Daily faye

Een nieuw tijdperk is aangebroken: Wij hebben ons kind laten oppassen

  • By
  • 2 november 2018

Maez was nog niet geboren of onze oudste riep al “nu kan ik oppassen!”. Nu vonden we dat toen natuurlijk nog niet zo’n goed idee. Ik moest er voorlopig helemaal niet aan denken. Maar inmiddels zijn we ruim een jaar verder, en was ik diegene die zei, zullen we het eens proberen? Nou, een nieuw tijdperk is aangebroken, want pa en ma zijn uiteten geweest en Tyra heeft opgepast!

Ik zeg dit heel stoer, maar stiekem vond ik het wel erg spannend. Ik had verwacht dat ik enorm gespannen in het restaurant zou zitten, maar dit was totaal niet het geval. Het scheelt enorm dat we in een tijd leven van bellen, appen, facetimen, dus wat dat betreft is het allemaal zo makkelijk.

Hoe hebben we het aangepakt

Om te beginnen zijn we uiteten geweest in een tentje dichtbij huis, dat als er wat gebeurd we in de buurt zijn. Voelt voor de meisjes goed, maar ook voor ons. We gingen ook pas weg nadat we Maez op bed hadden gelegd, en 9 van de 10x wordt ze niet wakker in de vooravond. We maakte ons het meeste ‘druk’ om Dyem. Er zit echt een kop op, en die wilt het niet altijd even pikken als haar zus zegt wat ze moet en mag doen. Máár ze vond het veel te spannend om alleen thuis te zijn met haar zus(sen) dus die heeft zich voorbeeldig gedragen. Misschien ook omdat we haar een centje hadden beloofd als ze zich goed zou houden, Haha! We gaven van te voren een bedtijd voor Dyem aan, en ook voor Tyra en we zorgden er voor dat we een kwartier nadat Tyra naar bed ging weer thuis waren. We zijn in totaal ruim 3 uur weggeweest.

Is ze niet nog veel te jong?

Dit is de reden waarom ik het doodeng vond en niet aandurfde. In mijn ogen is ze nog een kleine meid, maar in werkelijkheid is ze al zo’n dame. Daarbij komt is dat ze al sinds haar 10e een enorme verantwoordelijkheidsgevoel heeft gekregen, aangezien zij al alleen reisde per trein van Almere naar Amsterdam vanwege haar opleiding. Ik bedoel, dát is pas eng! Ook ging ik bij mezelf na hoe oud ik was toen ik voor het eerst ging oppassen, en ik was precies haar leeftijd, 13. En toen zat ik bij vreemden in huis, ik bedoel maar zo.

Eindstand

We zijn vooral heel trots op de meisjes hoe ze het hebben gedaan en hebben we er een heel goed gevoel aan over gehouden.  We hebben ècht relaxed kunnen eten,  tussendoor af en toe een foto en een berichtje gestuurd naar elkaar, en hebben geen enkel moment met een gespannen gevoel gezeten. Meer van, jeetje, bizar dit!

Kleine impressie van onze avond..

Je ziet wel weer wie er de feeder en de vreter is.. (trouwens super lekker Mexicaans eten bij Rositas in Almere).

Nog even een rondje samen op de foto.. lukt prima!

En deze van het thuisfront: onze grote meiden!

No Comments Found

Leave a Reply