Geen categorie

Mama’s Tiramisu

 • By
 • 22 december 2017

Soms heb je van die recepten die je alleen van een iemand wilt eten. Zo eet ik zuurkool en saoto soep altijd van mijn omi en de tiramisu van mams. Dat laatste wilde ik al lange tijd zelf maken, maar ik durfde mij er gewoon niet aan te wagen. Het kan alleen maar tegenvallen dacht ik.

Maar ik heb een poging gewaagd en ik kan jullie vertellen: Hij is gelukt! En omdat ik hier zo rete enthousiast over ben, want ik ben eigenlijk echt totaal geen toetjes maker, wil ik dit recept met jullie delen, dan wel met toestemming van mam.

Wat heb je nodig:

Ingrediënten
– 2 eieren
– 500 gr mascarpone
– 2 pakken lange vingers
– 3 el rietsuiker
– 1 el honing
– 2 kopjes sterke mocca koffie (senseo)
– 2 flinke scheuten marsala (italiaanse dessert wijn)
– Cacaopoeder

Bereiding

Split de eidooiers van het eiwit. Laat het eiwit even apart in een bakje en gebruik de eidooiers (eigeel) om deze te mixen met de mascarpone. Mix het totdat het een gladde massa is en voeg er 1 eetlepel honing bij. Mixen kan met een vork of staafmixer.

Mix het eiwit met de 3 eetlepels suiker met een garde tot een schuimige massa. Voeg deze vervolgens bij het mascarpone mengsel en mix dit ook weer tot een egaal ‘beslag’.

Zet 2 sterke koppen moccakoffie door 2 pads in de senseo te doen en op het knopje te drukken voor 1 kop (dit dus 2 keer zodat je 2 kopjes sterke koffie hebt). Mocht je geen senseo hebben, kan dit ook gewoon met andere koffie zolang hij goed sterk wordt gezet.

Giet de 2 koppen koffie in een schaal en doe er 2 flinke scheuten marsala bij. Ruik en proef of het goed op smaak is. Vervolgens drenk je de lange vingers stuk voor stuk in de koffie en legt deze in de ovenschaal.

Je begint met een laag leggen van koffie doordrenkte lange vingers om deze vervolgens te besmeren met het mascarpone beslag. Niet te dik, niet te dun. Dit herhaal je 3 keer. Op de laatste laag van de mascarpone strooi je wat cacaopoeder en zet de ovenschaal een uurtje voor serveren in de koelkast.

Geniet!

2 Comments

 • Evelien

  Ik wil dit recept gaan maken maar voor hoeveel personen is dit ongeveer? Hoe groot moet je ovenschaal zijn?

  Reply
  • Faye

   He Evelien, Ik gebruik vaak een standaard maat +/- 30 x 20 cm en dat is voor ongeveer 8 personen. Maar dan heb je echt wel flinke stukken. Hopelijk gaat het smaken. X

   Reply

Leave a Reply