Wat eten zij

Maria Merckens

  • By
  • 19 februari 2018
We hebben allemaal wel van die periodes dat we even wat minder gemotiveerd zijn om gezond te eten. Dat de inspiratie ver te zoeken is en alleen het telefoonnummer van de plaatselijke chinees voor de hand ligt. Maar hebben de grootste ‘healthy food’ liefhebbers dit ook? Grijpen zij ook wel eens naar een ‘smerige’ hap? Of zijn zij echt altijd zo jaloersmakend bezig en kunnen wij niks anders doen dan kwijlen en hopen dat ze in te huren zijn? Deze week een vrouw die ik zelf wel op zou willen eten. Ze is prachtig, grappig en houdt van eten, ja ik heb het over een model! By far mijn favoriet..Maria Merckens.

Wie, wat, waar?
Ik ben Maria Merckens, 26 jaar, en werk nu ongeveer 2 jaar fulltime als plussize model. Hiervoor woonde en werkte ik op de Antillen waar ik ook mijn huidige liefde ontmoet heb. Yaaaay for love!! Wij wonen nu samen in Rotterdam, de mooiste stad van de wereld en hebben twee planten. Ik ben al twee keer 20+ kilo afgevallen (ja dus ook weer twee keer 20 kilo aangekomen), maar ben nu helemaal happy met mijn body! Ik sport veel om mijn goddelijke lijf te behouden en eet veel om mijn hoofd blij te houden. Ik ben een enorme bofkont, mijn moeder zegt altijd dat ik geboren ben voor het geluk, dus daar leef ik dan maar naar. Ik grijp elke kans met beide handen, heb een gezonde dosis zelfspot en drink een fles wijn leeg zonder te knipperen (pap je mag trots zijn op je dochter).

Maandag
Samen met nog 17 miljoen andere Nederlanders laat ik het weekend (met zijn heerlijke feestjes, borreltjes en hapjes) achter me en start ik mijn dag vol goede moed met zo’n groene smoothie. Twee volle handen verse spinazie, een banaantje, een flinke schep proteïne poeder, havermout en een flinke scheut melk moeten mij gevuld houden tot aan de lunch. Dat doet het natuurlijk nooit. Rond 11 uur schreeuwt mijn maag genadeloos om aandacht en struin ik van de bank naar de koelkast. Tijd voor een snackie! Mijn lievelings. Een bruine boterham met kaas. Perfect pre workout voedsel. Ik probeer 6 dagen in de week te sporten. Een combinatie van powerliften, crossfit en cardio (in welke vorm dan ook Haha) werkt het beste voor mij. Na anderhalf uur zweten, race ik terug naar huis voor de lunch. Homemade zoete aardappel salade met tonijn. Ik stort me een uurtje op administratieve taken, waarna ik boodschappen doe voor de week. Ik ga vanavond buurten bij een van mijn beste vriendinnetjes. Ze maakt lasagne, smullen!

Dinsdag
Mijn vriend is de hele week in Den Helder. Die is net gestart met een nieuwe opleiding, lekker makkelijk voor mij, want die gast eet voor drie! Ik ‘prep’ vandaag snel een aantal maaltijden voor de aankomende paar dagen. Ik vind zelf dat ik erg gezond eet – alleen heb ik een snackprobleem – en dan met name een chocolade probleem. Je weet wel, met gezouten karamel en noten, zucht. Mijn ‘preps’ bestaan onder andere uit een stamppot van zoete aardappel en rauwe andijvie, stukjes kip, walnoten en rode paprika. Zo lekker! Ook maak ik een volkoren pasta met broccoli en basilicum en last but not least, quinoa met kip, verse spinazie, mozarella en cherry tomaatjes.

Woensdag
Vandaag heb ik een casting voor een bekend modemerk in Nederland. Ik moet er vroeg uit en ontbijt met een homemade smoothy bowl, vers fruit, granola en chia zaadjes. Ik neem een ‘geprepped’ bakje quinoa kip van gister mee voor een lunch on the go. Op deze manier lukt het me veel beter om ‘on track’ te blijven, want de verleidingen zijn groot en liggen op de loer. ’S middags doe ik twee WODjes in de vrije zaal van mijn sportschool en vind ik het wel weer mooi geweest. Ik vlieg vanavond naar Hamburg voor een twee-daagse job, dus pak ik mijn koffertje en eet ik een bakje pasta en broccoli van gister. Met de IC direct ben ik in 25 minuten op Schiphol. Zo chill!

