What's Hot

Duurzame fashion: LOD – Lotte Oudshoorn Design

  • By
  • 26 april 2018

Ik vind het zaligmakend als ik een leuk, mooi en bijzonder winkeltje of merkje heb ontdekt. En achter dit alles zit vaak ook een uniek verhaal. En omdat ik de slechtste niet ben, deel ik zo nu en dan een pareltje..

Het gezicht achter LOD is?
Lotte, 30 jaar, getrouwd met Richard en trotse mama van dochtertje Billie. En het ‘brein’ achter LOD (Lotte Oudshoorn Design).

Eerst even wat geschiedenis vooraf..
In 2014 ben ik begonnen met LOD, de eerste jaren wat aangemodderd en sinds 2016 voor het ‘echie’. Mijn mode roots (mijn ouders hebben altijd een eigen mode zaak gehad) en mode gerelateerde opleiding hebben mij gebracht naar waar ik nu ben. Ik wilde heel graag voor mij zelf beginnen (ja, ondernemersbloed). Ik was altijd op zoek naar oversized kleding maar kon nooit vinden wat aan mijn eisen voldeed. Hierdoor ontstond het idee voor een eigen label. Out of the blue begonnen met een mini plan, en dat plan wordt tot de dag van vandaag steeds concreter. Toen Billie in 2016 werd geboren ontstond het idee bijvoorbeeld om van de resten stof, babybroekjes te maken. Inmiddels een terugkomend fenomeen bij heel veel merken in de modewereld, maar toentertijd nog uniek. Het was een idee ontstaan uit duurzaamheid en natuurlijk omdat ik het enorm leuk vond te matchen met mijn meisje. Toen ik dit in de collectie toevoegde ging LOD opeens heel snel. Billie bracht me enorm veel liefde maar ook nog eens geluk op carrière gebied.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik uit van alles, uiteraard Pinterest en Instagram, maar ook als ik om me heen kijk op straat, de natuur, boeken, mijn eigen behoefte en de behoefte van klanten zijn belangrijke input tijdens het ontwerpen van een nieuwe collectie.

Wat kun je verwachten van jouw collectie?
Wat LOD denk ik bijzonder maakt is dat de stijl juist zo eenvoudig is en daardoor draagbaar voor (bijna) iedereen. Hiernaast worden er van alle items maar een beperkt aantal met de hand gemaakt. LOD staat onder andere voor comfort en duurzaamheid. Ik wil graag dat alle vrouwen ongeacht leeftijd, postuur, of wat voor uiterlijkheden dan ook, met plezier een item van LOD dragen. Een lievelingsitem op lange termijn.

Waar vind je LOD?
LOD kan je shoppen via de site: www.lotteoudshoordesign.nl en in onze shop in shop in de kinderkleding winkel van mijn moeder: ‘onze nieuwe winkel’ Zeugstraat 42 in Gouda. Zij verkoopt super leuke baby en kinderkleding, samen met LOD een winkel voor moeder en kind dus. Ook vind je ons op Instagram.

No Comments Found

Leave a Reply