Daily faye

Op vakantie met 3 kinderen: Waar gaat de reis naar toe?

  • By
  • 19 januari 2019

We hebben geboekt! Maar voor het eerst kwamen we er maar moeilijk uit. Want hoewel we vorig jaar al op vakantie zijn geweest als gezin van 5, voelt het nu pas voor het ‘echie’. Misschien omdat we nu geen versterking mee hebben en het écht aankomt op ‘just the 5 of us’. Maar goed, waar gaat de reis nu naar toe? 

Ik moet heel eerlijk bekennen dat waar we normaal al direct na de zomervakantie denken aan de volgende, we er nu totaal niet mee bezig waren. Grootste reden hiervan is omdat onze hoofd er totaal niet naar stond in verband met privé omstandigheden. Maar toen we langzaam ons begonnen te oriënteren schrok ik me wezenloos. Niet normaal duur. Belachelijk hoe het ieder jaar weer omhoog schiet. Het wordt haast onmogelijk gemaakt om als gezin op vakantie te gaan, want ja, we zijn nu eenmaal aan het hoogseizoen gebonden. Fuckers.

Bij elke eindsom dacht ik, serieus? Zonde van ons geld! Maar we hebben er lang over nagedacht en we zijn tot de conclusie gekomen dat we het ook wel echt nodig hebben. Het afgelopen jaar was pittig, onze vorige vakantie was gevoelsmatig niet echt een vakantie te noemen, en daarbij komt, we zijn momenteel in de gelegenheid om het ons te veroorloven, en je weet nooit hoe je er over een jaar er bij zit, dus gaan met die banaan. Trek die ribben er maar uit!

Kroatie, Italië, menorca, Turkije, Ibiza, we hebben alles wel zo’n beetje voorbij zien komen. Onze voorkeur ging eerst uit naar een plek waar we nooit eerder zijn geweest, niet te ver is én kindvriendelijk. Menorca was hiervoor een goede kandidaat, maar is het toch niet geworden. We hebben gekozen voor iets vertrouwd, namelijk.. Ibiza!

Waarom Ibiza? We kennen het, we weten waar we terrecht komen én we zijn er gewoon verliefd op. Daarbij komt, ik ben van mening dat, hoe relaxter wij zijn, de kinderen dat ook zijn. Met name Maez. Als je op een plek komt wat je niet kent brengt dat toch altijd even wat meer stress met zich mee. En dat is serieus echt hetgeen wat ik thuis wil laten. En oh, wat waren de meisjes blij dat we er weer heen gaan. En ik kan je vertellen, papa en mama ook.

Dat Ibiza alleen voor jong grut zou zijn die van het nachtleven houden is ontzettend achterhaalt. Het eiland is prachtig en er is zoveel meer. We zijn van plan om nu de andere kant van het eiland te bekijken, strandjes te bezoeken die nog niet zo bekend en hip zijn en eindelijk de boot te pakken naar Formentera. Maar we gaan vooral genieten, genieten van elkaar en het eiland.

Mocht je leuke (kindvriendelijke) tips hebben qua strandjes, plekjes, restaurantjes, let me know. Vind ik leuk!

Ibiza 2015

Ibiza 2016

Can’t wait for the 2019 photo’s!

No Comments Found

Leave a Reply