Kids

Lees tip: Klaar voor de start? Hap! van Oma Nel

  • By
  • 11 juli 2019

Ik biecht gelijk maar op dat ik een moeder ben die zich vrij weinig heeft verdiept in boeken over en rondom opvoeding, zwangerschap en noem maar op. Ik installeerde de app ‘Oei ik groei’ maar verder dan dat kwam ik niet. Totdat ik laatst een vriendinnetje sprak over het boek ‘Klaar voor de start? Hap!’ van Oma Nel.

De reden waarom dit boek mij wel aansprak is omdat het een praktische handleiding is waarin je samen door de eerste 1000 dagen gaat, van prille vrucht tot tweejarige peuter. Alles over hoe je je kleintje de best mogelijke start kunt geven, maar ook veel (gezondheid) tips tijdens je zwangerschap die zowel goed voor jou als de baby zijn. Denk aan groente die je het beste kunt gebruiken bij het eerste hapje, of welke vitamine een kindje van 1,5 jaar nu nodig heeft. Tips voor het geven van borstvoeding of flesvoeding, maar ook hoe je het beste kunt omgaan met allergieën bij je kindje, waarom je kinderen jonger dan 1 jaar geen honing mag geven of voorbeeld schema’s die je kunt gebruiken als leidraad.

Het is divers, breed maar ontzettend overzichtelijk. Er staan hele fijne handvaten in. Voor de nieuwe mama’s maar ook de mama’s die al ‘gevorderd’ zijn. We zijn nooit uitgeleerd, dus gewoon omdat ik enthousiast ben (en om te laten zien dat ik me heus ook wel eens verdiep in andere dingen dan kleding haha) dit boek als tip van mij voor jou!

Hieronder nog even foto’s van de inhoudsopgave, zodat je alvast kunt spieken! 

www.omanelweethetwel.nl 

No Comments Found

Leave a Reply