Daily faye

Peuter basis: Van kinderwagen tot autostoel

  • By
  • 5 maart 2019

Wanneer je zwanger bent vliegen de baby uitzetlijsten je om de oren, maar hoe zit het nu als je baby geen échte baby meer is? Wat zijn dan de essentiële dingen die je in huis moet hebben voor je peuter?  Omdat ik vaak vragen krijg hierover, leek het mij een leuk idee om onze 3 peuter ‘musthaves’ met jullie te delen! 

Wagen

Deze heb je hoe je het went of keert gewoon nodig. En waar we bij de eerste begonnen met een complete en veel te dure wagen met alles er op en er aan, deden we het nu met een goede tweedehandse via Marktplaats. Want heel eerlijk, de eerste periode gebruik je vooral veel de maxi cosi, en amper die onhandige en logge bak (onze ervaring). Nu kunnen veel kinderwagens transformeren tot een buggy, zo ook die van ons, een Mima Xari. Maar helaas was deze wagen niet heel handig en nam hij veel ruimte in beslag die wij gewoonweg niet hebben. Toen ik werd benaderd door Mutsy of wij een buggy wilde uitproberen die compact, luxe en licht is, kwam dit eigenlijk op het juiste moment. En tot op de dag van vandaag zijn wij er zo ontiegelijk blij mee! Hij gaat overal mee naar toe, zelfs op vakantie! Het fijne vond ik, is dat de wagen mee mocht tot aan de gate. Dit omdat hij dus zo compact is en toch alles in huis heeft wat je nodig hebt.

Goed welke wagen is het dan? De Mutsy Nexo! Bizar platte ligstand, stuurt fijn, makkelijk in te klappen en super compact en qua design mag hij er ook zeker wezen. De prijs is vanaf €239,- misschien niet de goedkoopste ‘buggy’, maar wel veel waar voor je geld. Meer weten over deze wagen? Klik hier.

Autostoel

We begonnen met een mega miskoop! Hoewel hij redelijk goed stond aangeschreven en er echt wel fancy uitzag viel de kwaliteit ontzettend tegen. De riempjes waren klote en ik had niet een heel veilig gevoel bij dat ding. Alsof men het wist, werd ik kort daarna uitgenodigd op een event van Cybex. Ik had dit merk wel eens voorbij zien komen, maar heel goed kende ik het niet. Maar tot mijn verbazing hadden ze ontzettend mooi spul in hun assortiment, zo ook autostoelen. Nou mevrouw zit nu in de Rolls Royce onder de autostoelen hoor. Meine gute! Mega fijn is dat hij kan roteren. Dus ik moet heus nog wel een beetje bukken, maar ik hoef mezelf niet meer in alle bochten te wringen met een zweet naad om haar vast te maken. Ver-a-de-ming! En ze zit zo vast als wat, niet geheel onbelangrijk.

Wij hebben de autostoel Sirona Z I-size. Een stoel die vanaf de geboorte gebruikt kan worden tot aan +/- 4 jaar. Ideaal als je het mij vraagt! De prijs van de stoel is vanaf €349,-. Meer over deze stoel weten? Klik hier.

Eetstoel

Uiteraard wel een must dit! En wij zijn eigenlijk overgelopen van Stokke naar Cybex. The event made me do it! Niet omdat ik Stokke niet goed vind, want ik vind de stoelen top. Ze zien er knap uit, zijn stevig, goed schoon te maken, maar toen ik tijdens het event de nieuwe eetstoel zag van Cybex werd ik een beetje verliefd. Hij is clean, tijdloos en custom made voor Maez. Past nóg beter in het interieur, wat natuurlijk ook een fijne bijkomstigheid is, maar bovenal zit Maez hier net effe wat veiliger in. Ze is een enorme wildebras, en ze heeft het in haar andere stoel al een paar keer gepresteerd om er uit te klimmen, en hier kan ze geen kant op. Dikke prima dus!

Ik heb het over de Cybex eetstoel LEMO, en de prijs is vanaf €159,-. Meer over deze stoel weten? Klik hier.

Wat vinden jullie een must voor een peuter? En wat vinden jullie nu fijn om te gebruiken? Ik ben benieuwd!

Voor de duidelijkheid, ik heb niet betaald gekregen om dit artikel te schrijven. Maar ik deel oprecht mijn tevredenheid met jullie om jullie wellicht te helpen om een keuze te maken.

No Comments Found

Leave a Reply