We hebben allemaal wel van die periodes dat we even wat minder gemotiveerd zijn om gezond te eten. Dat de inspiratie ver te zoeken is en alleen het telefoonnummer van de plaatselijke chinees voor de hand ligt. Maar hebben de grootste ‘healthy food’ liefhebbers dit ook? Grijpen zij ook wel eens naar een ‘smerige’ hap? Of zijn zij echt altijd zo jaloersmakend bezig en kunnen wij niks anders doen dan kwijlen en hopen dat ze in te huren zijn? Deze week een mama waar ik ontzettend fan van ben. Zoals ik zelf ook ooit begon met ‘Foodsyou’, lekkere en makkelijke recepten welke voor iedereen haalbaar zijn. En kijk even naar de foto’s, zegt genoeg toch?
Wie, wat, waar?
Ik ben Lindsey, mama van Luca (4 jaar), jurist, vriendin en foodblogger van ‘Mamasuperdun’. Ja ik ben mama en nee ik ben niet superdun, maar wel wat kilo’s afgevallen in 2016! Doordat ik mijn levensstijl heb omgegooid ben ik een stuk gezonder en vooral bewuster gaan eten. De gezonde creaties die ik in elkaar flanste ben ik gaan delen op social media en zo is mijn hobby tot foodbloggen ontstaan. Ik probeer gezond en lekker te combineren, maar het moet vooral ook makkelijk zijn. Gewoon lekker met boodschappen van de Lidl of Appie. Ik heb een druk en gezellig leven, werk 4 dagen per week, sport 3 keer per week en probeer daarnaast ook gezond te eten. Ik vind het belangrijk om voor mezelf te zorgen, zodat ik zelf lekker in mijn vel zit en alle ballen omhoog kan houden.
Maandag
Op maandag ben ik altijd vrij, heerlijk zo’n extra dagje weekend. En ook echt een hele dag voor mezelf! In de ochtend breng ik mijn zoontje Luca (4 jaar) naar school en rijd dan meteen naar de sportschool. In de auto eet ik snel een banaan. In alle hectiek ’s morgens met brood klaarmaken, aankleden, wegbrengen enz. maak ik voor mezelf geen tijd om te ontbijten. Na mijn work out ga ik boodschappen doen voor de komende week. Eenmaal thuis eet ik een lekker pompoenpit broodje met kaas, avocado en een gekookt ei. Daarna maak ik twee recepten die ik komende week online kan zetten op mijn blog. Meestal iets van een lunch gerecht, zodat ik deze meteen kan opeten of het mee kan nemen naar mijn werk de volgende dag. Ik maakte voor vandaag “gezonde wentelteefjes” en een eiwitrijke quiche met hamblokjes en groenten voor morgen. Zo hebben Carlo (m’n vriend) en ik morgen meteen lunch. Als avondeten hebben we een witvisje in de oven gegooid met gebakken aardappeltjes en wortels. Simpel en lekker. Ik heb heel vaak het voornemen om in de avond niet te snaaien, maar vanavond kwam er een zak M&M’s op tafel (oeps). Echt mijn ultieme guilty pleasure. En de week is pas net begonnen..
Dinsdag
Wanneer ik op kantoor ben eet ik vrijwel iedere dag hetzelfde ontbijt. Ik neem dan een pot magere kwark of Griekse yoghurt (0 of 2% vet) mee en iets om in de yoghurt te doen. Vaak roer ik door de kwark of yoghurt een schepje vanille eiwitpoeder, voor de smaak (anders vind ik het zo zuur) en voor wat extra eiwitten. Dit keer zijn het blauwe bessen en volvezel cruesli voor erin. Ik heb twee leuke collega’s die ook van lekker én gezond eten houden, dus wij maken vaak met zijn drieën een lunch klaar. Wij hebben de luxe op ons kantoor dat we een enorme keuken hebben inclusief gasfornuis en dus ook van alles kunnen maken! Vandaag eten we een salade met paprika, komkommer, avocado, mango en geitenkaas met een beetje honing, yum! Na de lunch heb ik bijna altijd trek in iets zoets. Gelukkig heb ik op mijn werk niks wat ik kan snoepen. Ik neem om een uur of drie, zoals wij het noemen, een feestkoffie. Een latte machiato (veel melk) met een zoetje. Rond een uur of vier / half vijf krijg ik meestal weer trek. Vandaag eet ik twee volkoren crackers met kipfilet en hüttenkäse en eentje met pure hagelslag! Balance is the key right ;-). In de avond was het de bedoeling om broccoli met kip te eten, maar Carlo en ik zijn allebei laat thuis en hebben geen zin meer om te koken. Ineens gaat de deurbel en staat Domino’s voor de deur. Een moddervette pizza als avondeten dus, maar wel lekker.
