What's Hot

Uiterlijk: Mijn do’s tijdens de zomer

  • By
  • 30 augustus 2018

Ik kan er niks aan doen, maar ik vind de ‘boel’ altijd mooier én makkelijker in de zomer. Er zijn geen dubbele lagen nodig om het hier en daar wat op te knappen en je bent met een paar dingetjes al ready to go. 

In de zomer, en vooral op vakantie laat ik veel dingen achterwege. Geen dikke lagen make-up, moeilijke schoeisel of te veel poespas wat betreft outfits spot je in mijn koffer. Dat betekend niet dat ik mijn best niet doe of dat ik er niet leuk uit wil zien, maar naar mijn mening heb je gewoon een stuk minder nodig.

Tijdens mijn vakantie kreeg ik vaak de vraag waar ik de tijd vandaan haal om er ‘zo bij te lopen’, en stiekem moet ik dan heel hard lachen, want ik ben op vakantie, inclusief douchen en aankleden, binnen 15 minuten klaar. Zo’n verademing! Maar goed, bij deze deel ik mijn (persoonlijke) ‘do’s’. Let op: dit werkt voor mij, maar dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat dit voor jou ook werkt, maar wie weet heb je er wat aan voor jou aankomende vakantie:

_______

Voordat ik op vakantie ga tref ik al bepaalde maatregelen. Zo heb ik dit jaar gekozen voor wimperextensions. Wat een verademing! Ik word wakker en kan ein-de-lijk zeggen “I woke up like this”. Overdag droeg ik 0 make-up en toch zag ik er prima uit. Vond ik zelf dan en daar gaat het uiteindelijk om. Doe de dingen vooral voor jezelf! Het is wel even een lange zit om ze te laten zetten, maar het is het echt meer dan waard. Voor de nieuwsgierigen onder ons; Ik heb een ‘Russian volume’ genomen waarbij je nog dunnere haartjes (en meer) tussen je eigen wimpers krijgt. Mijn adresje: Perfect Eyelash Amsterdam (heeft overigens een hoop andere vestigen door heel het land!)

_______

Dan mijn haren. Ik draag mijn haar overdag vooral in een knot en haal deze er aan het einde van de dag pas uit. Vaak heb ik dan een goede slag en door het zout of chloor is mijn haar wat stugger waardoor het direct goed zit. Ik was vooral niet te veel mijn haar in de vakantie. Wel neem ik mijn föhnborstel mee waar ik af en toe de voorkant mee stijl. Een goede haarband of crunchy kan de boel ook helemaal opleuken. Shop tip: Lotteoudshoorndesign

_______

Make-up komt alleen ‘s avonds aan bod. Ik smeer een beetje BB Cream van Garnier (kleur: medium) onder mijn ogen, een poederlijntje met wenkbrauwpoeder van Catrice onder mijn ogen, wat bronzer, blush en highlighter in 1 op mijn jukbeenderen en ‘appeltjes’ en tot slot wat gloss op mijn lippen. Kost me nog geen 5 minuten van mijn tijd maar heb direct meer ‘glam’. Side note: het scheelt enorm dat ik mijn wenkbrauwen niet meer hoef te doen, want deze heb ik onlangs permanent laten zetten. Best thing ever! Mijn adresje: PMUbySharitsa

_______

Bijna alle sieraden die ik draag doe ik niet af, op een drietal armbanden en horloge na. Ik vind sieraden de boel altijd wat meer ‘sjeu’ geven. Je look krijgt er direct een update mee! Dus neem een paar leuke dingetjes mee die tijdloos zijn en overal bij past. Shop tip: Bandhu

_______

Kleding nemen we vaak te veel mee want “Je weet het maar nooit”. Eindstand: je draagt meer dan de helft niet. Ik heb voor overdag vaak 1 of 2 overgooiers of tunieken mee die makkelijk over je bikini gaan. Voor ‘s avonds een soepel vallend jurkje want ik ga niet lekker op strakke jurken, zweet breekt me al uit als ik er aan denk! Jurkjes it is, of een rokje met een fijne top. Aan het “wie mooi wilt zijn moet zijn buik inhouden” doe ik niet meer. Geef mij maar een jurk waarbij ik makkelijk patat, burgers en crêpes met Nutella kan klappen, zonder dat ik een wandelende rollade lijk.

_______

Schoeisel, ja, lastig. Door de warmte gaan je voeten opzetten, althans, bij mij wel. Waar ik voorheen voor elk jurkje een ander slippertje mee nam, had ik er nu maar 3 mee. Waarvan ik 1 maar 1 keer heb gedragen, moet je nagaan! Mijn tip: Neem 1 paar Flip flops mee voor naar het strand, en een paar mooie én comfortabele sandalen die overal wel bij passen.

Was dit het? Ja, sorry, spannender dan dit kan ik het niet maken voor je. Maar ik hoop met de tips, mijn ‘geheimpjes’ en adresjes, dat ik het je wel iets makkelijker heb kunnen maken!

1 Comment

  • Marina

    Ik weet bij wie ik ga shoppen voor ik op vakantie ga 🙂

    Reply

Leave a Reply