What's Hot

Hotspot: Café Carbòn Xpress

  • By
  • 13 februari 2018

Misschien stoot ik nu iemand tegen het hoofd of verlies ik volgers, maar ik ben een onwijze fan van vlees. Ik kan er niet meer of minder van maken. Ik ben dan ook altijd op zoek naar fijne plekken om een goed stuk vlees te kunnen eten. Café Carbòn  behoort tot een van mijn favorieten.

Café Carbòn telt momenteel drie locaties; Van Woustraat, Amstelveenseweg, en het nieuwste zusje, genaamd Café Carbòn Xpress, welke op Mauritskade in Oost zit. Wat anders is aan de nieuwste locatie is dat zij zich tevens richten op het bezorgen en afhalen van de lekkerste vleesgerechten die vers worden bereid. Maar je kunt er uiteraard ook gewoon aanschuiven om gezellig een hapje te eten. En dit heb ik afgelopen weekend gedaan!

Net als de andere locaties heeft Café Carbòn Xpress een gezellig en warme uitstraling. Wat direct opvalt is het grote terras wat rondom het pand zit. En of dat al niet genoeg is, zullen zij medio april 2018 het terras uitbreiden zodat er ook tijdens de koudere dagen buiten gegeten kan worden. Bij binnenkomst kijk je tegen een ruime bar aan waar plek is om te borrelen. Rondom de ramen zijn er knusse hoekjes gecreëerd aan zowel hoge als lage tafels. De ruimte is overigens ontzettend geschikt voor een leuke verjaardagsborrel of bijvoorbeeld een receptie. Misschien een leuk idee als ik een mooi rond getal haal. Schat, onthoudt je het ‘effe’? Goed, ik neem plaats aan een van de lage tafels met banken en laat mij deze keer verrassen door de kok! Normaliter ga ik voor de lamrack en gamba’s, maar ik dacht doe eens gek. Wat misschien wel goed is om te weten, is dat het menu afwijkt van de andere locaties. De focus ligt uiteraard ook op grill en spareribs, maar de gerechten zijn minder uitgebreid en daardoor beter geschikt voor thuisbezorgen en als snelle hap. Maar om het goed te maken hebben zij ook nieuwe dingen toegevoegd, onder meer ambachtelijke burgers van kip, kalfsvlees of rundvlees, die geheel naar eigen smaak gegarneerd kunnen worden, en ook word er op deze locatie gecertificeerd halalvlees geserveert, dat bereid wordt op een aparte grill die alleen voor halalvlees wordt gebruikt.

Het eten word geserveerd op grote houten planken en geeft dat fijne ‘shared dining’ tintje. Ik hou hier van. Het leuke is, is dat je meerdere dingen kunt bestellen in bepaalde porties zodat je van alles een beetje kunt proeven. Deze keer eet ik samen met mijn lief, een hamburger, gamba’s pil pil (niet normaal lekker!), meat of the day (specialiteit van die dag) en uiteraard de ribs. En het feest houdt hier niet op, want voor de toetjes mag je hier ook zeker komen. Ik kan wederom niet kiezen en dus word het red velvet (favoriet!), sticky toffee en tiramisu. Nadat ik eigenlijk geen “boe” of “bah” meer kan zeggen, komt de kok aan onze tafel. Of het heeft gesmaakt? Nou en of! Hij maakt dus echt alles vers en moet hem dan ook complimenteren over de gamba’s. Ik heb al mijn aardappeltjes en brood in het sausje gedauwd, zegt genoeg. Ik probeer nog stiekem het recept van de red velvet af te troggelen, helaas! Maar, goede reden om er dus nog een keer heen te gaan.

Ken je Café Carbòn al, maar ben je nog niet bij het jongste zusje ‘Xpress’ geweest. Of ken je Café Carbòn nog helemaal niet? Zorg dan heel gauw dat daar verandering in komt. Ik maak het nog even wat aantrekkelijker, want, als jij nu gaat dineren bij Café Carbòn Xpress, krijg je bij een minimale besteding € 50,-, een tegoedbon t.w.v. € 10,- kado als je mijn naam vermeld.  Actie is geldig t/m 28 februari 2018. Let op: Dit geldt overigens niet op thuisbezorgen en afhalen.

Benieuwd naar het gehele menu, en kan je niet wachten om te reserveren, wat ik heel goed snap, klik dan hier.

No Comments Found

Leave a Reply