Kids

3x verassende babyhapjes

  • By
  • 12 maart 2018

Potjes, verse hapjes, stomen, koken, kant en klaar. De keuze is reuze. En ieder zijn ding natuurlijk! Maar ik merk dat ik het nu heel fijn en prettig vind als ik de hapjes voor Maez zelf kan klaar maken. Ik geniet er echt van als ik haar iedere keer heerlijk zie smullen.

Bij Dyem hoefde het voor mij allemaal niet zo. Haar eerste hapjes waren uit een potje en ik moet je eerlijk bekennen dat ik mij niet kan heugen dat ik met veel plezier in de keuken stond te kokkerellen voor onze, toen nog, kleine Dyem. En dat terwijl ik toen eigenlijk meer tijd had dan nu. Misschien is het omdat ik nu veel bewuster bepaalde keuzes maak en ik toch een aantal jaren ouder ben. I don’t know! Niet dat Dyem er minder door is gaan groeien, integendeel zelfs. Maar ik merk dat ik nu gewoon de behoefte heb om Maez een verse hap voor te schotelen en ik daar ook echt plezier in heb. Plezier in het bedenken van combinaties en voel mij serieus in mijn nopjes als ik 5 voedingen vooruit heb gewerkt. Me-ga moeke gehalte dit, I know! Maar kan mij het boeien.

Zo nu en dan deel ik wel eens combinaties op Instagram en krijg ik er ontzettend veel vragen over. Nu bedenk ik veel combinaties gewoon ter plekke, maar ik laat mij ook inspireren door een vriendinnetje. Zij is mama van een tweeling en nog een kleintje en zij schotelt echt de meest fantastische combinaties bij elkaar. Zoveel bewondering voor haar en zij is daarom ook echt een inspiratiebron. Afstappen van het standaard en spelen met de vergeten groenten en verassende combinaties. Zolang jij de combinaties lekker vind qua smaak, kan je dit prima voorschotelen aan je kleintje.

Vandaag deel ik 3 hele fijne receptjes die bij Maez een dikke vette hit zijn. Ik mag echt in mijn handjes knijpen want geen 1 hapjes heeft ze terug gespuugd als in ‘nee niet lekker’ en ze smikkelt werkelijk waar de laatste hap uit het bakje met gemak op. Mocht jouw kleintje de eerste keer de boel terug geven, probeer het de volgende dag en die dag er na, toch nog maar een keer. Zij moeten natuurlijk ook wennen aan al die nieuwe smaken! Het kan zomaar zijn dat ze het de volgende dag ineens wel een feestje vinden.

Even wat handige info vooraf: Qua hoeveelheid houd ik altijd 3 goede eetlepels aan per portie (per bakje). Vanaf 6 maanden kun je daar 4 goede eetlepels van maken. Maar onthoudt ook dat elk kindje anders is en een andere behoefte heeft. Betreft de bereiding, het allerbeste is natuurlijk stomen, maar een stoompan staat nog steeds op het lijstje van dingen die ik nog moet kopen, dus ik kook of bak de groenten. Koken doe ik altijd op laag vuur om de vitaminen wat beter te bewaren. Baken doe ik met een beetje kokos of olijfolie.

Babyhap 1
– Handje broccoli
– 1/2 bloemkool
– 1x gele paprika
– 1x courgette

Bereiding: Bak de paprika en courgette (geschild)  op laag vuur totdat de courgette glazig wordt. Vervolgens voeg je er 50 ml vocht aan toe en laat het op zacht vuur 10 minuten ‘pruttelen’. De bloemkool en broccoli kook je beetgaar en gooi je vervolgens met alle andere groenten in de keukenmachine.
Hoeveelheid: Goed voor 5 voedingen van 4 eetlepels

Babyhap 2
– 1x courgette
– 5x grote kastanje champignons
– 3 el rode linzen

Bereiding: Bak de courgette (geschild) en champignons totdat de courgette glazig is geworden. Kook de linzen volgens de verpakking. Alles dient in de keukenmachine gegooid te worden. Grof prakken kan uiteraard ook.
Hoeveelheid: Goed voor 5 voedingen van 3 goede eetlepels

Babyhap 3
– 2x pastinaak
– 3x winterpeen (groot)
– 1x appel

Bereiding: Kook de pastinaak en winterpeen in een laagje water beetgaar. Gooi er op het laatste de appel er bij. Wanneer de appel zacht begint te worden kunnen de groenten en fruit er uit gehaald worden. Doe alles in de keukenmachine.
Hoeveelheid: Goed voor 4 voedingen van 3 goede eetlepels

 

No Comments Found

Leave a Reply