Dad's letter

#11 – Wat we willen bereiken als gezin

  • By
  • 5 februari 2019

2019 mag dan ‘pas’ een maand oud zijn, maar voor mijn gevoel heeft de maand januari net zo lang geduurd als heel 2018. Er leek geen eind aan te komen.

Het nieuwe jaar wordt door vrijwel iedereen gebruikt om nieuwe doelen te stellen, een streven te hebben of te leven naar goede voornemens. En ook wij doen er, dan wel op onze eigen manier, aan mee.

Ik noem het meer een traditie. Want net als vorig jaar hebben we onze doelen (de kids vooral hun wensen) afzonderlijk van elkaar opgeschreven en in een pot gedaan. We houden dit voor onszelf en verklappen niet wat we hebben opgeschreven. Na een jaar halen we ze er 1 voor 1 uit en lezen ze hardop voor.

Het is bijzonder en wel bizar dat we onze doelen van 2018 eigenlijk allemaal persoonlijk of als gezin hebben behaald.
Van financieel sterker ervoor staan, het groter maken van Faye haar passie tot aan goede cijfers halen op school en niet te vergeten sushi eten! Dit waren een paar voornemens die we ieder persoonlijk hadden opgeschreven.

Het begon als een soort “grapje” maar ik denk dat het voor zowel ons als ouders, maar zeker ook voor onze kinderen, een positief effect kan hebben. Denkend aan wat je wilt bereiken en niet alleen persoonlijk, maar zeker ook met elkaar.

Ik vind het mooi om te zien hoe wij daar, als gezin en individueel over na denken. En ik wil niet heel ver vooruit lopen in het leven, maar de verandering in doelen stellen door de jaren heen,  lijkt me ook zoiets moois om mee te maken. Nu zijn het bijvoorbeeld nog goede cijfers halen op school voor Tyra, maar wat zal dit zijn over een jaar of 5? Ik hoop dat we dit blijven doen, en dat onze meiden dit over zullen nemen. Het is iets kleins, maar wel met een grote waarde.

Misschien lees je dit en denk je, wat een slap gelul allemaal. Maar de afgelopen tijd heb ik in een korte periode geleerd dat je het kleine moet waarderen en écht alles uit je dag moet halen. Niemand garandeert mij de morgen. Geniet van het leven en van elkaar. In mijn volgende ‘letter’ ga ik hier meer op in.

Groetjes,
The Dad

No Comments Found

Leave a Reply