Geen categorie

Citroen kip

  • By
  • 5 augustus 2017

Hoe simpeler hoe beter zegt men vaak. En in dit geval is dat ook zeker zo. Vandaag deel ik een recept welke ik van mijn moeder heb geleerd: frisse citroen kip.

De kip is te combineren met aardappeltjes, frietjes of rijst. Ook is hij erg lekker in een pasta gorgonzola. Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 4 personen
– 500 a 600 gr kippendijfilet (kipfilet kan ook)
–  Bloem
– 1 citroen
– Bakboter
– Peper en zout naar wens

Bereiding
Snijd de kip in blokjes. Ik kies graag voor kippendijfilet omdat dit malser en minder droog is dan kipfilet. Maar het kan allebei.

Doe de gesneden kip in een grote schaal en meng er flink wat bloem doorheen en wat peper en zout naar wens.

Laat de boter +/- 100 gr smelten in de pan. Laat het niet bruin worden, dus zet het op half vuur.

Doe het mengsel in de pan, laat het rondom licht bruin worden en blus het af met de sap van de citroen. Vervolgens laat je de kip op laag vuur gaar worden.

Smakelijk eten!

No Comments Found

Leave a Reply