Gastvrij

Evy: Basic wardrobe – Part I

  • By
  • 21 december 2018

 In mijn vorige en eerste gastblog, nog steeds zó trots (glundert), gaf ik jullie tips over hoe je voor die extra shine kan gaan voor de komende feestdagen (9 days until Christmas, aaah!). Vandaag draai ik even 180 graden met het motto “Back to basic”.

Zoals met alles in het leven moet je beginnen bij het begin. Een droomhuis bouw je niet van vandaag op morgen en dit is exact zo met het opbouwen van jouw perfecte garderobe. Alles begint bij de basis en als de basis “perfect” is, kan je daarop verder bouwen.

Eigenlijk kan je het een beetje vergelijken met het capsule-wardrobe principe en het is iets waar de Franse vrouwen bij zweren. Zij hebben die nonchalante ‘je ne sais quoi’ vibe en zien er toch altijd uit om door een ringetje te halen. Ik ben groot fan!

Ook ben ik voorstander van investeren in duurzame en vooral tijdloze items. Jammer genoeg zijn deze stuks niet altijd de goedkoopste (doei zuurverdiende centjes), dus ga ik proberen jullie zowel duurdere als budgetvriendelijke opties te geven.

Checklist!

Waar te beginnen, hoor ik jullie denken. Nou, een goed zittende jeans vind ik een absolute must! Dit is niet de makkelijkste opdracht, want zijn we niet allemaal eeuwig op zoek naar die perfecte jeans?

Ik zweer zelf bij de broeken van Anine Bing. Zij zijn perfect geschikt voor mijn type figuur en zitten heerlijk. Een goedkoper alternatief zijn de jeans van Monki. Ik durf zelfs eerlijk te bekennen dat hun jeans mijn favoriet zijn! Zoek een model dat jouw figuur flatteert en kies dan voor een light/mid blue of grijze/zwarte variant. Hiermee kan je eindeloos combineren.

Ik raad jullie ook echt aan om een jeans in de winkel te gaan passen ipv online te bestellen. Elke jeans kan anders zitten, ook al is het hetzelfde model en maat. Dus voelen en passen is hierin heel belangrijk.

Voor wie in de regio Amsterdam woont en houdt van een ouderwetse, originele Levi’s én eentje die op maat wordt gemaakt speciaal voor jou, moet even kijken op de insta van @mickkeus. Dit staat momenteel op mijn check- en wishlist!

Het volgende item op onze checklist is een goed t-shirt in de basiskleuren wit, grijs en zwart. Acne studios heeft geweldige basic t-shirts, maar ook bij Anine Bing en Allsaints kan je je slag slaan. Budgetvriendelijk zou je even een kijkje moeten nemen bij Asos, Zara en ja, Monki.

Oké, nu hebben we dus al onze jeans en t-shirts in the pocket. Tijd voor een klassieker die deze look chique maakt in één enkele seconde. Ik heb het over de blazer! Ikzelf zou gaan voor een blazer in een neutrale kleur (zwart/grijs/ruit) die je figuur flatteert. Pronk je graag met je mooie taille, kies dan voor een model dat wat meer aansluit. Wil je graag een boyish look, kies dan voor een boyfriend/oversized fit die wat langer valt (mijn persoonlijke favoriet). 

Nu gaan we onze look omtoveren tot een look die geschikt is om naar bijvoorbeeld kantoor te gaan. We kiezen nu voor een crisp white shirt. Misschien hoef je dit wel niet eens te kopen en vindt je dit item wel in de kast van je vriendje/man! Beeldt je even in; een jeans, wit (oversized) shirt en je blazer.

Hoe cool en sophisticated is deze look wel niet? Vindt je geen mooi wit hemd in de kast van je vriendje/man of ben je een proud single lady, dan vindt je vast wel een mooi wit hemd bij Zara, Asos of H&M. Heb je iets meer centjes te makken, kan je misschien eens kijken bij Ralph Lauren (iconic!) of bij Sandro.

Om deze look – voorlopig – af te maken, mist er nog één belangrijk item. Wij, vrouwen, houden énorm van dit item… Ze zeggen niet voor niets; ‘Give a girl the right shoes and she can conquer the world’.

Omdat het om een basic-wardrobe gaat, kies je ook hier voor een tijdloos model. Goede opties zijn de classic black (biker) boots, klassieke pumps en the good old loafers. Oh en we mogen ook de sneakers niet vergeten.

Omdat schoenen best persoonlijk zijn en niet iedereen hetzelfde budget heeft, vind ik het moeilijk om te zeggen waar je hier heen voor moet gaan. Een goede tip vind ik echter wel de Bijenkorf. In Amsterdam verkopen ze er de meer exclusievere designers en ook de meer betaalbare merken. Én ik denk dat ik jullie niet moet vertellen welke geweldige opties Zara heeft in the shoe departement (love eyes)!

To be continued …

Voor wie de titel goed heeft gelezen, weet dat dit PART I is van een twee-delig artikeltje. Voor mij bestaat een basic-wardrobe uit 10 basics en daarom leek het mij leuk om 5 basics per keer te bespreken. Maar om niet zomaar abrupt te stoppen, wil ik jullie een gouden tip meegeven van yours truly; de sale is begonnen of gaat beginnen (in Nederland *vreugdedansje* ) en dus is het nu de moment om met je checklist naar de winkels te gaan en die duurzame en misschien iets duurdere stuks in de sale te scoren! Of even lief de kerstman in de ogen kijken..

Ik schrijf nu even vrolijk verder aan PART II… Tot dan!

PS: Vanaf deze maand ga ik tips delen via mijn Stories op instagram. Dus wil je graag meer tips and tricks… See you there!

Liefs,
Ivey Jane

No Comments Found

Leave a Reply