Donderdag
Ik vind Hamburg een hele leuke stad. Ik kom er veel. Ik weet ondertussen precies de leukste plekjes om te eten en heb een aantal leuke mensen ontmoet, waardoor ik niet meer perse alleen hoef te dineren. Ontbijten doe ik altijd in de hotels. Vaak hebben ze een ontbijt buffet. Meestal neem ik dan twee gekookte eieren. Twee bruine geroosterde boterhammen, plakje kaas en wat groente. Als ze vers fruit hebben neem ik dat ook met eventueel wat yoghurt. Soms hebben ze luxere opties zoals gerookte zalm of rosbief. Maar vandaag niet, helaas! De lunch op de set wordt ook altijd verzorgd. Dit keer zijn we maar met een klein team dus kunnen we wat bestellen. Vaak mag ik kiezen wat het wordt en dan kies ik of voor de Griek die om de hoek van de studio zit of ‘Stadtsalat’. Zo ook vandaag. Ik heb een lekkere salade met rode bieten, avocado en tempeh. Na de shoot ga ik terug naar het hotel. Er is een kleine gym in het hotel (lees: twee losse gewichten en een loopband) waar ik een klein uurtje wat calorieën verbrand. Hierna bestel ik roomservice, een hamburger met friet (balance is key!) en zet ik Netflix aan. Lekker sociaal.

Vrijdag
Ook vandaag een ontbijtje in het hotel (redelijk identiek als gister), lunch op de set en nu wel Grieks. Ik neem een Griekse salade met olijven, feta kaas en een kip spies. De dag verloopt soepeltjes, we gaan snel door de outfits heen. Om 6 uur gaat mijn vlucht terug naar Amsterdam. Vanavond wordt mijn grote beste vriend 1 jaar. Ik ga vanaf het station direct door en kom precies op tijd voor het eten aan. Javaanse nasi met kip en natuurlijk taart. Een feestje is geen feestje als er niet geproost wordt en daarom schenken we de wijnglazen nog maar een aantal keer vol. Yaaay, weekend!

Zaterdag
Het enige wat voor mij echt helpt tegen een kater is vers geperste sinaasappelsap. Ik weet niet wat het is, maar dat lijkt het leven weer in mij te blazen! Zo’n halve liter van de AH gaat er dan gemakkelijk in. Mijn vriend is gistermiddag uit Den Helder gekomen en is lekker thuis het weekend. Ik bak twee omeletjes voor ons. Voor hem met kipfilet en kaas en voor mezelf met spinazie en cottage cheese, waarna we samen naar de sportschool gaan. Op dagen als deze is pre-workout mijn beste vriend. Het is een shake die je zo’n 15 minuten voor je workout drinkt en die je een enorme energie boost geeft, waardoor je gelijk zin hebt om te sporten! Vandaag is het legday, waardoor ik m’n quads en hamstrings flink aan het werk zet. Er wordt met zware gewichten gesquat, waarna ik nog wat extra oefeningen doe zoals hipthrusts, lunges, kettlebell swings, good mornings en deadlifts. Ik sluit de workout af met 20 minuten sprinttraining op de loopband. Weer mooi 1000+ calorieën verband. Voel ik me minder schuldig over die wijntjes van gister.

Zondag
Ik heb nog wat fruit dat op moet, dus ontbijt ik weer met een homemade smoothie bowl. Ik neem altijd minimaal één rustdag in de week, vaak is dat op de Zondag, maar omdat ik vrijdag niet heb gesport, pakken we het vandaag lekker op! Mijn doel dit jaar is om op z’n minst 1 pull up te doen, dus die oefen ik aan het begin van mijn training. Het is heerlijk weer vandaag, dus slenteren we na het trainen nog wat door de stad voor we terug naar huis gaan. Ik maak twee salades met kip en zoete aardappel voor de lunch. Het avondeten is simpel. Albert Heijn heeft van die makkelijke kant en klare zakjes gemixte wok groenten. Ik vind de Chinese mix heel lekker met kool en sugar snaps. Ik doe er dan ook komkommer bij. Ik vind sinds vorige week warme komkommer lekker. Dit bak ik op met in ketjap en madam jeanet gemarineerde kipfilet, een beetje vis- en sweet chili saus. Super simpel, maar super lekker! De avond is verder rustig. Ik lees graag en kijk televisie of een film. Ik probeer met het wekelijkse boodschappen doen geen lekkers in huis te halen. Als je het niet in huis hebt kan je het tenslotte ook niet opeten. Dit werkt overigens nooit hoor.. Het zorgt er gewoon voor dat ik ook deze avond weer op m’n stalen ros stap, op naar de Appie voor een Tony’s! Het is toch weekend?!

Meer van Maria zien? Volg haar dan op Instagram

No Comments Found

Leave a Reply