What's Hot

Onze woonkamer make-over: Deel II

  • By
  • 29 mei 2019

Zoals jullie in deel I hebben kunnen zien (en lezen), zijn we langzamerhand begonnen aan onze woonkamer make-over. Met kleine stapjes begin het steeds meer het plaatje te worden wat we voor ogen hadden. En ondanks dat we er nog lang niet zijn, genieten we iedere dag van de veranderingen. 

Ik gaf vorige keer al een kleine hint, maar vandaag deel ik met jullie dan eindelijk onze doorn in het oog. Hetgeen wat ons, (mij vooral) ontiegelijk stoorde in ons huis. Namelijk, onze radiatoren! Ja, nu kan je denken, kind wat maak je je druk? Maar ik vind ze gewoon foeilelijk. En toen we de muren hadden geschilderd kwamen die krengen helemaal naar voren. Ik stond letterlijk op het punt om ze eigenhandig van de muur te trekken. Maar om nu in de winter te blauwbekken.. Dus ging ze weer het internet op.

Ik kwam allerlei radiator ombouwen tegen, maar niet echt wat ik mooi vond in ons interieur. Vaak een beetje truttig of oudbollig. Van die houten ombouwen, je kent het wel. Maar via Instagram stuitte ik ineens op Sentimo, een bedrijf met metalen radiatorbekleding. “Een uniek design in één klik!”. Well, they had me at één klik! Het is nog net niet dat we twee linker handen hebben, maar hoe makkelijker, hoe beter.

Exclusiviteit toevoegen aan je interieur met Sentimo

Niet langer moeten radiatoren storende elementen zijn, maar juist bijdragen aan de sfeer en stijl in je huis. Want écht, ik kan je één ding vertellen, het is zo’n verschil! Je kunt bij Sentimo terecht voor (tot nu toe) 3 verschillende designs, en hebt dan vervolgens de keuze uit maar liefst 20 verschillende kleuren. De designs zijn op voorhand vrij modern, maar alles behalve kil vind ik zelf. Zo hebben wij gekozen voor het allernieuwste design, type Classic. Het randje in het design geeft een net wat warmere uitstraling.

Minimaal warmte verlies

Wat goed is om te weten, is dat Sentimo radiatorbekleding wordt gemaakt van hoogwaardig verzinkt plaatstaal. De bekleding wordt bevestigd met magneten, daardoor komt de bekleding strak tegen de radiator te zitten en geleidt het staal de warmte optimaal. Ook zorgt het rooster aan de bovenkant van de bekleding ervoor dat de warme lucht kan opstijgen, deze convectiewarmte is een heel groot deel van de totale warmteafgifte en wordt gegarandeerd niet aangetast. Hierdoor kent de Sentimo radiatorbekleding een minimaal warmteverlies.

Hoe werk het?

De website is duidelijk, overzichtelijk en binnen een paar stappen stel jij je Sentimo samen. Écht, kind kan de was doen!

Weet je niet precies wat de maten van je radiator zijn, maar wil je toch een indicatie van de prijs voor een Sentimo? Doe dan een snelle prijscheck!

Ons resultaat

Dit was echt een gevalletje ‘hadden we dit maar eerder gedaan’, want wat een verademing! Zo valt 1 radiator niet eens op, en de andere 2 stralen rust uit. We zijn er zó ontiegelijk blij mee en na onze verbouwing willen we het zeker weten door het hele huis doorvoeren.

En zijn we nu dan klaar? Nee, volgens mij ben je nooit klaar, en dat is ook het leuke er aan. Je huis groeit. Wat er nu op ons lijstje staat is de eethoek. Momenteel is dat onze stoor factor, en hoewel we van plan waren om dat dit jaar nog wel aan te pakken, hebben we voor iets anders gekozen. Namelijk, een reisje voor twee. Een reisje naar het buitenland. Iets wat wij in ruim 11 jaar nog nooit hebben gedaan.. zonder kids! En we hebben er zo bizar veel zin in. En ja, je kunt geld maar 1x uitgeven. Dus die eethoek staat momenteel op een lager pitje. Maar dat vind ik meer dan prima. Ibiza here we come!

No Comments Found

Leave a Reply