Daily faye

Hoe ik omga met reclame op social media/website

  • By
  • 30 oktober 2018

Je kunt er niet meer om heen, de hastags #spon #collab en #ad’s vliegen je tegenwoordig om de oren, en je vraagt je af wat er nu allemaal ‘echt’ is. Ik kan niet voor een ander spreken, maar zeker wel voor mijzelf. Daarom geef ik jullie wat meer duidelijkheid over hoe ik omga met reclame op mijn social media / platform.

Mijn passie is schrijven. Niet altijd foutloos, of zoals het hoort, maar wel eigen. En dat is ook altijd de basis. Ik schrijf alleen over dingen die bij mij (of mijn gezin) passen. Dingen die mij interesseren en waar ik volledig achtersta. Vanuit deze beweegredenen ga ik ook alleen samenwerkingen aan. Ik ben van mening, dat als je de dingen die je doet, niet doet vanuit een passie, het nooit juist zal overkomen.

Nu blijf ik het bijzonder vinden dat partijen willen samenwerken en voel ik mij te allen tijden vereerd, maar tegelijkertijd wil ik niet dat mijn kanalen een wandelend reclamefolder worden. Wat soms ook weer moeilijk is, want aan de ene kant zou ik minder voor een werkgever willen werken zodat ik meer zelfstandig kan worden, maar aan de andere kant zou dat ook betekenen dat ik commerciëler moet denken, aangezien ik er meer inkomsten uit moet halen. Dat blijf ik lastig vinden, want ik wil vooral schrijven over wat ìk leuk vind en niet omdat ik het geld nodig heb. Daarom blijf ik dat nu nog steeds doen, mèt hier en daar ‘reclame’. Ik zet het tussen aanhalingstekens, want ik zie het niet zo plat. Alles wat vanuit een samenwerking is voortgekomen, toon ik met oprechte enthousiasme en veel plezier, en dat ik daar dan een beetje aan verdien is een bijzonder mooie bijkomstigheid.

Omdat het verplicht is om te laten zien dat er sprake is van een samenwerking, wordt er aangeraden om een hashtag te gebruiken waaruit je dit kunt opmaken. Omdat ik #spon #ad en #collab erg onpersoonlijk vind, heb ik zelf #fbcollab in het leven geroepen. Als je dit dus ziet staan onder een post of artikel, dan is er sprake van een (betaalde) samenwerking welke uit veel liefde en enthousiasme is ontstaan.

Dus, om terug te komen op het ‘echte’, alles wat ìk deel vind ik oprecht leuk, mooi, goed, lekker, te gek, gaaf, fantastisch! Neem dat van mij aan.

Ik ben op dit artikeltje gekomen door Kelly (Caresse). Dank je wel! X

No Comments Found

Leave a Reply