Dad's letter

#1 – Terugblikken en doelen stellen

 • By
 • 31 januari 2018

We beginnen het jaar met de maand waarin mijn vrouw en ik 10 jaar samen zijn, wat een mijlpaal! Wie mij 10 jaar geleden had gevraagd dat mijn toekomst er zo uit zou zien, had ik voor gek verklaard. Aan de andere kant had ik er direct voor getekend.

Wat kan ik mij nou nog meer wensen dan 3 dochters, een huwelijk en een eigen huis? Het is een drukke boel in huize Bóné, soms een chaos, maar wel onze gezellige chaos. Natuurlijk is het niet altijd mooi weer, want laten we wel eerlijk zijn, ieder huisje heeft zijn kruisje en dat is normaal. Het belangrijkste is hoe je hier samen mee omgaat. Ik ben van mezelf geen prater maar in de loop der jaren heb ik gemerkt dat dit wel heel belangrijk is in een relatie. Dus een klein tipje van mij kant, blijf met elkaar communiceren!

Hoe is het leven als vader, als de man van..en hoe vind ik daarnaast nog de tijd voor mezelf en vrienden. Tja, dat is af en toe niet in te vullen als er maar 7 dagen in een week zitten en maar 24 uur in een dag. Ik werk full-time, voetbal 3x per week, en als ik dit zo benoem denk ik inderdaad, waar moet ik de tijd vandaan halen? Maar ik heb wel de tijd genomen om op 2017 terug te kijken.

Het was, persoonlijk gezien, niet mijn beste jaar. Mijn voornemen is dan ook om afgelopen jaar te verbeteren. Om te beginnen bij mijn moeilijkste punt; stoppen met roken. Ik heb het aan mijn dochters ‘pinky swear’ beloofd en wat je beloofd moet je nakomen. Ik wil verwacht dat namelijk ook van mijn dochters dus ja… Het is alleen zo verdomd moeilijk. Ik tril al bij de gedachten dat ik niet meer een sigaret aanraak, zwak ik weet het.

Nog een punt van verbetering, en misschien is het een beetje man eigen, maar ik kan gauw dingen voor lief nemen. Daarom grijp ik dit jaar aan als een kans om er nog meer te zijn voor mijn gezin en mijn vrouw in het bijzonder. Ik wil haar meer steunen en supporten in wat ze doet. Maar ook het gevoel en liefde geven dat ik echt oprecht waardeer wat zij allemaal voor mij en ons gezin doet. Ik wil ‘random’ momenten aangrijpen om samen het leven te vieren wat wij samen hebben opgebouwd. En mocht ik dan nog tijd overhebben, dan besteed ik dit erg graag aan mijn vrienden.

Zoveel punten zijn het niet, maar wel grote punten. Het hoeft niet direct perfect, als ik het maar verbeter. Als dat lukt, dan wordt 2018 een topjaar!

Groetjes,
The dad

2 Comments

 • Maria

  Wat leuk dat je man ook schrijft op je blog!

  Reply
 • linda

  Trots op mijn schoonzoon…THE BEST SON IN LAW♡

  Reply

Leave a Reply