Een glimp van

Rachel Miller

  • By
  • 1 februari 2018
Er zijn van die mannen en vrouwen die een stijl hebben om te kwijlen. Een kledingkast hebben waar je alleen van durft te dromen. En combinaties neerzetten die je simpelweg wilt copy en paste-en. Hoe doen zij dat toch? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en waar shoppen zij in godsnaam? Deze rubriek is zoiets als gluren bij de buren. En zeg nou zelf, wie geniet daar nou niet van? Deze week het woord aan een duizendpoot met zeker weten gevoel voor stijl!

Stel jezelf eens even voor!
Ik ben Rachel Miller, getrouwd met Mark en mama van Rilou (4) en James (1). Voor mijn bedrijf ‘Yummy Mommy Styling’ geef ik persoonlijk styling advies aan vrouwen. Met een figuuranalyse en de juiste stylingtips maak ik het leven van een drukke mama een stukje makkelijker. Ook werk ik als shopping editor voor bedrijven. Ik werk vooral voor de tijdschriften Viva Mama en Ouders van Nu. En daarnaast verzorg ik de styling van Eveline Stallaart (psycholoog en seksuoloog) als zij aanschuift als deskundige bij het programma RTL Boulevard. Door al die verschillende dingen ben ik eigenlijk altijd met fashion bezig en heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

Hoe heerlijk is dat! En wat is nou “echt Rachel Miller” als het aankomt op mode?
Ik hou heel erg van ‘edgy’ en uitgesproken kleding maar kan ook een hele klassieke stijl waarderen. Ik zou mijn stijl omschrijven als rock and roll chic. Het is net wat mijn bui is. Ik heb een zwak voor luipaardprints en eigenlijk prints in het algemeen. Mijn make-up is heel basis (ook niet echt mijn ding) en ik heb al jaren dezelfde parfum ‘Rem’ van Reminiscence. Maar van kleding word ik echt blij! Ik heb ook best wel wat stijlen gehad vroeger, maar gelukkig weet ik nu wat mij staat.

Als stylist shop je veel voor een ander, maar shop je nou ook veel voor jezelf?
Ik geeft niet super veel geld aan kledingstukken uit, aan schoenen dan weer wel. Mijn ultieme lievelingsmerk voor schoenen is Isabel Marant. Eigenlijk wil ik gewoon de hele kledinglijn hebben! Ik shop voor mezelf bij ‘High Street’ merken zoals Zara, Mango en H&M. Daarnaast slaag ik eigenlijk altijd bij Scotch and Soda, Sissy Boy en Ganni. Qua tassen ben ik eigelijk saai, ik heb een heel fijn model van Rika die ik elke dag draag. Ik heb heel lang in een sieradenwinkel gewerkt en hou echt van sieraden. Ik ben wel iemand die goud met zilver mixt. Living on the edge!

En shoppen voor je kroost?
De kleding van Rilou en James is vaak ‘gewoon’ van Zara en geef ik iets meer geld aan jassen en schoenen uit. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat ze er leuk en verzorgd uitzien maar wil daar geen hoofdprijs voor betalen. James eet bijvoorbeeld zonder slabbertje (wat niet altijd handig is), ik ben niet zo’n moeder die spastisch de kleding vlekvrij wil houden, alles gaat gewoon in de was. Voor Mark shop ik eigenlijk niet, dat doet hij zelf en soms samen. Hij weet nu heel goed wat bij hem past en heeft mijn ‘hulp’ niet meer nodig. Dat was in het begin van onze relatie wel anders. De hele inhoud van zijn kast is toen naar de kringloop gebracht haha.

En dan die brandende vraag, komt ie, wat gaan we veel zien aankomend jaar?
Door mijn werk ben ik altijd op de hoogte van de trends. De kleur roze was de kleur in 2017, maar voor volgend seizoen gaan we veel geel zien. Naast de kleding gaan we geel ook terug zien in branding en campagnes, iets dat we ook zagen bij roze. Een andere leuke trend vind ik, de terugkeer van het heuptasje. We gaan ‘m in twee versies zien. De casual versie die geïnspireerd is op de klassieke tas uit de jaren tachtig. En een nette versie met een klassieke touch en mooie afwerkingen zoals leer, kettingen en metalen sloten.

Volg Rachel op Instagram en neem een kijkje op haar website!

No Comments Found

Leave a Reply