What's Hot

Kids fashion: Little Favorites Shop

  • By
  • 29 maart 2018

Ik vind het zaligmakend als ik een leuk, mooi en bijzonder winkeltje of merkje heb ontdekt. En achter dit alles zit vaak ook een uniek verhaal. En omdat ik de slechtste niet ben, deel ik zo nu en dan een pareltje..

Het gezicht achter Little Favorites is?
Xanne Jelgerhuis Swildens, getrouwd, woon in Blaricum en moeder van twee ondeugende kindjes (3 jaar & 14 maanden). Naast mijn blog & webshop Little Favorites (Shop) ben ik actief als freelancer voor opdrachtgevers als Social Media & Content Specialist. En houd ik mij bezig met begrippen zoals engagement en #’s. 

Eerst even wat geschiedenis vooraf…
Als kind schreef ik al met een rijke fantasie. Mijn droom was vroeger ooit om een eigen boek te schrijven, dus zo begon ik op een leeftijd van acht jaar aan hoofdstuk één, maar helaas weet ik nog steeds niet wat er in het tweede hoofdstuk gaat gebeuren haha.

Na 6 jaar fulltime functies te hebben vervuld, voelde ik dat er meer was dan een negen tot vijf baan. Tijdens mijn zwangerschap van Puck (de oudste) begon ik te werken als freelancer. Met een achtergrond in social media (ooit begonnen bij Hyves) verhuur ik mijzelf om bedrijven te helpen die actief willen zijn op social media, maar niet goed weten hoe ze moeten beginnen. Toen Puck geboren was kwam ik en o.a. vele andere moeders om mij heen met vragen als: ‘Waar koop ik een leuke ledikant’ en ‘Welke hydrofiele luiers moeten we aanschaffen?’. Toen was de eerste stap naar een online platform, waar deze onderwerpen aan bod komen, makkelijk gezet. En zo richtte ik Little Favorites op. Ik wilde mijn eigen tijd indelen en ik ben behoorlijk eigenwijs, dus dit paste perfect bij mij. Op de blog Little Favorites vind je allerlei onderwerpen voor mama’s (to be). Ik probeer het zo breed mogelijk in te steken maar mijn doelgroep zijn moeders die vooral nét even op zoek zijn naar inspirerende onderwerpen en shopitems die je niet overal tegenkomt. Als het maar inspireert.

Vorig jaar lente begon het te kriebelen. Ik merkte dat ik niet meer de voldoening kreeg uit alleen het onderhouden van een blog. Daarnaast kwamen er steeds vragen van moeders die vroegen waar ze dát leuke pakje konden kopen die ik had uitgelicht op mijn blog. Ik merkte dat gepersonaliseerde items populair zijn, maar dat de behoefte naar iets unieks nog groter is. Want er is zoveel aanbod in de baby- en kidsbranche. Als kersverse mama is het spoor al snel bijster. En vooral voor mensen die geen kinderen hebben wordt het zoveelste rompertje op een kraamfeest ook een beetje saai. En dus opende ik naast mijn blog een webshop; Little Favorites Shop.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Onder Little Favorites versta ik ‘kleine favorieten’. En die vind je overal, waar dan ook ter wereld. Als je maar goed kijkt. En dat doe ik. Instagram, Pinterest, Etsy. Avonden lang zit ik te ‘struinen’ op zoek naar parels. Als ik iets tegenkom waar ik helemaal wild van word dan leg ik contact met het merk/of de ondernemer. En koop ik het in. In de hoop dat mijn klanten er ook wild van worden haha. Tot nu toe werkt dit principe voor de shop vrij goed. Ik werk met kleine voorraad en dat maakt het concept uniek. Soms is op ook echt op. Maar als iets goed loopt, koop ik het weer in. En soms koop je een item of een merk in dat minder goed aanslaat, maar ach dat proces hoort er ook bij. Het is ook een beetje aftasten.
Meestal heb ik een zesde zintuig voor mooie merkjes uit het buitenland, omdat dit vaak exclusief is en (nog) niet in NL of België wordt verkocht. Vaak is dit ook mijn eerste vraag aan het merk. Voor de shop een extra plus en het geeft het aanbod net dat beetje extra charme.

Waar vind je Little Favorites Shop?
De blog vind je op littlefavorites.com en de shop kun je vinden op littlefavoritesshop.com
Je kunt 24 uur per dag shoppen en we proberen alle items die op voorraad zijn al de volgende dag te versturen. Handgemaakte en gepersonaliseerde items nemen wat meer tijd in beslag. Maar dan heb je wel wat unieks!
Vaak is het leuker om items te zien, te voelen en te ruiken in plaats van te kopen van een shop. Daarom is er sinds kort Little Favorites Shop on tour. Een babyshower, kraamfeest of andere gelegenheid dat vraagt voor een extra activiteit. Je kunt dan samen met je (zwangere/moeder) vriendinnen shoppen met extra korting. Een soort tupperware party 2.0 haha.

En ik zag iets heel gaafs voorbij komen, de samengestelde giftboxen, vertel er eens meer over!
Je kunt bij Little Favorites Shop dus een samengestelde box kiezen vol met goodies voor een bepaald budget. Ik weet als geen ander hoe het was om een cadeau te regelen voor een zwangere collega, en poeh wat was dat lastig. De standaard uitzetlijst koopt de zwangere in spe toch zelf wel. Iets unieks geven, dat blijft absoluut hangen.
De giftboxen zijn al voor je samengesteld maar er is natuurlijk ook een mogelijkheid om het zelf samen te stellen. Het wordt geleverd als een grote beleving. Want dat is wat we met alle bestellingen doen. We pakken het prachtig voor je in, ongeacht of het een item van 9 euro is of 150 euro.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op mijn nieuwe klanten maar vooral op mijn vaste klantenkring. Ik merk dat de klanten die een eerste keer wat gekocht hebben, elke keer terugkomen. Ze zijn een Happy Customer! Dat geeft zoveel voldoening, daar doe je het voor.
En elke keer is het weer een feestje om bestellingen te mogen inpakken.

Verassing!
Speciaal voor de lezers van Faye biedt Little Favorites Shop een korting van 10% aan.
Gebruik code: faye. (*ook geldig op sale artikelen) tot en met: 15 april 2018.

No Comments Found

Leave a Reply