Daily faye

Q&A op mijn birthday!

  • By
  • 7 september 2018
Hieper de piep… Jawel hoor, hou de botoxspuiten maar gereed, want je girl mag bijna de big 30 verwelkomen. Ja bijna, maar nog niet helemaal. Vandaag houdt deze ‘heilige maagd’ het nog even lekker bij 28 goed? Ik kan je vertellen dat afgelopen jaar een jaar was met hele hoge pieken maar ook enorme dalen. Een lach, een traan, verdriet en vreugde, het kwam er allemaal in voor. Maar laten we het gezellig en luchtig houden en daar niet op in gaan. Doen we een andere keer! Wèl ga ik in op de vragen die jullie mij hebben gesteld.. Zijn we er klaar voor?

We beginnen met een wel hele diepe vraag: “Wat is jullie next goal in life?”
Ter en ik zijn best een stel dromers. We kunnen uren praten over wat we zouden doen als we de loterij zouden winnen. Goed, nu doen we niet eens mee met de loterij, en word het sowieso niet meer dan een droom, maar dat geheel terzijde. In principe hebben we al een hele hoop ‘goals’ behaald. Huisje, boompje, kindje.. Maar er staan nog wel wat dingen op onze lijstje. Zo zouden we graag ons huis willen verbouwen. Op zich zou extra ruimte geen overbodige luxe zijn zeg maar. Maar ook eens met zijn tweeën naar het buitenland gaan. Wat wij, in bijna 11 jaar, nog nooit hebben gedaan en ons bést lekker lijkt! Workwise, hoop ik in de toekomst meer zelfstandig te kunnen werken (alsof Ter nu mijn hand vasthoud Haha). Nee maar, je snapt wat ik bedoel. Ik ben vooral heel blij en dankbaar voor alles wat ik en wij als gezin tot nu toe al hebben bereikt.

Zouden jullie nog een kindje willen? 
Nou laat ik het zo zeggen, wij kunnen geen kinderen meer krijgen. Nee ik jok, Ter kan geen kinderen meer krijgen Haha. Maar nee, wij vinden het meer dan goed zo met onze drie meiden!

Hoe ben je op de namen van de kinderen gekomen?
Tyra is bedacht door haar moeder en Ter. Met Dyem kwam Ter aan. Het is een Turkse naam, alleen dan wel anders geschreven, en betekend uniek. Maez heb ik bedacht. Deze naam hadden we al staan toen we zwanger waren van Dyem maar dan voor een jongen. Spelling was dan wel iets anders geweest, namelijk Maze. Toen we opnieuw zwanger waren en het bleek weer team roze te zijn dachten we ‘fuck it’ deze naam hoort bij ons (lekker egoïstisch ook wel)! Wij houden van stoer, kort en krachtig. Wel gelukt denk ik. Of de kids er blij mee zijn weet ik niet.

Hoe spreek je de namen van jouw kinderen uit, ben benieuwd!
Die horen we vaker, Haha. Tyra = Tajra, Dyem = Djem en Maez = Mees. Best makkelijk toch?

Zijn alle drie de meiden jouw dochters?
Tyra is mijn stiefdochter sinds haar 2e jaar. Dyem en Maez zijn van Ter en mij samen.

Hoe is de relatie tussen jou en je stiefdochter?
Ze was 2 toen ik met Ter ging, dus ze weet niet beter dan dat ik altijd een bitch ben geweest (grapje). Nee, ik denk dat het een groot voordeel is geweest dat ze nog zo jong was. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze mij niet accepteerde en daar ben ik wel heel blij mee. Ik bedoel, een bonus kind op je 16e is 1 ding, maar als ze je dan ook niet mag… We hebben een goede band. Ik ben bij ons thuis de strenge, en het grappige is, is dat Tyra wel eens zegt, ‘Jij bent dan wel de strenge maar dat is wel goed voor ons’. Ik voed Tyra net zo op als dat ik Dyem en Maez opvoed. Daar zit geen onderscheid in. Lachen, huilen, gieren, schreeuwen, we doen het allemaal. Wat ik vooral belangrijk vind is dat de meiden weten dat ze altijd bij mij (of Ter) terrecht kunnen, en dat zeg ik ook tegen haar.

Wat vinden je kinderen er van dat je blogt? En willen zij ook wel eens dat je een foto niet plaatst?
In het begin wisten ze er nog niet zo veel van. Vooral Dyem niet. Tyra is natuurlijk al wat ouder en die leest inmiddels ook wat stukjes op internet (erg leuk!). Nu weten ze allebei wat ik doe en heb ik uitgelegd dat het ook een stukje werk is. Vooral als we ergens zijn en ik wil een foto maken. Ze hebben nooit gezegd dat ze een foto niet geplaatst willen hebben. Mocht dit wel het geval zijn zal ik dit ook zeker niet doen. Dyem is bijvoorbeeld helemaal niet van de foto’s. Het is uniek als ze met haar moeder fatsoenlijk op de foto wilt. Maar dwingen doe ik niet of chanteren met een ijsje. Daar is ze te oud voor haha. Jammer joh.

