Daily faye

Ik ben ook maar een mens

  • By
  • 8 maart 2019

“Een Maagd is gevoelig en emotioneel maar praat niet graag over zijn/haar gevoelens.” In eerste instantie zou je denken dat dat dus helemaal niet past bij mij, maar integendeel. Dit is de reden waarom ik schrijf, want in het echte leven zeg ik al gauw “Ja, gaat goed!”. Net zo goed als dat Maagden er rustig en kalm uit kunnen zien maar van binnen praktisch op instorten staan. 

Afgelopen 1,5 jaar was intens, to say the least. Ik kan best zeggen dat ik vaak op de proef ben gesteld in het leven (klinkt echt takke oud), maar ik heb nu toch wel zo iets van tieft even lekker een eind op en ga een ander pesten. Kijk ik kan me natuurlijk elke keer vasthouden aan het feit dat wat je krijgt in het leven is wat je aankunt en dat alles uiteindelijk wel op zijn plek valt en goed komt (wat ik dus ook 9 van de 10 keer doe), maar ik ben ook maar een mens. Soms is de maat vol en handel ik het ook niet allemaal en ga ik alles behalve lekker op mezelf.

Ik merk dat ik mezelf enorm in de weg zit. Vooral met mijn hoofd. Er zit zoveel in. Gedachten, ideeën, onbegrip, enthousiasme, liefde, verdriet, angst, onzekerheid. En waar ik ze normaal allemaal aardig onder controle heb, voelt het momenteel als een complete chaos. En het meest frustrerende is, is dat ik niet weet hoe ik het weer in gereel kan krijgen. Ik weet het niet. Überhaupt. Wat wil ik? Welke kant wil ik op? Doe ik het allemaal wel goed? Waarom doe ik dit? Waarom denk ik dat? En wat ga ik er aan doen?

Ik ga investeren in  mezelf, mezelf niet gek laten maken en vertrouwen op mijzelf. Investeren en liefde geven aan de mensen die dicht bij me staan, en het waard zijn. Gaan voor positieve energie op welke manier dan ook, en negatieve energie ditchen. Dingen doen die mij gelukkig maken. Want geluk zit in jezelf, niet bij anderen. De anderen zijn er om je geluk mee te delen. Wil ik. Dus ga ik voor. Al doende leert men. Niet streven naar perfectie maar verbetering. Super makkelijk gezegd wel, want ik weet 100% dat dit niet ‘a piece of cake’ zal zijn. Perfectie, veeleisend, dingen willen begrijpen en verwachten zit nu eenmaal in mijn karakter. Maar ik moet accepteren dat iedereen verschillend is en jammer genoeg niet allemaal zo briljant denken als dat ik doe (grapje).

Lang verhaal kort. Ik ben dus zo nu en dan ook een Maagd die er aan de buitenkant prima uitziet. Maar van binnen ontzettend struggled. Het gras is nooit groener aan de overkant. Tenzij het kunstgras is. Nep dus.

No Comments Found

Leave a Reply