Woensdag
Op woensdag werk ik altijd thuis. Ik breng Luca naar school en ga daarna aan het werk. Ik eet een bakje yoghurt naast mijn laptop met eigen gemaakte granola en besjes. Om 12 uur haal ik mijn aapje uit school en eten we gezellig samen een broodje. Verse kaiserbroodjes van de bakker met grillworst en hagelslag. Tussendoor eet ik nog twee rijstwafels met kalkoenfilet en hüttenkäse. Als avondeten maak ik courgetti, gemaakt van courgette met de spirelli. Er zitten stukjes kip in, rode ui en tomaatjes uit de oven, met daarover heen wat Parmezaanse kaas. Heerlijk! Net een echte pasta, maar minder koolhydraten. Ondertussen heb ik ook nog een courgette soep gemaakt die ik morgen mee kan nemen naar mijn werk. In de avond weer trainen. Ik ‘snack’ daarna een bakje Optimel griekse stijl 0% vet met kersen smaak en schuddebuikjes,
Donderdag
Vandaag ben ik weer op kantoor dus eet ik weer een bakje yoghurt met bessen en volvezel cruesli. Tussendoor eet ik een rijstwafel met hummus en kipfilet. Als lunch een simpele courgette soep die ik gisterenavond heb gemaakt. Met deze koude dagen vind ik het lekker om ’s middags soep te eten, is je buikje weer lekker warm. Na de lunch komt mijn trek in zoetigheid weer. Ik neem daarom een eiwitreep (smart bar crunch van Body & Fit shop) en ben weer even verzadigd. Vanavond eten we dus wel brocolli en kip met gekookte aardappelen. Lekker Hollands, vind Carlo geweldig. Over de broccoli doen we een mager sausje van Knorr. Ook ’s avonds op de bank komt toch ineens die zak M&M’s tevoorschijn. “Gelukkig” is hij nu leeg 😉
Vrijdag
Het laatste dagje op kantoor deze week, dus mijn ontbijt bestaat uit yoghurt. Dit keer met een schepje eiwit poeder, appel en kaneel. Ik ontbijt pas laat, dus heb nu geen tussendoortje genomen. In de middag maak ik een salade van cherry tomaatjes, komkommer, bosui, kikkererwten, zongedroogde tomaatjes, avocado en Parmezaanse kaas. Dit compenseert weer een beetje met vanavond, want dan krijgen we vrienden over de vloer. Ik eet weer een eiwitreep en kan er even mee door tot het avond. Na mijn werk haal ik Luca op bij de BSO en ga snel boodschappen doen. Mijn idee is om een “borreltafel” te maken. Ik maakte bruschetta broodjes, bladerdeeghapjes, pittige balletjes en wat stokbrood met kaasjes. Inclusief een fles bubbels. Heerlijk vrijdagavondje!
Zaterdag
Ik heb mij gisteren (bewust) ingehouden met de wijn, omdat ik om 10:00 ga bodypumpen. Volgens mijn ‘fitbit’ heb ik 545 calorieën verbrand. Dat is mooi meegenomen aangezien ik gisterenavond al deze calorieën er aan heb gegeten. Als ik terug ben zijn Carlo en Luca ook uit bed en bakken we broodjes in de oven. Ik bak een ei en leg deze op de broodjes met kaas en avocado (= heerlijk). We ontbijten gezellig met z’n drieën en ik ga daarna met Luca naar mijn moeder in Breda. Daar drink ik een theetje met twee stukjes chocolade. ’s Avonds maakt mijn moeder varkenshaas met champignonsaus en frietjes. Luca eet een broodje hamburger met komkommer. Eenmaal thuis neem ik nog een stukje chocolade.
Zondag
Ik maak bakjes yoghurt met lekker vers fruit erin en mijn eigen gemaakte granola. In de middag bak ik broodjes en daarna gaan we met zijn drieën en een vriendje van Luca naar Avontura in Delft (indoor speeltuin). Hier bestellen we nacho’s uit de oven met kaas, mamamoddervet, maar wel lekker! ‘S avonds eten we nog wat restjes van vrijdag, kaasjes en bruschetta.
Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje te nemen in mijn week. Een aantal van de gerechten die ik heb gemaakt deze week staan ook op mijn website. Als je nog inspiratie nodig hebt, neem dan een kijkje!
Ans van Engelen (nicht van je vader)
Heel leuk Lindsey, zocht het telefoonnummer van je vader en zag jou. Enig!!!!