What's Hot

Kids fashion: Upstream Store

  • By
  • 4 oktober 2018

Ik vind het zaligmakend als ik een leuk, mooi en bijzonder winkeltje of merkje heb ontdekt. En achter dit alles zit vaak ook een uniek verhaal. En omdat ik de slechtste niet ben, deel ik zo nu en dan een pareltje. Samantha van Os, ook wel bekend als @upstream_mag is voor mij zeker geen onbekende. Ik mag haar inmiddels zelfs een vriendin noemen. Maar voor diegene die haar nog niet kennen, deze meid is leuk, heel leuk! 

Vertel ze even, wie is het gezicht achter Upstream?
Een gezicht getekend door een jaar met veel te weinig slaap, zorgen, slecht eten en nul conditie. Nu kan ik dit allemaal afschuiven op het feit dat ik een newbie mom ben, maar om heel eerlijk te zijn leef ik eigenlijk altijd in uitersten.. Alhoewel ik nooit fan ben geweest van de sportschool! 

Goed, ik ben 27, bonusmama van Indi, mama van Alix en soulmate van Borai. Ik denk graag dat ik het internet verrijk met nog meer mama-gerelateerde blogs via mijn blog Upstream Mag én ik verkoop handgemaakte hydrofiele doeken via mijn eigen webshop Upstream Store. Oh en ik bied mezelf ook aan als freelance tekstschrijver en ben momenteel bezig met hele leuke nieuwe opdrachten. Doodeng om volledig op jezelf te zijn aangewezen, dat ook. Maar wie vrij wilt zijn moet ook angsten onder ogen zien te komen.

Laten we hem even teruggooien naar hoe het allemaal begon.. 
Het vrij willen zijn, mijn eigen keuzes willen maken en me vooral de les niet willen laten lezen, heeft altijd al in mij gezeten. Een beetje moeite met autoriteit zullen we maar zeggen.. En toch koos ik vlak na mijn opleiding Communicatie, Media en Design voor het veilige pad van een kantoorbaan, werkend voor een werkgever. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik een voorliefde heb gehad voor tekst. Ik heb heel wat boeken versleten, gedichtjes geschreven en liedjes bedacht (niet dat ik ook maar één zuivere noot raak). Hoe je overkomt via tekst zonder beeld of geluid vind ik nog steeds bijzonder. Het is dan ook niet voor niets dat veel ruzies ontstaan via WhatsApp 😉 Maar goed ik dwaal ontzettend af. 

Ik ben écht begonnen met bloggen tijdens mijn zwangerschap van Alix, nu ruim een jaar geleden. Voordat ik zwanger werd wist ik niets van zwangerschappen af en bij elk kwaaltje die om de hoek kwam kijken pakte ik dan ook m’n bff Google erbij. Al gauw kwam ik op verschillende mama-blogs terecht waar ik uren door alle verhalen kon heen scrollen. Dat was het moment dat ik besloot dat ik ook mijn verhaal wilde vertellen. Ik begon mijn blog en in eerste instantie werden mijn verhalen alleen gelezen door vrienden en familie, maar inmiddels heb ik ook zo veel nieuwe mensen leren kennen die zich herkennen in mijn blogs. Dat vind ik zo tof! 

De webshop kwam pas later, toen ik met m’n moeder op pad ging voor de baby-uitzet en ik geen ultiem zachte hydrofiele doeken kon vinden. Ik dacht dit moet toch anders kunnen? Dus kocht ik een stuk stof en heb ik samen met mijn moeder een aantal doeken gemaakt. Na vraag van andere mama’s kwamen daar een aantal bestellingen bij en voilà, de webshop came alive!

Het hele leven als freelance zijnde ben ik pas net gestart en dat vind ik ook nog steeds super spannend. Zie maar eens aan je eerste klanten te komen! Het hebben van een goed netwerk is dan zo belangrijk. Ik krijg gelukkig veel support van mede business loners uit mijn directe omgeving en dat is net het extra zetje dat ik soms nodig heb.

Waar haal je je inspiratie vandaan? 
Ik blog voornamelijk over mijn eigen leven dus dat maakt het “kiezen” van onderwerpen misschien ook gelijk wat makkelijker. Toch schrijf ik niet over elke poepluier van de dag, ik wil wel relevant blijven haha. Voordat ik een blog schrijf vraag ik mezelf dan ook af waarom iemand dat zou willen lezen. Als ik daar zelf geen normaal antwoord op weet te geven skip ik het onderwerp. Naast mama-gerelateerde-zaken schrijf ik ook graag over vrouwen die mij inspireren. Door te lezen hoe een ander succesvol is geworden of welke fouten iemand juist heeft gemaakt kunnen we elkaar helpen. 

Waar ben je trots op? 
Waar ik het meeste trots op ben is eigenlijk helemaal niet business gerelateerd. Degene die mij goed kennen weten dat Borai en ik een rocky start hadden in het begin van onze relatie. Ik denk dat veel stellen die destijds in onze schoenen hadden gestaan de handdoek allang in de ring hadden gegooid, maar wij hebben elkaar altijd door dik en dun gesteund. Ik ben dus vooral trots op onze band. Deze man heeft namelijk écht altijd m’n back. Of ik nu een avondje in de lampen wil hangen met the girls, op romantische date wil met z’n tweetjes of voor mezelf wil beginnen (met alle financiële risico’s van dien), Borai geeft mij altijd het gevoel dat we het samen doen. Oké, behalve een girls-night-out misschien maar je snapt waar ik naartoe wil. 

Any goals now or later?
Op dit moment struggle ik ontzettend met mijn planning. Ik maak to-do-lijstjes bij het leven maar aan het einde van de dag is er nooit een compleet lijstje afgevinkt. Mega frustrerend vind ik dat en het maakt ook dat ik weinig rust vind. Mijn doel is dus om weer even orde te scheppen in de alledaagse chaos van het ondernemen terwijl ik ook bijna alle dagen thuis ben met m’n mini-me. Tips zijn dus mega welkom!

Oke, ik ben lichtelijk (ontzettend) bevooroordeeld, maar deze meid maakt me een pak fijne dingen. Ik koop mijn kraam/baby kadootjes altijd bij Sam én dat zou jij ook moeten doen. Zonder grap the best hydrofiele doeken ever (ever!) volg my girl ook op Instagram!

 

Dit zijn de doeken uit de ‘honest’ collectie! Stuk voor stuk handgemaakt van 100% organisch katoen en vrij van alle schadelijke stoffen. Shop ze hier.

Deze uit de ‘Joyful’ collectie wil je toch inlijsten? Shop hem hier.

De ‘Originals’ heb ikzelf in huis, en slaapt Maez elke dag mee als knuffel (mega zacht dus). Shop ze hier.

1 Comment

Leave a Reply