Wat staat er op het verlanglijstje van Maez voor haar verjaardag?
Je bedoeld op die van haar mama? Haha. Ik ben best een beetje moeilijk wat dat aangaat. Ik ben geen fan van plastic speelgoed, ik word er nog net niet allergisch van, maar goed je ontkomt er niet altijd aan. Er zijn namelijk altijd van die etters die dingen expres geven Haha. Maar dat staat er in ieder geval niet op de lijst. Wel leuk houten speelgoed zoals blokken, hamertje tik, maar ook mooie voorleesboeken. Zelf geven we haar een wobbel voor haar verjaardag!

Hoe oud was je toen je trouwde?
25 jaar! We trouwden op 26 juni 2015, alweer 3 jaar geleden.. bizar.

Hoe krijg jij je voorraadkasten vol en je huis schoon met de drukte van je gezin?
Nou, ik speel een beetje vals, want wij hebben een schoonmaakster. Zij helpt ons 2,5 uur in de week om de grote dingen te doen. Zelf houden we het dan bij, maar soms ook niet. Je wilt niet weten wat voor stapels was er vaak ligt bij ons. Het is een never ending story! Betreft boodschappen doen en de kasten vol hebben, doen wij vaak aan het begin van de week boodschappen voor school en werk (eten). En worden op maandag de boodschappen van Hello Fresh gebracht. Vaak kijken we gedurende de week nog even wat we nodig hebben.

Hoeveel dagen per week werk je en hoe combineer je dat met de kinderen?
Nou dat is een hele constructie. Die we overigens nu weer aan het bekijken zijn gezien Ter onlangs is begonnen bij zijn nieuwe baan. In principe werkt Ter 40 uur en ik 24 uur (op kantoor bij Zara). Maandag en woensdag zijn mijn ‘vrije’ dagen en dan breng ik Dyem naar school en heb ik Maez. Dinsdag brengt Ter de meiden naar school/crèche en pikt ze ook weer op. Donderdag is Maez bij oma, en word Dyem gebracht naar school door opa. Vrijdag breng ik Maez naar de crèche en ter Dyem naar opa en oma zodat zij haar naar school kunnen brengen.

Ik begin mijn kantoor dagen vroeg zodat ik op tijd thuis ben. Anders ben pas na 7en thuis en zie ik de kids bijna niet, dat trek ik slecht. Dus het is passen en meten, want op dinsdag en donderdag moet ter ook ‘s Avonds weg om te trainen (voetbal), dus ik het vaak best wat gehaast. Het werken aan de website doe ik tussen de bedrijven door, waar overigens ook een hele hoopt tijd in gaat zitten.

Wat heb je met je haren gedaan qua verven?
Krijg deze vraag heel vaak, en ik heb geen flauw idee! Ik zeg altijd tegen mijn kapster (Theatro Kappers Schagen) dat ze lekker haar gang mag gaan. Ik kom daar al ruim 11 jaar dus ze kennen mij inmiddels wel. Momenteel heb ik koele en matte kleuren! Maar ga er anders gewoon een keer langs. Niet om de hoek, maar wat je van ver haalt is… het waard!

Wat voor beroep zou je voor 1 dag willen uitvoeren?
Leuke vraag! Ik wilde vroeger altijd kapster of stewardess worden. Maar ik ben uiteindelijk toch niet zo’n fan van vliegen, en vind het nu prima dat ik elke dag de haartjes mooi mag maken van de meiden.  Ik zou nu gaan voor fotograaf. Ik hou ontzettend van fotograferen en ik krijg ook echt een kick als ik een mooi plaatje heb geschoten! Ik zou zo mee willen doen met dat programma waar bekende Nederlands moeten fotograferen.

Hoe ben je blogger geworden en heb je zoveel volgers gekregen?
Dit is een veelgestelde vraag waar ik in een apart artikel ‘dieper’ op in ga. Juist omdat ik mijn ervaring, kennis en tips met jullie wil delen! Ik ben er druk mee bezig, dus houd het in de gaten.

Wanneer begin je met vloggen?
Haha, nog zo 1! Ik vind het lastig deze vraag. Als ik met de tijd mee wil gaan zal ik er op een bepaald moment aan ‘moeten’ geloven, aan de andere kant denk ik echt, waar moet ik de tijd vandaan halen? Ook vind ik mezelf niet altijd even charmant op camera, en vind ik mijn leven echt niet boeiend genoeg om vast te leggen. Ik zeg nooit, nooit. Maar ik moet het vooral van mijn schrijven hebben, dat beeld werkt nog niet helemaal lekker.

Dat was hem! Dank jullie wel voor de leuke vragen. Ik hoop dat jullie er van hebben genoten. Ik zou zeggen, drink er 1 vanavond op mij, want hé elk jaar dat je weer hebt gehaald moet gevierd worden. Niets is vanzelfsprekend. Don’t take life for granted.

2 Comments

Leave a Reply