What's Hot

Visit Brabant : Lakedance

  • By
  • 5 juli 2018

Jullie weten inmiddels allemaal dat ik wel van een festival hier en daar houd. Dus toen ik een aantal weken geleden werd benaderd door VisitBrabant om een exclusieve backstage experience te ervaren bij het festival Lakedance, was ik, zoals jullie snappen, door het dolle heen!

VisitBrabant is een marketingorganisatie welke is opgericht door Provincie Noord-Brabant en nauw samenwerkt met alle partijen in de Brabantse sector. VisitBrabant is hét loket voor de Brabantse vrijetijdssector en zorgt voor verbindingen tussen en met partijen die bijdragen aan de doelstelling: meer bezoekers, meer bestedingen en meer banen. Een van de partijen die samenwerkt met VisitBrabant is Front of House. Front of House is een collectief van Brabantse festivalorganisatoren die het Brabants festivallandschap naar een hoger niveau willen tillen en de dancecultuur beter op de (inter)nationale kaart willen zetten.

Ik heb met beide partijen gesproken en ik vond het erg bijzonder om hun verhaal te horen en de beweegredenen van de organisaties en de reden van hun samenwerking. Even heel simpel gezegd, ze willen dat iedereen weet dat Brabant open is zodat je onder gedompeld kan worden in de typisch Brabantse gastvrijheid. Of te wel, de deuren staan open! En aan mij de eer om een kijkje in de keuken te nemen.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat als het op festivals aan komt, ik ze vaak dichter bij huis zoek. Puur gemak. En dat is dus precies wat VisitBrabant en Front of House willen doorbreken. Mensen die voor ‘veilig, gemak en bekend’ gaan. Waarom niet er een echt uitje van maken inclusief overnachting? Want dat is iets wat ook tot de mogelijkheden behoort. En ik kan je vertellen, een aanrader. Niets is lekkerder dan op een opgemaakt bed ploffen om vervolgens wakker te worden en aan te schuiven bij een ontbijtbuffet. Alsof je even op vakantie bent.

En zo voelde het echt toen ik rond liep op Lakedance. De zon was dik aan, ik heb mijn schoenen uitgetrokken en in het water gestaan om vervolgens het hele terrein uit zijn dak te zien gaan, geklets met ontzettend vriendelijke mensen met een fijn accent, en als kers op de taart mochten we mee rijden in een volkswagenbusje met DJ over het hele festival. Nou veeg mij op. Beter dan dit wordt het niet. Dus VisitBrabant en Front of House hebben bij mij hun doel bereikt, ik ben om. Ik ga vaker over de ‘grens’ en buiten mijn ‘comfort zone’. Een nieuw uitje in Brabant is as we speak gepland, en dit keer met de hele familie! Ik kan niet wachten.

Ben jij nu ook benieuwd naar wat Brabant allemaal te bieden heeft? Familie uitjes, overnachtingen, restaurant, events, shop tips of een combinatie van allen, je kan het zo gek niet bedenken of je vind het terug op de website. Neem dus gauw een kijkje! Tip: 20 t/m 29 juli is het weer tijd voor de Tilburgse kermis, oftewel, het grootste event van de Benelux! Moet je een keer gezien hebben.

VisitBrabant

No Comments Found

Leave a Reply