Daily faye

Bedankt 2018

  • By
  • 31 december 2018

30 december 2017 schreef ik over het jaar van uitersten. En dat was afgelopen jaar niet anders. Integendeel. Verdriet stond centraal en de tranen namen de overhand. Maar het was ook het jaar waar ik vaker heb stil gestaan bij dingen dan ooit te voren. Een jaar wat mij met beide benen op de grond heeft gezet.

Hij was dubbel, intens, bijzonder maar ook 1 met een zwart randje. Er zijn momenten geweest waarbij ik dacht laat het alsteblieft over zijn. De dood kwam dichterbij als ooit te voren, en helaas meerdere keren achter elkaar. De angst kwam aan als een klap in mijn smoel en heeft er voor gezorgd dat er bij mij aan de noodrem werd getrokken.

Ik ben er heilig van overtuigd dat dingen, hoe heftig en zwaar ze ook zijn, gebeuren met een reden. Het heeft er voor gezorgd dat we alleen de dingen doen die wij willen, waar wij gelukkig van worden, en niet wat er van ons word verwacht. Dat betekend soms een sprong in het diepe wagen, maar ik ben van mening dat waar 1 deur sluit, een ander open gaat. Zo zijn Ter en ik beiden een nieuwe weg ingeslagen qua baan. Ben ik voor mijzelf begonnen en doen onze meisjes het beter dan ooit .

Ondanks de dalen, het verdriet, chronisch slaap te kort en tegenslagen heeft mijn gezin en ik mezelf doen verbazen. Geen 1x bij de pakken neergezeten, tijd weten vrij te maken voor vrienden, familie en ook voor onszelf. We hebben veel gepraat en ondanks alles positief gebleven. Ook wel momenten gehad dat ik het even allemaal drie keer k*t vond hoor, want hé dit gras is alles behalve groener dan dat van de buurman. Maar het is bijzonder om te merken dat je je bewust bent van je eigen groei in het leven, en nog mooier als de mensen van wie je houdt met je mee groeien.

Qua ontwikkeling  was dit jaar een heel groot leermoment voor mij. Ik ben een stuk relaxter, doe vaker een stapje terug en ik ben liever voor mezelf geworden, en dat was nodig. Ik heb geleerd om in het moment te leven, mezelf te accepteren, om trots te zijn op mezelf en daar bij stil te staan. Ik ben gegroeid als moeder, vrouw, vriendin maar vooral als mijn eigen ik.

Dus ja 2018, ik ben je ook dankbaar. Want als ik kijk naar mijn voornemens van vorig jaar,  ben ik die, bizar maar waar, eigenlijk allemaal nagekomen. Het is bijzonder wat er in een jaar kan gebeuren. En zoals ik al eerder zei, alles gebeurt met een reden. Dus bij deze bedankt.

1 Comment

  • Anne van Lopik Wilmink

    Wat mooi dat je je voornemens allemaal bent nagekomen. En ontzettend fijn dat je aan jezelf denkt. Is soms makkelijker gezegd dan gedaan maar jij doet dat toch maar mooi even. En kijk eens hoe jouw platform is gegroeid! Een eigen blog, lieve volgers die jou als inspiratiebron zien.. Op naar een mooi, nieuw en vooral gelukkig nieuw jaar!

    Reply

Leave a Reply