Daily faye

Onze woonkamer make-over: Deel I

  • By
  • 3 mei 2019

Wat interieur betreft lijk ik niet op mijn moeder. Iets wat ik 9 van de 10 keer helemaal dikke prima vind, maar af en toe ook jammer. Want ondanks dat ik sommige dingen gewaagd vind in mams huis, vind ik het wel altijd gezellig. Waar ze ook is, ze weet er altijd sfeer in te brengen. En met dat laatste heb ik een tijdje moeite mee gehad. 

Ik ben vrij rustig als het gaat om kleuren en tierelantijntjes. Ik houd van accessoires maar overal een beetje van en zeker niet ‘too much’. Ik heb een enorm strak interieur gehad maar ook een landelijk interieur, ik ging van hot naar her omdat ik te veel naar anderen keek. Maar net als dat je als persoon groeit, groei je ook qua smaak. Ons huis nu word echt steeds meer een thuis. Van de kleinste dingen kan ik genieten en ben ik helemaal in mijn sas.

Ik laat me inspireren door mama, die mij ineens groene vingers heeft gegeven, oké lichtgroene vingers, maar mijn planten zijn nog niet dood en dat mag in de plaatselijke krant! Ik geniet er gewoon van, wie had dat gedacht?! Het maakt je huis zoveel knusser en huiselijker. Naast planten speel ik met materialen en let ik er op dat er een goede balans is tussen warm en modern. Want onze smaak ligt er net tussen in. Hout vind ik mooi, maar onze kasten zijn bijvoorbeeld weer vrij strak. We vinden het vooral belangrijk dat er geleefd kan worden en we niet steeds hoeven te zeggen “pas op…”.

Andere kleur op de muur

Na bijna 7 jaar vonden we het tijd worden voor verandering. En dit doen we met stapjes. Ik verbaas mezelf erover hoeveel geduld ik heb voor dit proces want normaliter wil ik alles nu, direct en meteen. In mijn hoofd en uitwerken. Maar nu in stappen dus. Zo hebben we alles beneden gewit, en 1 muur achter de bank Delfts blauw (mat) geschilderd. Kleine aanpassing maar direct een mega verschil! Dus tussen deze regels door een tip: Ben je je woonkamer een beetje zat, kies een kleur voor op de muur en het lijkt alsof je een heel nieuw huis hebt! Ook hebben we eindelijk iets gevonden voor op de muur achter de bank (afgekeken bij vrienden van ons). Het heeft even 7 jaar geduurd maar dan heb je ook wat. Én dan onze grootste eyecatcher van de woonkamer, de bank! Holy sh*t, ik zeg je heel eerlijk, ik vond het spannend. Onze oude bank was echt wel op. Zo op het eerste gezicht ziet hij er prima uit, maar er zaten vlekken op van heb ik jou daar. En hij zat ook gewoon niet zo heel lekker. Dus er moest vervanging komen, en een lekkere ook. Hangen moesten we en ik had mijn zinnen gezet op velvet. Tricky, I know met kids, maar als het eenmaal in mijn hoofd zit, krijg het er dan maar weer eens uit.

Droombank

De zoektocht naar de juiste bank was me er wel een. Of te klein of te groot. Geen mooie stof, of heel erg duur. Dan vond Ter er weer 1 mooi en ik niet of andersom. We kwamen er gewoon niet uit. Tot ik op een avond me weer eens suf zat te scrollen op Instagram en 4×6 Sofa tegenkwam. Ze beschikken over een collectie van 6 modellen in 24 kleuren met bizar fijne en zachte prijsjes. Zo zijn bijvoorbeeld alle hoekbanken €1,299,-! Bij voorbaat werd ik al helemaal wild. Er is keuze, maar niet té veel. En dat vind ik zelf heel fijn gezien het feit dat ik team ‘niet kan beslissen’ ben. Goed, Ik zag direct deze bank, overigens niet in deze kleur, maar qua model was dit de bank die ik wilde hebben. En omdat we het dit keer goed wilde doen zijn we naar de showroom gereden in Zaandam om samen met de kids proef te liggen, euh zitten. Gelukkig waren we het allemaal eens over de bank, alleen toen nog de kleur! Zowel de kids, Ter als ik hadden allemaal een andere kleur. Zo gingen de meiden voor donker zeegroen, ik voor wederom een veilige kleur, taupe en Ter voor iets heel gewaagds, namelijk groen! En welke is het geworden….? Jawel, groen!

Voor

Na het schilderen

Eindresultaat

ben dus he-le-maal verliefd op de bank! De kleur is nog mooier in het echt, hij zit (en ligt) gevaarlijk lekker, hij is poepie chique én wonderbaarlijk makkelijk in onderhoud! En we hebben de bank niet eens laten behandelen. Met een warme doek ga ik over de bank heen en mogelijke vlekken zijn er direct uit. Dus ladies, als mannen dit als smoesje gebruiken om geen velvet in huis te hebben, jammer joh! Geen argument. Oh en voordat ik het vergeet. Ik moet voor deze ene keer zeggen dat Ter gelijk had, de kleur staat niet normaal mooi bij de muur.

Handige info

Bank is van 4×6 Sofa model X2 kleur: Olijfgroen, stof: velours shop hier  • Spiegels: Basic Label • Tafeltjes: Intratuin  • Lampjes: Karwei • Kussentjes links: Wehkamp • Staanlamp: Ikea • Zwarte plantenbak: Gewoon Stijl • Plaid: H&M Home

In deel II van onze woonkamer make-over vertel ik jullie over mijn doorn in het oog. Iets wat ik al heel lang wilde en nu eindelijk heb! Kunnen jullie raden wat het is?

No Comments Found

Leave a Reply