Daily faye

Hair tutorial : Föhnen

  • By
  • 27 januari 2019

De meest gestelde vraag, by far, is of ik eens mijn haar routine wil filmen. Maar het feit dat ik dan een video ik elkaar moest flansen vond ik nogal een drempel. Nu heb ik het geluk (en jullie dus ook) dan onze oudste dochter dit dus wel helemaal het einde vind en mij dus van a tot z heeft geholpen! Enjoy mijn (onze, alle credits naar Tyra) eerste ‘hair tutorial’. 

Klik hier voor de video

Hieronder antwoord op de meest gestelde vragen:

Hoe vaak föhn je je haar? En doe je dit elke dag?

Ik föhn ongeveer 1x in de week uitgebreid mijn haren. De rest van de dagen hoef ik het dan maar 5 minuutjes bij te föhnen.

Föhn je je haren nat?

Handdoek droog, hiermee krijg ik het beste resultaat en blijft het ook langer zitten. Bij droog haar zakt het toch sneller uit en wordt het niet zo mooi als bij handdoek droog.

Welke föhn gebruik je?

De Babyliss AS81E krul(föhn)borstel (niet gesponsord). Gebruik hem namelijk al meer dan 11 jaar.

Hoe lang föhn je je haar?

De uitgebreide ‘routine’ na het douchen zo’n +/- 15 min. (Die van de video duurde 12 min.). Bij het föhnen op de ochtend voor dat ik naar het werk ga ongeveer 5 min.

Blijft het de hele dag zitten?

Niet precies zoals ik het net heb geföhnd maar goed genoeg om proper voor de dag te komen haha. Je moet niet verwachten dat je instant slag heb de hele dag. Als zo’n apparaat bestaat koop ik hem direct! Daarnaast moet je ook rekening houden met dat niet iedereen hetzelfde haar heeft en het bij iedereen anders zal uitpakken.

Gebruik je nog spul voor in je haren voor en na het föhnen?

Nee, zeker niet te eerste keer dat ik het föhn. Gedurende de week gooi ik er wel wat volume poeder van ‘Four seasons’ (alleen te koop bij een kapper) op, maar verder geen lak of iets. Mijn haar wordt helaas heel snel vet en al dat spul maakt het er niet beter op. Ik borstel alleen wel goed mijn haren voordat ik het ga föhnen, zo gaat de föhnborstel en makkelijker door heen en krijg je wederom het mooiste resultaat.

Ik hoop dat alle vragen nu zijn beantwoord en dat ondanks de kwaliteit van de video (amateur hé), het allemaal duidelijk is.

Succes, en laat vooral jullie resultaten zien, vind ik leuk!

Liefs

No Comments Found

Leave a Reply