Kids

Wat geef je een eenjarige cadeau?

 • By
 • 9 oktober 2018

Het is alweer een aantal weken geleden dat we Maez haar  eerste verjaardag hebben gevierd. Maar ik had beloofd om mijn tips voor cadeautjes met jullie te delen, want.. ik vond het zelf ook een hele moeilijke opgave! Want wat geef je een eenjarige nu cadeau? 

De trouwe lezers weten inmiddels wel dat ik niet een heel groot fan ben van plastic speelgoed. Houdt niet in dat we dat helemaal niet in huis hebben, want lang leve mensen die er schijt aan hebben en het juist leuk vinden om te geven. En daarnaast gaat Dyem ook erg lekker op playmobile, Barbies en nog meer van dat schreeuwerige spul. Alleen voordeel, dat zit achter slot en grendel in hun eigen kamer. Dat van Maez is zichtbaar, heel zichtbaar. Dus.. mama zorgt voor leuk, leerzaam en duurzaam speelgoed wat wèl in het zicht mag staan!

Een selectie van cadeautjes die ze onder andere heeft gekregen

Hoe ben ik ‘te werk gegaan’? 
Bedenk eerst wat je kindje echt nodig heeft, of waar hij/zij iets aan heeft. Wees daarin ook specifiek. Zeg niet alleen “een boek” of “kleding”. Want een grote kans dat ze misschien met iets aankomen wat jij nou net niet in gedachten had. Tenzij ze je heel goed kennen, dan is er niks aan het handje!

Ik ben zelf gaan Googlen, heb plaatjes opgeslagen, en aan de mensen die vroegen wat ze wilde hebben voor haar verjaardag, een plaatje verstuurd met het adres waar ze het kunnen halen. Eindstand, alle cadeautjes die ze heeft gekregen zijn of ontzettend leerzaam, had ze echt nodig èn leuk voor het oog. Win, win, win!

Wat heb ik gevraagd?

 • Onze grote meiden zijn onwijs fan van lezen en vind het zelf ook ontzettend leuk om voor de meisjes boeken te kopen. Dit wil ik ook graag aan Maez doorgeven. Dus ik heb leuke voorleesboeken gevraagd of een boekenbon, zodat we zelf kunnen kijken!
 • Speelgoed van hout. Waarom? Naast dat het veiliger, duurzamer en mooier er uit ziet, stimuleert het de verbeelding van het kind. Houten speelgoed vraagt wat ‘werk’. Het is geen speelgoed waar je op een knop duwt en te horen krijgt op welke letter van het alfabet je net geduwd hebt. Je kindje moet zelf duwen, trekken, draaien wat tot een actieve geest leidt. Houten speelgoed bevordert ook het samenspelen van ouders en kindjes. Er is meer aanzet tot spelen nodig.
 • Kleding; Ze groeien als kool dus dat is altijd welkom. Maar wees ook hierin specifiek. Wat mist er in de kast? Kent diegene jouw stijl? Vraag anders een cadeaubon van een winkel die jij leuk vind.

Wat hebben wij en haar zussen gegeven?
Haar zussen kwamen ineens thuis met deze geweldige vloerpuzzel. Nee geen hout en ja erg schreeuwerig, maar zo ontzettend lief. Hebben ze van hun eigen centjes gehaald. Én is een groot succes want het word elke dag tevoorschijn gehaald. Zelf hebben wij voor een Wobbel gekozen. Ik heb van te voren best wat ervaringen gevraagd en 95% was positief en wij zijn ook erg blij met onze keuze. Want niet alleen Maez is fan, maar alle kindjes die bij ons komen zitten er op. Ook Tyra en Dyem!

Leuke shop adresjes? 

 • Hema! Ontzettende budget tip, maar ze hebben daar ècht ontzettend veel keuze voor de kleintjes. De houten muziek ‘piano’ links op de foto en het bouwsetje rechts boven op de foto is bijvoorbeeld van Hema.
 • Dille & Kamille heeft naast leuke (woon)spullen voor ons, ook heel veel leuk kinderspeelgoed (hout vooral). De bouwtoren links boven op de foto is van Dille & Kamille.
 • Little Dutch verkoopt ook hele leuke en lieve houten speelgoed. Zowel de blokkendoos link onder op de foto als de auto er naast zijn van dit merkje. Maez heeft ook een heel gaaf en stoer loopfietsje hiervan!
 • De onlineshops; www.grasonderjevoeten.nl en www.ziloen.nl zijn een waar feestje om te shoppen voor je kindje! De gekleurde bouw regenboog van Grimms en het hamertje tik op de foto komen van die shops vandaan.

Waar laat je het?! 
Goede vraag! Want dit was een enorm dingetje hier in huis. We hebben niet heel veel ruimte en hoewel we nog wel wat kastruimte hebben, wilde ik graag een echt hoekje voor Maez creëeren zodat ze getriggert wordt om te spelen. En dan heb je natuurlijk opbergkisten, dozen, blikken, noem het op, maar dan is het alsnog niet in het oog van het kind. Ik had een ‘etalage’ als idee in mijn achterhoofd. Dat de leukste dingetjes worden gepresenteerd. Maar hoe werk je dit in godsnaam uit zonder dat het een doorn in het oog wordt. Het staat tenslotte midden in je woonkamer. Juist. Leen Bakker had het antwoord!

Ontzettend blij met deze oplossing. Ja, ze haalt alles uit die kast, en ja ik ruim het een aantal keer per dag op, maar ze speelt er zo heerlijk en lief mee. Alleen, met ons of haar zussen!

1 Comment

 • Roos

  Hi Faye,

  Wat een onwijs leuk kastje van Leen Bakker! Die wil ik ook, maar hoe heet deze op de website. Na lang zoeken heb ik hem nog niet gevonden…. :).

  Groetjes, Roos

  Reply

Leave a Reply