Daily faye

Help, wat is mijn stijl?! – Tips & Tricks DEEL I

  • By
  • 27 oktober 2019

Iets super leuk vinden bij een ander maar zelf niet aandurven. Dagelijks voor een volle kast staan maar toch niet weten wat je aan moet trekken of gewoon überhaupt niet weten wat jij nou echt leuk vindt en daardoor maar steeds miskopen doet? 

Ik krijg dagelijks berichtjes met bovenstaande struggles, en ookal heb ik echt niet alle wijsheid in pacht, ‘help’ ik een ander met liefde! Ondanks het feit dat ik zelf ook heus wel eens kamp met 1 van deze struggles, so no worries! It’s not just you ;-).

Ik denk dat vooral door social media steeds meer mensen zich afvragen wat zijn of haar stijl is. Want alles wat we bij een ander zien vinden we eigenlijk toch ook wel leuk! Het is allemaal ook niet zo gek natuurlijk. Tegenwoordig is de keuze reuze. De geweldige campagnes, lekkerste kortingen en aantrekkelijke looks bij de een na de ander (waar ik mijzelf ook zeker ‘schuldig’ aan maak), vliegen je om de oren. Maar ik denk dat de kracht is, om onderscheid te kunnen maken tussen wat je leuk vind bij een ander en wat je leuk vind voor jezelf. En ten slotte, of je het ook nodig hebt.

Dat laatste voelt natuurlijk als een dooddoener, want hé als je het echt zwart/wit gaat bekijken heb je überhaupt niet zo heel veel nodig. Maar ik bedoel hier mee, als je toch ‘on a mission’ bent, je jezelf moet afvragen of je dit niet al hebt (ookal is het een tikkeltje anders), en of het écht een toegevoegde waarde zal zijn in je kast en er lang plezier van zult hebben.

Goed, dat gezegd te hebben heb ik een aantal tips, die ikzelf vaak toepas, voor jullie op een rijtje gezet die jullie misschien wel een beetje zal helpen in de toekomst!

Tips & Tricks

Zie je even de bomen door het bos niet meer? Gaat je smaak voor jouw gevoel van hot naar her? Maak een mood board! Dit werkt écht het aller beste, beloofd! Verzamel foto’s van mensen die je inspireren mbt kleding, artikelen van webshops die je leuk vind of struin pinterest af. Zet ze in een collage en sla ze op op je telefoon. Zie hieronder een voorbeeld die ik samen met onze oudste dochter in elkaar heb gezet.
Wanneer je voor jezelf duidelijk in beeld hebt gebracht welke kant je op wilt ga je vanuit hier verder werken. Laat je dan ook niet afleiden door verleiding van buitenaf. Zie dit als jouw missie. Vervolgens ga je on- of offline op zoek naar artikelen in deze stijl. Je gaat nog niks kopen, maar slaat de foto’s op en maakt wederom een collage. Zie hieronder een voorbeeld die wij hebben doorgevoerd voor onze oudste dochter.

Wanneer je een duidelijk beeld hebt voor jezelf wat je wilt, is het makkelijker om door je eigen kast te gaan. De volgende stap is dan ook, ruim je kast op. Maak een stapel met items waar je nog steeds heel blij van wordt, die iets voor je doen, goed past bij de kant die je op wilt én wat ook prettig zit (niet geheel onbelangrijk). En maak vervolgens een stapel die weg mag. Items die niet meer bij jou passen en waar je wellicht een ander blij mee kan maken. Vervolgens hang je of vouw je de spullen op en sorteer je op kleur. Werkt rustgevend en geeft een goed beeld van wat je hebt. 

Dan is het tijd om je moodboard samen te brengen met je kast. Wat heb je al en wat heb je nodig? Wanneer je deze balans hebt opgemaakt kan je jouw missie voortzetten. Denk nu niet dat je veel moet kopen om een fijne kastinhoud te hebben. Dit is namelijk wat ik wel altijd dacht. Hoe meer keuze hoe beter.. nou nee! Het is de kunst om een aantal fijne items te hebben en deze eindeloos te kunnen mixen & matchen. Daarom zijn basics naar mijn idee echt een must. Hier investeer ik zelf dan ook graag in. Denk aan een goed zittend wit t-shirt, een boyfriend fit zwart shirt of een fijne oversized blazer. Let op! Dit zijn items waarvan ik vind dat ze in mijn kast horen, kan voor jou natuurlijk heel anders zijn. Maar wederom verwijs ik je weer naar jouw moodboard.

Tot slot wil ik het onderwerp ‘tik’ aanhalen. Want ik denk dat we allemaal wel een bepaalde ‘tik’ hebben. Oftewel, een grote liefde voor vaak 1 dezelfde item. Zo hebben veel vrouwen een tassen tik. Of verslaafd aan jurken. Ik heb een zwarte schoenen tik. En om deze in toom te houden heb ik met mezelf afgesproken dat als ik een paar nieuwe zwarte laarsjes wil kopen, ik er eerst een ander voor weg moet doen. Ik vervang dus mijn spullen. Niet meer alleen qua schoenen maar ook voor jassen. Het escaleert anders helemaal uit de hand ;-). Hoe meer kleding en spullen ik heb, hoe onrustiger ik word en hoe minder ik weet wat ik moet aantrekken.

Nou goed verhaal weer, lekker kort ook! Maar ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. En zo niet heb je je wel weer even nuttig gemaakt door een stukje te lezen. Oh, en leg jezelf niet te veel op of vraag je jezelf niet te veel af. Let it be en ga plaatjes verzamelen en opruimen. It works!

No Comments Found

Leave a Reply