Een glimp van

Melissa Ligthart

  • By
  • 13 september 2018
Er zijn van die mannen en vrouwen die een stijl hebben om te kwijlen. Een kledingkast hebben waar je alleen van durft te dromen. En combinaties neerzetten die je simpelweg wilt copy en paste-en. Hoe doen zij dat toch? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en waar shoppen zij in godsnaam? Deze rubriek is zoiets als gluren bij de buren. En zeg nou zelf, wie geniet daar nou niet van? Nou en je gaat genieten van deze fashion lover, beloofd! Haar stijl is vrolijk, vrouwelijk en out of the box. Ik wil het, ik wil het, ik wil het.. Komt ie: Melissa Ligthart.

Stel jezelf eens even voor! 
Hi! Ik ben Melissa en ik ben 28 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Rob en ons fantastische dochtertje Cato in Zaltbommel. Ik ben gek op shoppen, sushi, hardlopen en leuke dingen doen met mijn gezin en werk bij de leukste boetiek van Den bosch: Liefste.

Hoe was jij vroeger als kind met mode?
Je zal het misschien niet geloven, maar ik was toen al bezig met setjes maken en mijn eigen kleding uitzoeken. Dat zorgde natuurlijk voor hilarische combinaties. Ook pakte ik graag uit met vriendinnen. Omkleden, optutten, glitters, en dan gaan dansen.

En dat is altijd zo gebleven..
Ja dat klopt! Glitter, velvet, denim, leder, maar ook printjes. Ik vind het heerlijk om met materialen te spelen. Ik hou van “gezellige” outfitjes.  En nu helemaal nu ik moeder ben, vind ik het leuk om af en toe de outfitjes te matchen als we met zijn drieën ergens naartoe gaan.

Kan je zeggen dat je 1 bepaalde stijl hebt?
Nee, ik heb niet echt een vaste stijl. Het is maar net waar ik die dag zin in heb. Wel vind ik het leuk om aan mijn outfits een stoere twist te geven. Een bohemian jurkje met stoere Dr. Martens bijvoorbeeld. Deze zomer heb ik een zwak voor grote oorbellen en leuke haarbandjes. Sindsdat ik moeder ben heb (en maak) ik niet meer zoveel tijd om mijn haren te föhnen. Hoedjes, petjes en haarbandjes zijn daarom de perfecte uitkomst!

Is je stijl veranderd sinds je moeder bent?
Nou, niet zozeer veranderd, maar waar ik voorheen meer impulsief kocht denk ik nu bewuster na over bepaalde items.

Wat we natuurlijk allemaal willen weten is, waar haal je al die leuke spullen vandaan?
Door het werk van mijn vriend Rob (werkt bij het kledingmerk Zumo) komen we in veel verschillende steden. Cato en ik gaan vaak gezellig mee en hierdoor ken ik in veel steden de leukste boetiekjes en plekjes. Ik vind de 9 straatjes in Amsterdam altijd een feest maar de pijp vind ik ook heel leuk. Ik ben gek op de winkel van Anna+Nina. Mega tip voor cadeautjes, sieraden en woon accessoires! Mayke in Oisterwijk is favoriet voor mooie schoenen. Maar ook de tassen, sieraden etc. zijn daar fantastisch! Ik vind het leuk om high end met Zara, Mango, &Other stories of H&M Trend te combineren. Vintage met iets nieuws vind ik ook heel fijn! Het liefst mix en match ik eigenlijk gewoon alles.

Heb je favoriete items?
Ik ben gek op mooie maxi dresses. Daar kan ik geen genoeg van krijgen! Die koop ik overal. Van de markt en de boetiekjes op Ibiza tot bij Zara. Ook vind ik het leuk om bij bepaalde herinnering een item te hebben. Zoals de hakken van Toga pulla die ik kocht tijdens een weekendje samen weg of de laarzen van Sendra die ik droeg op onze eerste date en de Catarina Martins die ik kreeg tijdens ons weekend Bergen en we net wisten dat ik in verwachting was.

Tijdens onze reis in Marrakech heb ik een mooie tas laten maken helemaal naar mijn wensen. Ik denk dan toch dat dit een van mijn lievelingsitems is. Ik krijg er heel veel complimentjes over.

Ook wel eens miskopen gehad?
Ik heb hele mooie cowboy laarsjes van het merk Frye die ik helaas veels te weinig draag omdat ze dus niet lekker zitten. Toch kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om ze te verkopen!

En jullie dochter Cato, hijs je die ook met veel liefde in de leukste outfits?
Winkelen voor ons meisje vinden we beide echt heel leuk. Rob verwend haar en mij regelmatig met een mooi kleding stuk. Hij weet precies wat onze smaak is en waar vooral ik heel blij van word. Dat vind ik zo leuk! Voor Cato vind ik Zara en River Island top. Maar Moeders mooiste in Den bosch is ook echt favoriet. Zoveel leuke merkjes en collectie dat ik nooit kan kiezen. Ook bestel ik vaak online en doe ik veel inspiratie op via instagram.

Nog tips voor ons als we niet weten wat we aan moeten?
Als ik zo’n dag heb dan kies ik altijd voor een jurkje met een leuk printje. Daar voel ik me altijd goed in. Vaak in combinatie met een fijn leren jasje en stoere boots!

Niks aan gelogen toch dat deze vrouw een heerlijke stijl heeft? Wil je nou meer van haar zien (wat ik snap), volg haar dan op Instagram!

No Comments Found

Leave a Reply