Daily faye

Inpakken, wegwezen: Tips om je vakantie bagage te beperken

  • By
  • 7 juli 2019

Ieder jaar word ik relaxter wat betreft onze koffers inpakken. Ik begin het zelfs leuk te vinden en maak er een sport van om zo min mogelijk mee te nemen. Waar ik eerst een aantal setjes mee nam voor 1 dag, want hé je weet het maar nooit, denk ik nu veel praktischer. 

We kennen het allemaal  wel denk ik, dingen in je koffer stoppen “voor het geval dat”, om dit vervolgens weer bij thuiskomst schoon je koffer uit te trekken. Eeuwig zonde vind ik dit. Je sleurt onnodig zooi mee. Waarom het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Mijn doel is om de volgende zomervakantie 1 koffer in het ruim mee te nemen en de rest handbagage, and we’re getting there!

Hoe dan? Ik deel een paar tips die voor mij en het gezin werken!

– Begin met een lijstje te maken wat je allemaal nodig hebt. Zo heb je voor jezelf een duidelijk beeld en heb je minder kans dat je gaande weg onzin dingen inpakt.

– Koop voor jezelf/kids een luchtig tuniekje/kimono,  overgooier of kaftan die je iedere dag over je badkleding kunt aantrekken als je naar het strand gaat. Iedere dag hetzelfde?! Ja! Je hebt het hooguit 10 minuten aan om vervolgens om het strand te bakken of te zwemmen. Boeiuh!

– Combineer een onderkant met verschillende bovenstukjes. Mix & Match!

– Koop maar 1 fles douchegel, shampoo en conditioner. Kom je te kort, kan je het geheid nog kopen op plaats van bestemming.

– Neem alleen dingen mee waarvan je zeker weet dat je het gaat dragen, en laat de ‘ja misschien wel leuk’ of ‘wat als’ thuis.

– De manier van opvouwen scheelt ook een heleboel ruimte! Maak kleine rolletjes van je kleding, hierdoor win je een hoop.

– Ben je verplicht handdoeken mee te  nemen  op vakantie? Neem hamamdoeken mee in plaats van dikke badlakens. Naast deze doeken kun je ook een groot  strandlaken meenemen die even dun is en goed weg te stoppen is in de koffer. Én nog een voordeel van deze doeken, ze drogen heel snel op!

– Iedere dag een andere zwembroek, bikini of badpak? Ja hartstikke leuk, maar realiteit is toch dat je vaak 1 of 2 favorieten hebt. Dus pak de, zeg 3, badstukken mee waarin jij het mooiste en prettigst in voelt en stop die in je koffer.

– Probeer je schoenen aantal  te beperken tot 3; 1 voor naar het strand, 1 voor je fancy outfits en 1 paar stevige schoenen.

– Neem een klein flesje wasmiddel mee (of koop op vakantie), waarmee je bijvoorbeeld wat kleine dingetjes op de hand kunt wassen.

– Voor gezinnen met kleine kinderen heb je natuurlijk meer nodig. Denk aan (zwem)luiers, voeding en noem het op. Maar ook hier. Alleen het hoognodige. Veelal lopen de baby’s in een luier met romper. 1 pak luiers mee is prima, de rest koop je op vakantie. Wel adviseer ik om genoeg zwemluiers mee te nemen want vaak zijn deze schaars in het buitenland of erg duur! Halveer het aantal rompers, want een romper is prima op de hand te wassen en zo droog.

Moraal van dit verhaal is, denk vooral niet te moeilijk. Vakantie hoort in het teken te staan van relaxen, niks moeten en alles mag, en begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om een beetje moeite te doen en er leuk uit te zien, maar dat kan ook prima 2x in dezelfde jurk. Ik heb alles behalve zin om de meisjes te verplichten om die ene mooie jurk aan te trekken waarin ze ‘voorzichtig’ moeten doen. Ze zijn het meest blij als ze zelf iets uit te kast mogen trekken en hun gang mogen gaan. En het belangrijkste is, voelen de kids zich prettig en blij, zijn papa en mama dat ook. Scheelt je een hoop frustratie en stress. En laten we dat nou net thuis willen laten.

Alvast een fijne vakantie! En heb jij nou ook een paar goede tips? Laat ze dan vooral aan mij weten.

 

1 Comment

  • Sara

    Jaa sinds ik hotelwasjes heb ontdekt, pak ik ook relaxter in. Vooral voor mijn zoontje wil ik altijd genoeg meehebben. Met al dat spelen, kruipen en spugen worden dingen toch sneller vies. Voor mezelf vind ik het geen probleem om een avondjurkje twee keer aan te doen en naar het zwembad toch vaak hetzelfde inderdaad!

    Reply

Leave a Reply