Kids

Winterkleding dreumes: Wat trek je ze aan?

  • By
  • 30 november 2018

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het soms knap lastig om aan te voelen wat nou warm genoeg is voor Maez nu die koude dagen er echt aan zitten te komen. Ik ben altijd ‘bang’ dat ze het of te warm heeft, of te koud. En dit is met nachtkleding nog een tikkeltje erger, maar hier kom ik een andere keer op terug. Goed, lang verhaal kort, wat trek je ze in godsnaam aan?! 

Het grootste verschil tussen mij als moeder van Dyem en mij als moeder van Maez, is dat ik nu vooral voor comfortabel ga in plaats van dat het er super leuk en uber hip uit ziet. Laat ik voor op stellen dat ze heus niet voor schut loopt, mischien af en toe als een joch, maar vooral niet te moeilijk. Lekker een legging met een oversized sweater, helemaal leuk. 9 van de 10 keer absoluut niet gematcht maar prima. Bij Dyem was dit to-taal niet aan de orde. Van kanten kraagjes tot aan vestjes met parels (What the hell?!). Ja, goed dat waren andere tijden zullen we maar zeggen. Ik dwaal overigens compleet af van waar ik naar toe wil, want we hadden het over een wintergarderobe voor mijn baby. Stiekem al dreumes but who’s counting.

Je zou me misschien niet geloven, maar (online) shoppen voor Maez doe ik echt zelden tot bijna nooit. Ik bewaar al het goede spul van de meisjes en zo gaat het van Tyra naar Dyem en nu weer naar Maez. Vind ik dus heel erg leuk om te zien èn om hèt woord van het jaar er in te gooien; duurzaam! Ook krijg ik vaak tasjes van vriendinnetjes met spulletjes, dus het shoppen is over het algemeen niet echt nodig. Maar, er zijn van die basics (of gewoon te leuke dingen) die altijd fijn zijn om er bij te hebben dus die ritsel ik af en toe mee als ik in de stad ben. Ik koop kleding altijd een maat (of 2) te groot. Ik hou er namelijk niet van als (kinder)kleding te strak zit èn daarbij komt is dat het een leuke bijkomstigheid is dat je er langer plezier van hebt.

Goed, zoals ik al zei, ik miste toch een aantal stukken in Maez haar kast, dus ik heb het volgende geshopt: 

Roest bruine corduroy jurkje is van Zara
Stoere zwarte jurk met franjes is van Prènatal (shop hier)

Nu is Maez niet een typisch meisje, meisje, dus tuttige jurkjes slaan echt kant nog wal, máár deze twee varianten vind ik dus enorm pittig. Lekkere legging er onder, en als het zo ver is, een paar stoere laarsjes, ik zie wiebelkont al helemaal gaan!

T-shirt is van Zara
Joggingbroek met dessin is van
Prènatal (shop hier )

En ja, dit is boy-ish, maar dit vind ik haar zo lekker stoer staan! Zowel het broekje als t-shirt komt van, jawel, jongensafdeling. Shirt ook heel leuk met een legging er onder, of het joggingbroekje met een leuk blouse. Je kunt er alle kanten mee op.

De twee vestjes en T-Shirt komen van Zara
Bordeaux rode trui is van Ammehoela (shop hier)

Op deze kleurtjes ben ik gewoon verliefd. Ik ben niet echt van het hele felle en schreeuwerige, maar de combinatie van kleuren en de hoeveelheid aan printjes van deze stukken vind ik top.

En tot slot, dit ‘bont’ jasje van Ammehoela (shop hier) deze kon ik gewoon niet laten! Wel meisje, maar door de kleurencombi ook weer stoer. En die kittige legging er onder hoppa. Die kan trouwens ook weer super leuk onder die zwarte franje jurk. Maar even, die boevenkop, niet te doen!

Zo, genoeg leuks weer zo voor die kleintjes. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ben benieuwd welke item(s) jullie een ‘must’ vinden deze winter.

No Comments Found

Leave a Reply