gewoon nog aan kan.

Volgens mij heb jij dus nog best wel lopen shoppen tijdens je zwangerschap, of niet?
Haha, waar ik er bij mijn vorige zwangerschap bij neer had gelegd dat je een 9 maanden lange shop-stop hebt omdat je niks meer past, vind ik het nu juist leuk om toch mooie items te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld nog steeds heel goed shoppen voor accessoires en sieraden! Nog niet eerder had ik zoveel interesse in hoedjes, sjaals, oorbellen en zonnebrillen. Alleen ringen durf ik nu niet zo goed te kopen, ik weet niet of mijn vingers nog erg gaan zwellen.Toch kijk ik er ook wel erg naar uit om weer te mogen shoppen voor wanneer ik mijn oude figuur weer terug heb. Niet alleen voor mijn eigen zomer garderobe, maar ook voor de baby boy. Ik heb tot nu toe altijd alleen maar voor mijn dochter gewinkeld, dus er gaat nu een hele nieuwe wereld voor me open!

Over de kleintjes gesproken, waar slaag jij nou goed voor je mini(s)?
Voor Summer shop ik bijna alles bij de winkels waar ik voor mezelf ook vaak koop, dus Zara, Mango en af en toe H&M (vooral de exclusive lijn heeft vaak leuke items!). Sissy-Boy heeft ook hele leuke dingen voor kinderen vanaf een wat grotere maat. Af en toe schaf ik een wat prijziger item aan van bijvoorbeeld Mini Rodini of Tiny Cottons, maar ik kijk daarbij vooral naar wat ik goed bij haar vind staan en laat me niet teveel gek maken door alle hypes. De kleding moet naar mijn idee passen bij je kind, en ik vind dan ook niet alles leuk staan bij Summer. Zelf draagt ze het liefst getailleerde jurkjes, en dat past ook bij haar persoonlijkheid! Een echt theatraal meisje-meisje. Het grappige is dat ik voor de baby voornamelijk effen items in de kast heb liggen, waar ik voor Summer juist voor printjes kies. Maar misschien is dit omdat ik zijn persoonlijkheid nog niet ken haha!

Maak ons gek met nog een laatste fijne tip!
Neem eens een kijkje in de kledingkast van je man! Mocht hij nou normaal gesproken een grotere maat hebben dan jij, is er een goede kans dat jij tijdens je zwangerschap zijn truien past. En laat ik nou toevallig erg fan zijn van de mooie basic sweaters die mijn man altijd aanheeft (zoals bijvoorbeeld de grijze trui die ik aan heb op onderstaande foto). Mannen truien zijn meestal iets langer, waardoor ze beter over je buik passen.

Fotocredits: Heel erg bedankt voor de te gekke foto’s Marrit! (http://www.donebymyself.nl/)
Meer van Elise zien? Volg haar dan op instagram

No Comments Found

Leave a Reply