Daily faye

Style the bump

  • By
  • 18 augustus 2017

“Waarom kan jij er wel leuk uit zien als je zwanger bent en zij dus..ehh niet?” Zegt mijn collega. “O, nou dankje. Ja ik weet het niet eigenlijk” grinnik ik terug.

Complimenten incasseren vind ik wel een dingetje. Ik weet nooit zo goed hoe ik daar op moet reageren want ik wil niet arrogant over komen en zeker niet ondankbaar. Voorheen als iemand zei “goh wat een leuke jurk” vertelde ik direct waar het vandaan kwam en welke prijs het had. Of ik deed het af als “oh echt? Mega oud joh!” of “vind je?”. Teken van onzekerheid. Nu heb ik geleerd dat je het compliment moet nemen in plaats van naar beneden te halen.

Naast alle domme (zwangerschaps)humor, heb ik dus ook heel veel complimenten in ontvangst mogen nemen. En ja, dat doet ons vrouwen goed! Zeker als je je gedurende zwangerschap niet altijd even ‘hot’ voelt. Mag ook even benoemd worden mensen. Van “wauw je gezicht is echt gaaf” (ja echt mega, vet, cool, gaaf) tot “wat zit je haar altijd goed” tot aan “wat een leuke outfits!”.

Nu begon ik vanaf week 16 begon voor de gein lift selfies te maken om deze vervolgens op ‘Insta stories’ te knallen, en kreeg daar zulke leuke reacties op dat ik ze allemaal heb gebundeld voor jullie. Denk nu niet dat ik mijzelf een mega vette hippe hipster moeder vind met een fabeltastische stijl, nee! Maar het laat wel zien dat je echt niet perse als een echte (ekte) moeke er bij hoeft te lopen tijdens je zwangerschap. Oh en zeker ook niet een hele nieuwe garderobe hoeft aan te schaffen!

Week 16 – 23
1. Rok en Sweater: 2balou / 2. Blouse en Rok: H&M / 3. Jurk & Jas : Zara /
4. Top : Supermom, Blazer: Mango & Broek : Only / 5. Rok: H&M, Top : Zara / 6. Top : H&M, Rok : Zara / 7. Jurk : Zara / 8. Jasje: Primark, Top : Zara &
Broek : H&M

Week 24 – 27
1. Top Lemonade Amsterdam, Rok H&M / 2. Jurk Supermom, Jasje Zara / 3. Top Zara, Broek Only / 4. Jasje Zara, Top H&M, Broek Only / 5. Jurkje Sissyboy / 6. Broek Supermom, Blouse H&M / 7. Jurk Zara / 8. Jurk H&M

Week 28 – 31
1. Jurk : Supermom / 2. Top : Zara, Broek : Only / 3. Jasje & Top : Zara, Broek : Only / 4. Jasje & Top : Zara, Broek: Only / 5. Jasje : Zara, Top Supermom, Broek Only / 6. Jurk H&M / 7. Broek : Only, Top : H&M / 8. Jurk : Zara

Week 32 – 35
1. Rok & Top H&M / 2. Jurk en Blazer vest : Zara / 3. Jurk : Supermom, Jasje : Zara / 4. Rok & Top : H&M / 5. Jurk : H&M / 6. Jurk : Shoeby / 7. Blazer en top : Zara, Broek : Only / 8. Jurk : Zara, Trui : H&M

Alle outfits bestaan uit ‘gewone’ kleding behalve de kleding van Supermom, welke echt te leuke spullen heeft als je zwanger bent. (Tip!)

Mijn andere tip aan jullie is, blijf bij jezelf. Als je zwanger bent hoeft het niet te betekenen dat je je anders zou moeten kleden. Dat je nu misschien wat vaker platte schoenen draagt of vaker een jurkje want dat zit comfortabeler dat is niet meer dan logisch. Maar doe nog steeds moeite, niet voor een ander, maar voor jezelf! Lekker luchtje op, outfitje on fleek, haartjes on point en kom maar door met die complimenten. En zo kun je ook beter die stomme humor aan, believe me! ?

 

No Comments Found

Leave a Reply