Daily faye

Jij bent de liefde

  • By
  • 14 mei 2019

Vroeg in de ochtend reden we naar de plek waar je uitgestrooid wilde worden. Vanaf de parkeerplek kon ik de zee al zien. De mussen waren duidelijk al wakker maar het geluid van de zee overheerste. Er viel een rust over mij heen. Een gevoel wat ik lange tijd niet heb gehad. Ik keek zo uit naar dit moment. Het verdriet toelaten, het een plek geven en rust vinden. Voor mezelf, Dyem, papa, Omi, maar vooral voor jou.

Ik zie het water, het water waar je vader is uitgestrooid, het stenen trappetje waar jij en papa hebben gezeten, gehuild en gelachen. Het voelt alsof je bij ons bent, alsof je door middel van de wind zegt het is oké. We zetten Kenny B op, jij bent de liefde, het nummer van jou en papa, het nummer wat ik niet meer kan luisteren zonder een traan en zonder aan je te denken. De tekst met woorden die mij raken tot in het allerdiepste. De tekst die mij de pijn laat voelen hoe papa zich voelt. Hoe het voelt om de liefde van je leven te verliezen. De tranen vloeien over mijn wangen, over die van Dyem, Omi en papa. Papa heeft je vast, het liefst voor altijd, maar we moeten je laten gaan. Laten gaan op de plek waar jij graag wilde.

Een voor een laten we je gaan op deze mooie plek. We eten een pindarotsje op jou, waar je zo gek op bent en we gooien er een in het water met onze gedachten. Ik gooide er twee om te zeggen dat ik meer van je hield dan je ooit heb geweten en dat ik hoop dat je je rust vind. Dyem liet haar tekening de lucht in gaan en waaide met jou mee.

Ik had er de hele dag kunnen zitten. Kijkend naar de zee en mijn gedachten de vrije loop laten gaan. Het verdriet is niet weg, het gemis zal altijd blijven, en in mijn hart zit je, maar ik hoop dat je boven je rust hebt gevonden en trots op ons bent. En ik ben je dankbaar, ookal vind ik de rede meer dan kut, dat ik samen met papa, Omi en mijn dochter deze reis heb mogen maken, dat het ons sterker heeft gemaakt en dichter naar elkaar toe heeft gebracht.

We hebben je laten gaan, maar in ons hart zit je voor altijd.

Jij bent de liefde.

11.05.2019

1 Comment

  • Annelies

    Wauw wat mooi, ben er stil van. Dankje dat je ons meeneemt op deze reis. Heel veel liefs !

    Reply

Leave a Reply