Daily faye

PLOG: Kerst special 2017

  • By
  • 27 december 2017
Soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden. Daarom lijkt het mij leuk om jullie zo nu en dan ‘mee te nemen’ naar leuke, gekke, speciale of bijzondere momenten, uitgedrukt in foto’s en begeleidende teksten. Afgelopen dagen stond in het teken van; genieten, eten, liefde, samen zijn en had ik al gezegd eten?

Kerst begint bij ons met kerstavond. Dit vieren wij altijd met mijn schoonfamilie die bestaat uit welgeteld 32 koppen. Een drukte van jewelste maar ontzettend gezellig. Het is een jaarlijkse traditie die we allemaal zo lang mogelijk willen behouden. Weken van te voren trekken we lootjes en wordt er bekend gemaakt wat we eten. Voorheen maakte iedereen zelf iets, maar om nog meer te kunnen genieten zonder al te veel stress, kozen we dit jaar voor Surinaamse catering, heerlijk! Naast eten waren er cadeautjes en sloten we de boel af met heel veel spelletjes; ganzenbord, memory, air hockey en tafelvoetbal.

Mijn grote meiden, ‘The Hub’ en mijn kleinste meisje!
Maez heeft niet veel meegekregen van kerstavond, maar chillde hem tussen de bedrijven door in haar wipper.

Mijn schoonzusje en ik blenden helemaal in met onze glitteroutfits van ‘My Jewellery’, heuluk!

Kerst is geen kerst zonder ‘corny’ portret foto’s

Normaal gesproken houden wij altijd 1 kerstdag helemaal vrij voor.. onszelf! Ons gezinnetje. Maar dit jaar wilde dat niet helemaal lukken. Maar evengoed hebben we onze momenten gepakt. Eerste kerstdag hebben wij alle vijf tot 2 uur lekker in pyjama gezeten inclusief ‘late breakfast’  en cadeautjes. Wij geven de meisjes altijd cadeautjes waar ze ook wat aan hebben, bijvoorbeeld een toilettas voor hun eigen spulletjes, ondergoed, pyjama’s of een mooi voorleesboek. Ter en ik geven elkaar ook vaak dingen waar we wat aan hebben of iets met een speciale betekenis. Zo kreeg ik een doosje vol wijsheid waar ik zo nu en dan wat kan uit pakken. Heel bijzonder, en van zulke dingetjes kan ik dus ontzettend blij worden.

Ontbijtje is niet compleet met een beetje geluk; fortune cookie!
“Je weet pas wat je kunt als je het probeert”

Rond 5 uur kwamen mijn schoonouders en omi om bij ons te dineren. Ik vind het altijd erg leuk om de tafel gezellig te dekken. Ik heb voor gerechtjes gekozen welke ik veel al van te voren kon voorbereiden. Want ik ben gewoon heel eerlijk, ik wilde niet al te lang in de keuken staan en zelf ook gewoon lekker op mijn kont kunnen zitten. Als voorgerecht heb ik gekozen  voor een ‘zalm bonbon’ gevuld met hollandse garnalen en avocado ‘shizzle’. Als hoofd koos ik voor iets wat Dyem ook graag lust en dat is pasta. Wel pasta uit de oven met geplukte kip, buffelmozarella en lekkere Parmezaan en tevens een simpele rucola salade ‘on the side’. En ja als toetje, hoe kan het ook anders, tiramisu! We sloten de avond af met een spelletje ’30 seconds’.

Tweede kerstdag brachten we omi naar huis, want die bleef eerste kerstdag gezellig slapen. Daarna reden wij naar mijn vader om daar lekker te brunchen. Rond 5 uur uur waren wij thuis, hebben onze huispak aangedaan, de tafel voorzien van ‘leftovers’ (Surinaamse bami met kip, kerstbrood, toostjes, chocolade, de hele mikmak!) en hebben deze op de bank opgegeten. Beter de kerst afsluiten dan dit kan haast niet.

Mijn twee grootste cadeautjes gewoon op mijn schoot!
Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne kerst hebben gehad.
Zouden jullie vaker ‘mee genomen willen worden’?

 

No Comments Found

Leave a Reply