Een glimp van

Tess van Daelen

  • By
  • 25 januari 2018
Er zijn van die mannen en vrouwen die een stijl hebben om te kwijlen. Een kledingkast hebben waar je alleen van durft te dromen. En combinaties neerzetten die je simpelweg wilt copy en paste-en. Hoe doen zij dat toch? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en waar shoppen zij in godsnaam? Deze rubriek is zoiets als gluren bij de buren. En zeg nou zelf, wie geniet daar nou niet van? Deze week hebben wij te maken met een jonge vrouw die al ruim 10 jaar werkzaam is in de Nederlandse mode en zo lief is om haar favoriete labels met ons te delen.. Tess van Daelen.

Stel jezelf eens even voor!
Ik ben Tess van Daelen, modejournaliste en ik woon in Amsterdam-West.

Wat is mode voor jou?
Mode heeft met altijd gefascineerd. Ik zie kleding en stijl als de ultieme manier om jezelf te uiten zonder te hoeven spreken. Ik houd ervan dat mode altijd aan verandering onderhevig is. ‘Never a dull moment’. Ik ben daarom ook erg blij/trots dat ik al ruim tien jaar werkzaam ben in de Nederlandse mode.

Hoe is dat zo begonnen?
Ik begon met de droom ooit hoofdredacteur van de ELLE te worden. Inmiddels is er met de komst van online en sociale media zoveel in de industrie veranderd dat ik die droom heb laten varen en mijn eigen ideale baan heb gecreëerd en deze nog altijd verder blijf ontwikkelen en bijstellen. Mijn werk heeft een heel duidelijke journalistieke kant, waarbij ik modestukken schrijf voor printtitels als LINDA. MODE en LINDA. MEIDEN. Voor een deel ben ik met mijn persoonlijke website en social media kanalen, waarop ik samenwerk met de mooiste fashion- en lifestylemerken, ook mijn eigen publisher/brand. Ik heb het geluk dat ik precies op het juiste moment met online/bloggen ben begonnen, waardoor ik altijd een prettige positie in het wereldje heb gehad. Daarnaast heb ik nog een handvol zeer waardevolle online opdrachtgevers voor wie ik maandelijks over de nieuwste trends bericht. Ik houd van de vrijheid en veelzijdigheid van mijn vak en dat ik mijn brood kan verdienen met iets waar ik zoveel passie voor heb, is me alles waard.

Wauw, klinkt te gek! Wij zijn wel benieuwd naar jou favoriete merken en waar je dan zoal slaagt.
Ik slaag altijd heel goed bij labels als Ganni, Baum und Pferdgarten, Les Coyotes de Paris, Acne, Sandro en & Other Stories. Mijn meeste looks bestaan uit kleding van die merkjes aangevuld met basics van H&M Trend of Zara en luxere accessoires van brands als Dries van Noten, Gucci of Chloé. Mijn stijl is een mix van sophisticated en street.

Als je iets nodig hebt, shop je dan echt in de winkel of liever online?
Ik shop steeds meer online en minder in fysieke winkels. Als ik iets nodig heb, schiet ik vaak op dinsdagochtend vroeg even wat winkels in en zorg ik dat ik voor de drukte weer weg ben. De Bijenkorf, Ou Boutique, COS, Anna + Nina, WEEKDAY, All the luck in the world. Klinkt heel ongezellig, maar van een overvolle winkelstraat word ik niet blij. Winkelen doe ik het liefst alleen. Ik weet precies wat ik zoek en wat me staat, dus ik heb niemands advies nodig. Passen doe ik ook pas thuis en dan mag mijn vriend de buit heus wel keuren. Niet dat ik iets terugbreng als ik zelf overtuigd ben hoor. Gelukkig snapt hij fashion wel en vindt hij mijn ‘man-repelling’ Acne sneakers zelfs tof.

Maar als je dan toch gaat shoppen, in welke stad mag dat dan zijn?
Ik vind Antwerpen en Den Haag allebei gezellig shopsteden. Ze hebben een mooie mix van ‘branded stores’ en kleine boetiekjes. Daar kan ik dan gerust wel een dagje met iemand heen om te winkelen, wat van de stad te zien, een ‘Instakiekje’ te schieten en lekker iets te gaan eten/drinken.

En je bent ook mama van een heerlijk meisje, waar shop jij graag voor haar?
Ik kom in ons buurtje altijd graag bij Big & Belg en Wijs West; beide kids stores met naast fashion ook speelgoed en originele interieur items voor op de kinderkamer. Yasmine’s stijl is girly maar sportief. Ze draagt een mix van merkjes als Mini Rodini, Mango girls, Bobo Choses en Gray Label en heeft nu al een indrukwekkende verzameling sneakers.

No Comments Found

Leave a Reply