Dilemma Dinsdag

Dilemma Dinsdag : Maartje Diepstraten (Barts Boekje)

  • By
  • 2 juli 2019

Als ik rare vragen begin te stellen dan voel ik mij op mijn gemak en vind ik je interessant genoeg. Dus zie het als een compliment. Ik wil naast het weten van je achtergrond en je interesses nu ook je beweegredenen weten bij bizarre situaties waar je eerder nog niet eens over hebt nagedacht. Juist om nu eens die‘andere’ kant te zien. Bij de een pakt dat beter uit dan bij de ander.  Vandaag is het de beurt aan een vrouw waarvan ik dacht dat het een man was. Nee, niet om hoe ze er uit ziet, want daar kan je je vingers bij aflikken, maar om haar ‘handelsnaam’, Barts Boekje. Ik kan haar tegen op een boot en ik kan wel spreken van liefde op het eerste gezicht. Gevat, vol met humor, de liefste baby en de knapste jurken! Haar echte naam is dus..  Maartje Diepstraten! 

Nou laten we ‘easy’ beginnen. Met wie hebben wij het genoegen? – Stel jezelf even voor, kom lekker met de deur in huis vallen met wat je doet hoe het er thuis uit ziet (kids/alleenstaand/getrouwd), hoe oud je bent en waar je vandaan komt.

Steekt een handje in de lucht* : Maartje hier, 38 jaar oud (wat niemand gelooft, sprak ze trots), getrouwd met en verliefd op Dirk (samen sinds 2001) en al even verliefd op zoontje Vito van 1 en mopshond Willem van 6. Met deze club wonen we midden in de Amsterdamse Jordaan, uitzicht op de Noordermarkt en daar genieten we elke dag van. Als we niet de hort op zijn: part of the job is reizen. Sinds een jaar full time maar al gaande sinds ik ruim 7 jaar geleden de reis- een lifestyle website BartsBoekje.com begon.

Liever 4 kinderen en geen geld of 4 miljoen en geen kinderen?

Dat is een no brainer: liever 4 miljoen en geen kinderen. Ik houd zielsveel van Vito maar als het ons niet gegeven was, was ik ook heel gelukkig geweest met een leven met zijn tweeën (en Willem). Als daar nog 4 miljoen bovenop geteld kan worden, is dat alleen maar mooi meegenomen ;). 4 kinderen lijkt mij persoonlijk een hel! Daar ben ik veel te egoïstisch voor… Oeps. Wat overigens absoluut NIET betekent dat ik het niet tof vind als andere mensen wel een groot gezin ambiëren! Alleen ik ben er zelf echt niet voor in de wieg gelegd. Dirk zou het overigens wel kunnen, maar ook niet willen.

Meer tijd of meer geld?

Meer tijd, want dat zou – denk ik – meer geld (kunnen) betekenen. En zo niet, dan alsnog meer tijd. Het is moeilijk om met BartsBoekje goed te verdienen, maar het is te leuk om het niet te doen. Met meer tijd zou ik de mogelijkheid hebben om meer te werken (wat ik heerlijk vind om te doen) maar – en dat is het moraal van het verhaal – zonder dat het ten koste gaat van de tijd die ik met mijn gezin wil doorbrengen. Dat is allerminst in contrast met het antwoord op de vorige vraag want hangen met mijn eigen gang is het allerleukst op aarde!

Wie zou jij als eerste bellen als je een lijk moet begraven?

Dirk, mijn man! Dirk is namelijk niet alleen een pretty face (knipoog, want dat mag ik van hem niet zeggen) maar ook nog eens mega oplossingsgericht. Een echt ‘zorger’, veel (veel!) meer dan dat ik dat ben. Hij weet altijd een oplossing en zo niet, dan nog. Bovendien is-ie strafrechtadvocaat…

Zou je liever willen weten wanneer je dood gaat of hoe je dood gaat?

Hoe, want dan kan ik in de tussentijd manieren bedenken om het te voorkomen.

Nooit meer reizen of nooit meer fotograferen?

Nooit meer fotograferen. Doet me niks hoor, die foto’s. Het is onderdeel van het werk maar ik houd van teksten, van verhalen en verhalen vertellen. Ik zal mezelf nooit fotograaf noemen. Als je vraag was geweest: nooit meer schrijven of nooit meer reizen, dan was het lastiger geweest! Maar ook dan verkies ik het reizen boven het schrijven (ik dicteer het wel). Onderweg, op een tropisch oord maar ook gewoon op de fiets in eigen stad, zie en leer (en ruik en hoor en voel) je zoveel, dat zou ik nooit kunnen missen.

Goed kunnen zingen of goed kunnen dansen?

Zingen! Dat wil ik al mijn hele leven maar ik klink als een kraai. En dan ook nog een zieke.

Twee weken gaan backpacken in Azie of twee weken aan het strand in Spanje?

Spanje. Sowieso houd ik van Spanje: het eten, de cultuur, de mensen en de stranden inderdaad. Belangrijker: ik doe niet aan backpacken. Afschuwelijk, dat zeulen. Ik snap echt niet wat daar leuk aan is. Zo doe ik ook niet aan kamperen (of het moet een echt hele toffe Glamping zijn) – een nachtmerrie, dat verplicht ouwehoeren in de rij voor de algemene toiletten. En in een stadsbus ben ik ook niet meer gestapt sinds ik op mijn 16e van mijn eerste geld een scooter kocht. Herinnert u zich die 4 miljoen nog? Juist.

Aan het strand wonen of een huis in de bossen?

Aan het strand. Ik houd van het strand en daar is het, wat betreft liefde voor de natuur, wel voor een groot deel mee gezegd. Verder houd ik van stenen en steden. Dingen die mensen hebben gemaakt en die een – hun – verhaal vertellen. Ik ben geboren en getogen in een boerderij aan het bos, dat zal er iets mee te maken hebben (mijn ouders wonen daar nog steeds vandaar dat de drang misschien niet zo groot is). Het strand daarentegen blijft voor mij magie.

Last but not least.. Stelen van je familie of vreemdgaan met iemand in jullie vriendenkring?

Hmmzzz dat is de eerste lastige omdat ik het beide nooit zou doen. Al is het alleen al omdat er niemand binnen mijn familie iets heeft dat ik heel graag wil hebben (ook geen geld), en ik vind Dirk oprecht de allerleukste man die ik ooit heb ontmoet. Maar moet ik kiezen, dan zal het toch stelen zijn denk ik. Dat leg ik ze later wel een keer uit: in mijn/onze optiek is familie onvoorwaardelijk dus ik denk dat ik er wel mee wegkom.

Waar deze heerlijk gebekte vrouw uithangt? Volg haar op Instagram!

Bron foto:  C Emma Peijnenburg

No Comments Found

Leave a Reply