Kids

Op vakantie met een baby

 • By
 • 17 juli 2018

Jongens, jongens, mag ik nu ook eens met de meute mee doen die van de daken schreeuwen: “Oh, ik ben zó toe aan vakantie!”. Ik denk dat ik dit jaar wel echt recht van spreken heb. Vorig jaar hadden wij namelijk een verplicht nummertje thuis zitten vanwege de komst van onze derde aanwinst. En hoewel ik lange tijd heb geroepen dat het mij allemaal wel mee viel, begint het er nu wel in te hakken.

Ik tel nog net niet de dagen af, maar de neiging is er. De drang om volle bak te genieten is enorm. Maar te denken dat we relaxed op een bedje in de zon kunnen liggen met misschien wel een drankje is onze handen is natuurlijk een illusie. Want vakantie met een baby is next level, en dat zijn we echt niet vergeten. We hebben dan ook direct een week op de gesloten inrichting geboekt voor erna. Des ondanks kijken we er enorm naar uit. Want ja, op vakantie moet je niks, en alles mag. Nou, niks moeten? Poepen moet, maar voor de rest laten we het allemaal lekker los en lopen. Ik word met het jaar relaxter en er gaat steeds minder mee. Nu zal dat met een baby iets lastiger worden, maar waar ik voorheen voor elke dag een andere outfit meenam, halveer ik nu de boel. Ik maak er nu een sport van om zo min mogelijk mee te sjouwen en toch alles wat ik nodig heb, bij me te hebben. Nu kan ik voor onze oudste meisjes bij wijze van 1 jurk er in gooien (doe ik niet) en een bikini en we zitten gebakken. Maar wat neem je mee voor je baby zonder dat het een hele volksverhuizing word?

 • Zwemluiers
 • Gewone luiers (Niet te veel, want deze kun je overal kopen)
 • Billendoekjes
 • Rompers (Neem wasmiddel mee zodat je ze kunt wassen en dus de hoeveelheid kunt beperken)
 • Multidoeken (Te gebruiken als laken, handdoek, wikkeldoek of snoetendoek)
 • Hoedje/doekje om het hoofdje te beschermen
 • Zonnebrand / Aftersun
 • Voeding (opvolg melk, eventueel handige tussendoortjes)
 • Fles / Drinkbeker
 • Speen en knuffeltje
 • Aantal kledingsetjes (Neem wasmiddel mee zodat je het kan wassen en de hoeveelheid kunt beperken)
 • Zwemkleding (inclusief een UV shirtje)
 • Speeltjes (klein en compact)

Mijn doel is vooral om praktisch te werk te gaan. Super leuk natuurlijk om allemaal leuke outfitjes mee te nemen en wel 4 pakken luiers, maar dat schiet niet op. De praktijk wijst vaak uit dat de helft van de kleding weer schoon mee terug gaat en dat er op de vakantie locatie genoeg winkels zijn die luiers verkochten. Dus waarom onnodig sjouwen? Zwemluiers zijn daarentegen wel wat karig op vakantiebestemmingen, dus een voorraadje is wijsheid. Ook vind ik het meenemen van wasmiddel een must. Niet omdat ik het nou zo leuk vind om te wassen, want thuis vervloek ik de wasmanden, maar omdat ik dan geen 10 rompers mee hoef te nemen maar bijvoorbeeld 5, en dus weer wat ruimte kan besparen. En de multidoeken zijn life! Ik gebruik ze echt voor alles. Als dekentje, om af te drogen, als afschermdoek tegen de zon, om de mond mee schoon te maken, als onderlaken van een bedje. Enorm multifunctioneel dus. Daarbij komt, dat ze amper ruimte (en gewicht) innemen. Wat natuurlijk wel veel plek inneemt voor ons is voeding. Ik geef geen borstvoeding en dien dus zo’n fijn groot pak nutrilon mee te nemen. Naast dit neem ik ook wat vertrouwde dingen mee. Want ondanks dat Maez een goede en makkelijke eter is, weet je het maar nooit. Dus de ‘Apple crumble’ van ‘Ella’s Kitchen’ gaat mee, evenals de appel koekjes van ‘De kleine keuken’.

Onze beach baby is helemaal ready! Haar badpakje van Prénatal en shop je hier

Naast dit alles neem ook altijd een medicijnen tasje mee ‘voor het geval dat’. Eindstand kan ik vaak de boel weer weggooien omdat het nooit is gebruikt en inmiddels over datum is. Maar ik denk altijd, stel je voor er gebeurt wel wat en je hebt het niet bij je. Wat zit er in mijn EHBO kit?

 • Paracetamol (voor volwassene en kids)
 • ORS (tegen uitdroging)
 • Oordruppels om oorontsteking te voorkomen
 • Norit voor als de boel aan de onderkant blijft lopen
 • Pleisters
 • Betadine Jodium
 • Vallen en stoten zalf van VSM
 • Bach Rescue druppels (dit gebruik ik wanneer we aften hebben of andere irritatie in de mond)

Wellicht totaal niet verrassend, maar wie weet zitten er wel een aantal dingen bij waarvan je denkt, hey! Dat is inderdaad wel handig. Mocht jij nou iets hebben waarvan je denkt, dat moet je echt mee nemen, let me know! Alle tips zijn welkom, want hoe je het went of keert, ik ben er natuurlijk wel al weer een tijdje uit betreft baby’s.

No Comments Found

Leave a Reply