Daily faye

Deze apps gebruik ik allemaal

  • By
  • 3 augustus 2018

De meest gestelde vraag is misschien toch wel, welke apps ik allemaal gebruik. En dan wordt hier mee bedoeld, welke apps gebruik ik voor mijn foto’s. Op zich kunnen we het woord, allemaal, wel weg laten, want wat dat aan gaat ben ik vrij simpel. 

Je wordt overrompelt, maar vooral doodgegooid met Instagram feeds waarbij je 1 look ziet. Het lijkt wel een wedstrijd te worden. Vaak zie je dat er een bepaalde kleur word doorgevoerd in heel het content. Maar het gaat steeds een stapje verder. Van retoucheren, tot aan de omgeving anders inkleuren tot aan dingen weglaten. Bij de een werkt het, bij de ander vind ik het, naar mijn mening, too much. Ik ben absoluut niet vies van een filter, zeker niet 1 die de boel even wat frisser maakt, maar als je 5 verschillende programma’s moet gaan gebruiken voordat je het ‘perfecte’ plaatje hebt voor op Instagram, gaat mij iets te ver. Neemt overigens niet weg dat ik het heerlijk vind om door die onrealistische feeds te scrollen hoor! Nogmaals, dit is mijn mening, en iedereen moet vooral doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Als je het naast elkaar neerlegt doen de ‘onrealistische’ feeds het erg goed, dus wie ben ik ;-).

Nou ik heb gekozen voor een warme tint die ik door trek op al mijn foto’s, waardoor er een soort van eenheid wordt gecreëerd. Lukt niet altijd hoor, maar vind ik ook meer dan prima. Ik vind het zelf mooi als het een zachte, warme maar echte uitstraling heeft. Laat ik ook maar direct zeggen dat ik al heel wat sfeer kleuren heb geprobeerd hoor. Van koele kleuren, tot aan geen enkele filter, tot aan het filtertje wat ik nu gebruik.

Ik gebruik de app VSCO, filter A6 om mijn foto’s 1 dezelfde tint te geven. Ik speel vaak met de verzadiging en witbalans om het of iets warmer of juist iets minder te maken. Het handige bij VSCO vind ik, is dat je je bewerkingen kunt plakken op al je andere foto’s, waardoor je dus direct een bepaalde eenheid creëert. En je kunt het per foto dus altijd hier en daar wat aanpassen en er mee spelen.

Voor mijn instastories gebruik ik de app Unfold. Hiermee kan je leuke kaders toevoegen, lettertypes en collages. Heel, heel af en toe gebruik ik de app Blur photos om bijvoorbeeld een achtergrondje net even wat waziger te maken. Maar thank god voor de IPhone 7 Plus en zijn ‘portret’ stand. Instagram heeft trouwens ook een foto functie ‘focus’ waarbij de achtergrond wazig word gemaakt en de boel er dus een stuk professioneler uit ziet!

Nou, zo spannend was het allemaal niet. Ik gebruik overigens alleen mijn IPhone om foto’s te maken, ik krijg namelijk ook vaak de vraag welke camera ik gebruik, well there you go!

Succes met bewerken, en 1 tipje van mij, blijf bij jezelf, probeer niet een ander na te doen of te evenaren. Je bent al leuk van jezelf.

No Comments Found

Leave a Reply